Haberler

Can Dündar: Konsoloslar, Erdoğan'ın Duruşmasını Da Takip Ediyordu

Güncelleme:

Can Dündar, duruşmasına katılan konsolosları sert bir dille eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, yargınlandığı yılları hatırlatarak yanıt verdi.

Gazeteci Yazar Can Dündar, davaya giren konsoloslara tepki gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarıyla ilgili şöyle konuştu: "Erdoğan içeriye düştüğünde o dönemin batı konsolosları duruşmaları takip ediyordu. Türkiye'nin konsolosları da dışarıdaki duruşmaları izliyor. Bu bir ülkenin kendine güveni ile ilgilidir."

"KONSOLOSLAR KENDİ İNSİYATİFLERİ İLE GELDİ"

Can Dündar, Bursa'da düzenlenen kitap fuarında imza gününe katıldı. Dündar için sıraya giren hayranları yoğun bir katılım gösterdi. Burada gazetecilere açıklama yapan Dündar, şöyle konuştu: "Konsolosların gelmesinde bizim bir durumumuz yok. Kendi inisiyatifleri ile geldi. Fotoğrafları kendileri çekti. Dünyanın bunu izlemek istemesi gayet normal. Çünkü Türkiye'nin nereye gittiğini bütün dünya merak ediyor. Türkiye'nin otoriter rejime doğru sürüklendiğini hepsi görüyor. Dolayısıyla bu mahkemeye ve duruşmaya özellikle önem veriyorlar. Çünkü buradaki hukuksuzluğun farkındalar. Elbette Türkiye'nin mensubu olmak istediği batı dünyası kendi ilkeleri Türkiye'de geçerli mi bunu bilmek isteyecektir."



"ERDOĞAN İÇERİ DÜŞTÜĞÜNDE DE İLGİLENMİŞLERDİ"

Basın ve hukuk özgürlüğünün batı dünyası için çok önemli olduğunu anlatan Dündar, şunları söyledi: "Onun için bunda yadırgayacak bir şey yok. Erdoğan içeriye düştüğünde onunla da aynı şekilde ilgilenmişlerdi. Bu batı dünyasının istikrarlı ama, Erdoğan'ın çifte standartlı olduğunu gösteriyor. Bunda ürkecek bir şey yok. Eğer dürüst bir yargılama olduğunu düşünüyorlarsa bütün dünyanın gözü önünde olması iyidir."



"BÜTÜN DÜNYANIN GÖZÜ ÖNÜNDE OLSUN"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da zamanında cezaevine girdiğini hatırlatan Dündar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Erdoğan içeriye düştüğünde o dönemin batı konsolosları duruşmaları takip ediyordu. Türkiye'nin konsolosları da dışarıdaki duruşmaları izliyor. Bu bir ülkenin kendine güveni ile ilgilidir. Türkiye kendine ve hukuki bir yargılama yaptığına güveniyorsa niye gizlesin. Bütün dünyanın gözü önünde olsun."

"ARTIK DAVAYI GİZLEMENİN İMKANI YOK"

Dündar, bir gazetecinin, "Duruşmanın kapalı olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna şöyle yanıt verdi: "Baştan beri saklıyorlar. Bu bir örtülü dava. Baştan beri haberi de gizlemeye çalıştılar. Her yolu deniyorlar. Ama artık bunu gizlemenin imkanı yok. Bunu gizli tutarak varabilecekleri bir yer yok."

KONSOLOSLARIN YAPTIĞI ZİYARETİN FOTOĞRAFI PAYLAŞILDI

Sözcü gazetesi muhabiri Zeynep Gürcanlı da Twitter hesabından, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yargılandığı dönemde konsolosların yaptığı ziyareti fotoğrafla paylaştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Can Dündar Türkiye Politika Güncel Haberler

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Düştükleri notu görmeniz lazım! Fenerbahçe'den Galatasaray'a maç sonu olay gönderme

Düştükleri notu görmeniz lazım! Fenerbahçe'den Galatasaray'a maç sonu olay gönderme

500

Yorumlar (16)

AyhanMobil-ANDROID:

cumhurbaşkanı şiir okudu senin gibi vatana ihanet edip Gazetecilik diye gizli belge ifşa etmedi

0
0
yanıtYanıtla
KürdoMobil-IOS:

Arada bi fark var , Erdoğan siir okudu .SEN VATANİNİ SATTİN HAYİN..

0
0
yanıtYanıtla
AMobil-ANDROID:

İNİSİYATİF diye yazılır

0
0
yanıtYanıtla
Ali Osman HakkadoğruMobil-IOS:

O şiir okudu Sen vatanı sattın Tek fark bu

0
0
yanıtYanıtla
aliMobil-ANDROID:

tayyib i de ziyaret etmisti abd elcisi. kimse kendini gormez

0
0
yanıtYanıtla
deniz piyadeMobil-ANDROID:

adam üç gün hapis yattı kahraman oldu kim bu can dündar eti ne budu ne vatana hizmeti ne!kuru boş eleştiri yapar içi boş bir gazeteci parçası bu ülkede ister akp li olsun ister chp li ister mhpli gazeteci şu veya bu bütün partiler ucuz kahramanlar üretiyorlar ve ne yazıkki ülkem siyasetçi yetistirememis yanlış anlaşılmasın hdp yi elestirmedim diye onlar siyasi parti değil terörist vatan haini yoruma gerek yok

0
0
yanıtYanıtla
İsmail yıldız Mobil-IOS:

Tayyip Erdoğan şiirden yargılandı sen vatan hainliginden yargılanıyorsun fark burda işte

0
0
yanıtYanıtla
EmreMobil-IOS:

Devlet sırrı her ne olursa olsun bunu ifşa eden vatan hainidir. AK Parti değil CHP iktidar olsa yine aynı şeydir.

0
0
yanıtYanıtla
serdar kocaogluMobil-ANDROID:

Erdoğan şiir okumaktan ya sen casusluktan

0
0
yanıtYanıtla
Fhm BlMobil-ANDROID:

Bu dündar kaşınıyor, hatta uyuz olmuş bile, yazık çok yazık olacak tescilli vatan hainine , ne feyzinin oğlu nede kocasakal kurtara maz bu çocuğu Başkan takmış bir kere bekleyip görecez.

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title