Haberler

Bakan Yılmaz Kars'ta Acılı Ailelerle Buluştu

Güncelleme:

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye İstatistik Kurumu Kars Bölge Müdürlüğü'ne yapılan saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleriyle bir araya geldi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kars Bölge Müdürlüğü'ne yapılan saldırıda hayatını kaybedenlere 'başsağlığı, çalışanlara 'Geçmiş olsun' ziyaretinde bulundu. Saldırı sırasında rehin tutulan tuvalete saklanarak kurtulduğunu anlatan Ahmet Akın Atasoy, "6 kişinin öldürülmesi 40 saniye sürdü" dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile TÜİK Başkanı Birol Aydemir, bugün sabah saatlerinde çalışanlarla bir araya geldi. Hayatını kaybeden 6 kişinin ailesi ve çalışanlarla TÜİK'in yanındaki Serhat Kalkınma Ajansı'ında (SERKA) gerçekleşen buluşmada, çalışan ve ölenlerin yakınları gözyaşlarını tutamadı. Olay yeri inceleme ekipleri tarafından mühürlendiği için SERKA'da gerçekleşen dramatik buluşmada Bakan Cevdet Yılmaz, Vali Eyüp Tepe ve TÜİK Başkanı Aydemir, acılı ailelere 'başsağlığı', çalışanlara ise 'geçmiş olsun' dedi.

KATLİAMIN TANIĞI O ANI ANLATTI

Saldırıdan şans eseri kurtulan katliam tanığı Ahmet Akın Atasoy yaşadığı dehşet dolu anları TÜİK Başkanı Birol Aydemir'e anlattı. TUİK Başkanı Aydemir'in elini tutarak dinlediği tanık Atasoy o dehşet dolu anları bir daha yaşadı. Ahmet Akın Atasoy tuvalete kaçarak saldırıdan kurtulduğuna dikkati çekti.

"6 KİŞİNİN ÖLMESİ 40 SANİYE SÜRDÜ"

Veysi Erim'in kendi odasına gelinceye kadar 8 el silah sesi duyduğunu söyleyen Ahmet Akın Atasoy, "Beni Allah korudu, bir köşede sessizce bekledim. 6 kişinin öldürülmesi 40 saniye sürdü. Ben orada öldürülmemek için tam 1 saat bekledim. Polisler seslendiğinde korkumdan onlara cevap bile veremedim" diye konuştu. 

TÜİK BAŞKANI: LAFIN BİTTİĞİ YERDEYİZ

TÜİK Başkanı Birol Aydemir ise "Allah saklamış sizi diyecek bir şey yok. Lafın bittiği yerdeyiz" dedi. Toplantı salonuna giren ölenlerden birinin babası, "Allah cennetiyle mükafatlandırsın. Hepimizin başı sağ olsun" diyerek oğlunun mesai arkadaşlarına sarıldı ve ağladı.

ACI OLAY, DÜN MEYDANA GELDİ

Katliam olayı dün saat 08.30'da Atatürk Caddesinde bulunan TÜİK'e ait 3 katlı binanın orta katında meydana geldi. TÜİK'te 1.5 yıllık memur olan sosyolog Veysi Erim (33), üç şarjörü olan Glock marka tabancayla çıktığı Bölge Müdürü katında katliamı gerçekleştirdi. Diyarbakırlı olduğu ve psikolojik sorunları bulunduğu ileri sürülen Erim, Bölge Müdürü Mehmet Tolon (61), Şube Müdürü Osman Ay (49), İdari Mali İşler Sorumlusu Ramazan Haydar (32), Veri Hazırlama Kontrol memuru Abdulnaci Çolak (39), istatistik memuru Ahmet Onur Banker (32) ve anketör Saffet Karaçay'ı (29) öldürdü. İçerden kapıyı kilitleyen Veysi Erim, polislerin gelmesinden kısa bir süre önce olayda kullandığı tabanca ile intihar etti. 

ÖLÜMDEN ŞANS ESERİ KURTULDULAR

Bölge Müdürü sekreteri evli ve 2 çocuk annesi Neslihan Çelik Koca, karnını sıyıran kurşunla hafif yaralı, 2 kurum görevlisi de odada saklanarak şans eseri ölümden kurtuldu. Olaydan sonra Erzurum'a getirilen cenazelere Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sabaha kadar otopsi yapıldı. Daha sonra cenazeler memleketlerine gönderilmek üzere Kars'a götürüldü.

NEVRUZ KUTLAMALARI İPTAL EDİLDİ

Kars Valiliği, kentte yarın yapılması planlanan nevruz etkinliklerinin dün Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kars Bölge Müdürlüğü'ne yapılan ve 7 kişinin hayatını kaybettiği saldırı nedeniyle iptal edildiğini bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, yarın yapılması planlanan "Nevruz Bahar Bayramı" etkinliklerinin dün TÜİK Kars Bölge Müdürlüğünde meydana gelen olay nedeniyle iptal edildiği belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye İstatistik Kurumu Cevdet Yılmaz Ahmet Akın Kars Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (13)

KÖYLÜ.osman.aksoy@hotmail.ch:

ALLAH GÖZÜ YASLI AILELERI SABIR VERSIN

64
0
yanıtYanıtla
alpaguklms@hotmail.com:

kullandığı silaha bakarmısın glock.. cidden bu işi cinnet nedeniyle yapacak bir adamın bulabileceği bir silah değil.. bu silahın büyük bir bölümü sıkıştırılmış plastik bir alaşımla imal edildiğinden 'hayalet silah' olarak anılır. tam bir suikast silahıdır çünkü dedektörlere yakalanma olasılığı çok düşüktür... ben silah hayranı biriyim ve bu silahtan bir tane el altından bulabilmek için neler neler yaptım ama olmadı ki ben silahlara sanat eseri olarak bakarım.. deminde 2 jandarma eri şehit düştü .. birileri yine kana susamış anlaşılan yazık valla çok yazık benim milletim bu tip oyunları hak etmiyor..

34
0
yanıtYanıtla
Soran Vatandasdsdsd@ddd.de:

Ne olacak bu Ülenin hali? Millet hepten kafayi yiyiyor. Allah'tan rahmet gözü yasli ailelere sabirlar dilerim.

27
1
yanıtYanıtla
mutlumutlu-werkzeug@web.de:

hayatini kaybedenlere Allah rahmet eylesin.

22
0
yanıtYanıtla
RECEP IŞIKrecepisik5656@gmail.com:

HALKTAN BİRİNE CEVAPTIR: BEN ADAMDA İMAN OLMADIĞI ZAMAN NE HALE GELECEĞİNİ YAZDIM.YANİ İMAN EN KUTSAL BİR CEVHERDİR.İNSANI İNSAN EDEN İMANDIR İMAN'!

10
6
yanıtYanıtla
seyfettin karadaşseyfettinkaradas@mynet.com:

....Allah sabır versin çok acı bir olay. Toplumun psikolojisinin bozuk olması günahsız insanların canına ve malına oluyor.

13
0
yanıtYanıtla
Abrahama@hotmail.com:

Memur olmak için o kadar çalışıp kazanan insanlar da kafayı yiyebiliyor (Varsayım) . Birçok kişinin hayali memurluk. Her şeyin hayırlısı demek lazım.

10
0
yanıtYanıtla
RECEP IŞIKrecepisik5656@gmail.com:

BEŞERİN DERDİNE KUR ANDIR DERMEN,KUR ANSIZ CANAVARDAN BETERDİR İNSAN. DOĞARKEN AĞLARDIN, GÜLERDİ SANA ALEM ÖYLE BİR HAYAT YAŞA Kİ SEN ÖLÜRKEN GÜL AĞLASIN SANA ALEM! ALLAH A DAYAN SAYE SARIL HİKMETE RAM OL! YOL BUDUR BİLMİYORUM BAŞKA ÇIKAR YOL. İNSAN ÜÇ BEŞ DAMLA KAN,IRMAK ÜÇ BEŞ DAMLA SU ÖYLE BİR HAYATA ÇATTIK Kİ HAYATA KURMUŞ PUSU! GELDİ ÖLÜMLÜ YALAN GEÇTİ ÖLÜMSÜZ GERÇEK,SİZ! HAYAT SÜREN LEŞLER SİZİ KİM DİRİLTECEK?İŞTE EYY! İNSANLIK İMANSIZLIK BÖYLE BİR HASTALIK.İŞTEİMANSIZLIĞIN GÖSTERGESİ BUDUR İŞTE İBRET ALIN.NE OLACAK GENÇLİK RUSYA DAN SATIN ALDIĞIMIZ FUHUŞ,ALKOL,UYUŞTURUCU ,NUN ESİRİ OLMUŞ.HERKES ÇOLUK ÇOCUĞUNA SAHİP ÇIKMASI ZAMANI GELDİ DE ÇOKTAN GEÇTİ BİLE.

4
5
yanıtYanıtla
Halktan biriasena89onk@gmail.com:

Habere bak bide senin yaptığın yoruma bak...

yanıt0
yanıt0
ezginezgin_2121@hotmail.com:

alah rahmet ettsın olenlerın hepsıne alah sabır versın aılelere ama bı ınsan 6 ınsana asla kıymaz vardır bunda bır ıs

7
2
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title