Haberler

IŞİD'e Katılan 3 Kıza Koalisyon İçindeki Bir Ülkeden Yardım Edilmiş

Güncelleme:

Dışişleri Bakanı, IŞİD'e katılmak için ayrılan 3 kıza yardım eden kişinin yakalandığını ve bu kişinin koalisyon ülkelerinden birinin istihbaratına çalıştığını söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İngiltere'den IŞİD'e katılmak için ayrılan üç kızla ilgili olarak, "Bu kızlara yardım eden kişi kim çıktı biliyor musunuz? Yakalandı. Koalisyon içinde olan bir ülkenin istihbaratında çalışan biri çıktı" dedi.

"BU İNSANLAR NEDEN RADİKALLEŞİYOR ONUN SORGULANMASI GEREK"

A Haber'de gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Çavuşoğlu, ülkelerin, yabancı savaşçıların önlenmesi için tedbirlerini ve gerekirse yasalarını gözden geçirmesi gerektiğini belirtti. Bu konuda Birleşmiş Milletler kararları bulunduğunu ve bu kararlar çerçevesinde ülkelerin bu kanunları değiştirme çabası içinde olduğunu anlatan Çavuşoğlu, ancak asıl olarak bu konunun köküne inerek, bu insanların neden radikalleştiğinin sorgulanması gerektiğinin altını çizdi.

"IŞİD'E KATILAN KIZLARA YARDIM EDEN KİM ÇIKTI BİLİYOR MUSUNUZ"

Terör, artan ırkçılık ve yabancı düşmanlığıyla mücadeleyi birlikte sürdürmek gerektiğine işaret eden Bakan Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Size bu konuda bir örnek vereyim. İngiltere'den IŞİD'e katılmak için ayrılan üç kızla ilgili olarak, ülkesi bize birkaç gün sonra bilgi verdi. Fakat bu kızlara yardım eden kişi kim çıktı biliyor musunuz? Yakalandı. Koalisyon içinde olan bir ülkenin istihbaratında çalışan biri çıktı. AB üyesi değil, ABD de değil. Koalisyonun içinde olan bir ülkenin istihbaratında çalışıyor. Ben bunu İngiltere Dışişleri Bakanı'na da söyledim. Bana 'genellikle olduğu gibi' dedi."

IŞİD'E KATILMIŞLARDI

15 yaşındaki Shamima Begum, 15 yaşındaki Amira Abase ve 16 yaşındaki Kadiza Sultana, 17 Şubat'ta Londra'dan İstanbul'a geçmiş ve daha sonra Suriye'ye geçerek terör örgütü IŞİD'e katılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Avrupa Birliği Güncel Haberler

Kayseri'de eğitim uçağı düştü: 2 pilot şehit oldu

Kayseri'de eğitim uçağı düştü: 2 pilot şehit oldu

AK Parti'nin Kızılcahamam kampından sızan iddia! Emekli ve asgari ücretliye ek zam yok

AK Parti'nin Kızılcahamam kampından sızan iddia! Emekli ve asgari ücretliye ek zam yok

Hanımağa lakaplı Güniz Akkuş'a silahlı saldırı

Hanımağa lakaplı Güniz Akkuş'a silahlı saldırı

Bakmadan Geçme

Bahar 15. bölüm izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! 4 Haziran TV yayın akışı! Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? 4 Haziran Salı ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var? Kolay kilo vermenin sırrı! Karpuz diyeti nedir? Nasıl yapılır? Kayseri'de düşen eğitim uçağında neden düştü, ölü var mı? Kayseri'de uçak kazası olayı nedir, ne oldu? Kayseri'de eğitim uçağı düştü! Kayseri uçak kazasında ölü ve yaralı var mı? Son durum nedir? SON DAKİKA: KAYSERİ'DE EĞİTİM UÇAĞI MI DÜŞTÜ? Eğitim uçağı nerede düştü, kaç ölü var? Yonca Evcimik kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Yonca Evcimik kaç yaşında, nereli? Yonca Evcimik biyografisi! Selin Türkmen kimdir? Kızılcık Şerbeti'nin Çimen'i Selin Türkmen kaç yaşında ve nereli? Kurban Bayramı tatiline 20-21 Haziran eklenecek mi? Bayram tatili kaç gün olacak? EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ ÖDEME GÜNLERİ! Emekli bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak? İşte o tarihler! KURBAN BAYRAMI TATİLİ 9 gün mü, uzatılacak mı? Kurban'da kaç gün tatil? Milyonların beklediği haber geldi! FATMA KARANFİL KİMDİR? Aşk-ı Memnu Şayeste'si Fatma Karanfil nereli, kaç yaşında öldü? Fatma Karanfil öldü mü, kaç yaşındaydı? Fatma Karanfil kanser mi, neden öldü? Mbappe'nin Real Madrid'deki maaşı belli oldu! Kızılcık Şerbeti sezon finali 2. fragmanı izle! Kızılcık Şerbeti'nde kim düştü? Kızılcık Şerbeti yeni bölümde neler olacak?
Ortalık yangın yeri! Aziz Yıldırım'dan Acun'a: Kaşınıyor gerizekalı

Ortalık yangın yeri! Aziz Yıldırım'dan Acun'a: Kaşınıyor gerizekalı

500

Yorumlar (65)

vay bemobilWeb@haberler.com:

vay be irakin sunnileri toprak ve haklarini geri isteyince barbar terorist oluyorlar, inanmayin sionist medya suan isid kotu pkk iyi algisini yaratmaya calisiyor ISID ABD VE BUDDYLERIN IRAKA YERLESTIRDI KUKLALARA KARSI yani isid irakin satilmasina karsi biz nasil toprak butunlugmuzu koruyorsak onlarda kendi ulkelerini korumaya calisiyorlar bi yandan iranlilar toprak aliyor bi yandan kurtler, isid mucadelesinde haklidir

68
7
yanıtYanıtla
.......mobilWeb@haberler.com:

ypg pyd ve pkklilar hala ruyalarinda isidi gorup ter icinde kalkiyorlardir

43
24
yanıtYanıtla
HDP Lİ OLDUM:

AKP OLDUĞUM İÇİN, YANILMIŞTIM ÇOK VİŞDAN AZABI ÇEKİYORUM: ŞİMDİYE AKP GÜVENDİM AMA YANILMIŞTIM, EN SON BAKTIMKİ AKP İLE İŞİD İŞBİRLİKÇİ OLUYORLAR.

21
24
yanıtYanıtla
ucube:

deaşe yardım eden kualisyon güçlerin içindeki ülkeyi biliyormusunuz bakan bey, tabiki türkiye, yani siz akp hükümeti

8
25
yanıtYanıtla
........:

kiz arkadasimda isida katildi cok ozluyorum

30
3
yanıtYanıtla
kiz arkadasim soyledi:

isidi kotu gostermek icin suan isida ajanlar cirit atiyor

25
7
yanıtYanıtla
hak din islam:

islam devletine Türkiyedekiler hariç çoğu sunni müslüman sıcak bakıyor ve mücadelesini destekliyor. . selef olduklarını ve islamı ilk çıktıgı zamanki gibi yaşadıklarını iddaa ediyorlar. türkiyedeki sözde müslümanların diğer bir değişle ılımlı müslümanların işid''i kınamalarının sebebi bence 90 yıllık laiklik ve cumhuriyet geleneğinden gelmelerinden kaynaklanıyor. 90 yıldır ister istemez; demokrasi, laiklik, kanaat özgürlüğü ve insan hakları gibi konuları içselleştirip kirlendiler. bu sebeple islamla aralarına görünmez bir perde girdi.

25
4
yanıtYanıtla
.........mobilWeb@haberler.com:

kizarkadasim simdi pkk avliyor

22
4
yanıtYanıtla
m.ağaoğlu:

ingiltere

24
1
yanıtYanıtla
haywanmobilWeb@haberler.com:

irakin kuzeyine kurdistan kuruldugunda ilk ziyaretciniz isid olacakmis

24
1
yanıtYanıtla
Tüm 65 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title