Haberler

CHP'li Gençlerden 19 Mayıs İçin Fener Alayı

Güncelleme:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir İl Gençlik Kolları'nın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle düzenlediği fener alayı bu gece büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

CHP'li gençlerin saat 21.00'de tarihi tren garı önünde başlayan fener alayına CHP İl Başkanı Mete Erol, CHP Balıkesir 2. sıra milletvekili adayı Ahmet Akın, parti yöneticileri, belediye meclis üyelerinin de yer aldığı yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Gar binası önünde buluşan yüzlerce partili dev bir bayrak eşliğinde Milli Kuvvetler, Anafartalar ve Kızılay caddelerini izleyerek Atatürk Anıtı'na gitti. Gençlik Marşını söyleyen gençler yürüyüş boyunca "Ne mutlu Türk'üm diyene", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "Atatürk Gençliği görev başında" diye sloganlar attı. Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni okudu. Yol ve evlerindeki vatandaşlarda alkışlarla CHP'li gençlere destek verdi.

"REKLAM ARASI'NI UNUTMADILAR

Atatürk Anıtı'nda gerçekleştirilen saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından konuşan CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Emrah Türk, "Bugün 19 Mayıs. Tarih her şeyi yazar, önemli olan tarihi hakkıyla okumaktır. Bu tarih Samsun'dan Anadolu'ya Kuva-yi Milliye'nin bir halkın özgürlüğünün, 'ya istiklal ya ölüm" diyenlerin tarihidir. İsteyen bu tarihi çarpıtabilir, 'Reklam arası' diyebilir. Meydan meydan gezip bu tarihe dil uzatabilir. Tarih her şeyi yazar, bu hasta zihniyetli güruhu da yazacaktır. Bundan hiç birimizin şüphesi yok" dedi.

Cumhuriyet devriminin en önemli ilkelerinden birisinin devrimcilik olduğunu söyleyen Türk, "Devrimcilik gençliği, değişimi ve dönüşümü ifade eder. Devrimci olmak Bekirağa bölüğünde Mustafa Kemal olmaktır. Cephelerde Nene Hatun, Menemen'de Kubilay, sokaklarda Deniz Gezmiş, çıkmaz sokakta Ali İsmail, ekmek kuyruğunda Berkin Elvan olmaktır" diye konuştu. "Bizler zulme karşı direnmeyi Cumhuriyet'in kurucusu Atatürk'ten öğrendi" diyen Başkan Türk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu cumhuriyeti O'ndan miras aldık. Bu Cumhuriyet bizlere Atatürk'ün emanetidir. Cumhuriyet ve devrimcilik bir bayrak koşusudur. Cumhuriyeti koruma görevi bugün şayet bir suçsa dost ve düşman herkes bilsin ki, bu suç bizim için bir şeref meselesidir, yaşam meselesidir. Bu meşalelerde yanan ateş gibi sıcak, onun sapı kadar da soğukkanlıyız. ve tarih bizim zaferimizi yazacaktır."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Balıkesir 19 Mayıs Kızılay Politika Güncel Haberler

'AK Parti'ye oy vermem' diyen taksici, araçtaki kişinin kim olduğunu öğrenince donup kaldı

"AK Parti'ye oy vermem" diyen taksici, araçtaki kişinin kim olduğunu öğrenince donup kaldı

Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

Bakmadan Geçme

7-8 Haziran Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kızılcık Şerbeti 66. bölüm (SEZON FİNALİ) canlı izle! Show TV Kızılcık Şerbeti yeni bölüm neler oldu? 7-8 Haziran hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 15. bölüm TRT 1 HD izleme linki! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 7-8 Haziran 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 7-8 Haziran 2024 Bursa su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 7-8 Haziran 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 7-8 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 7-8 Haziran Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 7-8 Haziran 2024 Ankara su kesintisi listesi! İçmeler Plajı nerede, nasıl gidilir ve giriş ücreti var mı? Marmaris'in en iyi plajları! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 7 Haziran günün maçları nereden izlenir? 8 Haziran Cumartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 7 Haziran burç yorumları nedir? Zuhal Topal'la Yemekteyiz'i kim kazandı? Yemekteyiz programında 75.000 TL'lik ödülü kim aldı? Kızılcık Şerbeti sezon finali bölüm izle! Kızılcık Şerbeti yeni bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, okullarda uygulanacak yeni modeli böyle tanıttı: Amaç, özgür birey yetiştirmek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, okullarda uygulanacak yeni modeli böyle tanıttı: Amaç, özgür birey yetiştirmek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title