Haberler

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü Sanayicilerle Buluştu

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Üçüncü çeyrekte büyüme hızının birazcık yavaşlayacağını tahmin ediyoruz.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Üçüncü çeyrekte büyüme hızının birazcık yavaşlayacağını tahmin ediyoruz. Ancak yılın son çeyreğinde, ekonomide ve büyümede yeniden bir toparlanma göreceğiz. Bu toparlanma, inşallah 2017'den itibaren artarak devam edecek." dedi.

Altınova ilçesi Tavşanlı beldesindeki bir otelde, sanayici ve iş adamlarıyla bir araya gelen Bakan Özlü, burada yaptığı konuşmada, 2016'nın Türkiye için zorlu bir yıl olduğunu söyledi.

Türkiye'nin üçüncü çeyrekte büyüme rakamlarının pazartesi günü açıklanacağını belirten Özlü, şöyle konuştu:

"Dünyada yaşanan ekonomik sıkıntılar, darbe girişimi, terör olayları, FETÖ ile mücadele, Suriye ve Irak'ta yaşanan gelişmeler, Rusya ile olan ilişkiler, bizi çok zorluklarla karşı karşıya getirdi. Bütün bunlara rağmen yılın ilk yarısında tatmin edici bir büyüme performansı sergiledik. Üçüncü çeyrekte büyüme hızının birazcık yavaşlayacağını tahmin ediyoruz. Ancak yılın son çeyreğinde, ekonomide ve büyümede yeniden bir toparlanma göreceğiz. Bu toparlanma inşallah 2017'den itibaren artarak devam edecek. Son çeyrekteki toparlanmanın ilk işaretlerini çarşamba günü açıklanan sanayi üretim verilerinde gördük. Ekim ayında sanayi üretimi, yıllık bazda yüzde 2, aylık olarak ise yüzde 3,7 oranında bir artış gösterdi."

"Yapısal reformlara odaklanmış durumdayız"

Özlü, yapısal reformlara odaklandıklarını vurgulayarak şunları söyledi:

"Biz ekonomi yönetimi olarak, Türkiye'nin orta ve uzun vadede ihtiyacı olan yapısal reformlara odaklanmış durumdayız. Özellikle tasarrufları artıracak yatırımları ve yatırımların niteliğini düzeltecek, iş yapmayı kolaylaştıracak, bürokrasiyi azaltacak, teknolojik kapasitemizi artıracak konuları birer birer hayata geçiriyoruz. Ancak güncel gelişmeleri de yakından takip ediyoruz. Özel sektörün, KOBİ'lerimizin, ihracatçılarımızın ve esnafımızın karşılaştığı ve karşılaşabileceği sorunları çözebilmek için adımlar atıyoruz."

Dövizde artışlar nedeniyle son dönemde sıkıntılar yaşandığına da değinen Özlü, şunları kaydetti:

"Son dönemde dövizin yükselişinden kaynaklanan bazı sıkıntılar yaşıyoruz. Özellikle KOBİ'ler ve esnafımız tarafından piyasada bir darlık olduğu, piyasada paranın dönmediği, krediye erişimin zorlaştığı gibi şikayetler var. Bu konuları çözmek için süratle bir tedbirler paketi hazırladık. Perşembe günü de bu tedbirleri Başbakanımızla birlikte açıkladık. İlk aldığımız tepkiler gayet olumlu."

Özlü, daha sonra ekonomide alınan yeni tedbirler hakkında bazı bilgiler verdi.

Toplantı sonunda Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, Bakan Özlü'ye ilçede yetiştirilen bir kutu kivi ile çeşitli hediyeler verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Faruk Özlü Altınova Tavşanlı Türkiye Politika Güncel Haberler

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Düştükleri notu görmeniz lazım! Fenerbahçe'den Galatasaray'a maç sonu olay gönderme

Düştükleri notu görmeniz lazım! Fenerbahçe'den Galatasaray'a maç sonu olay gönderme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title