Haberler

Bakırcı, Kırgız Kültür Şenliğine Katıldı

Türk Dünyası Belediyeler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi olan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Van'ın Erciş ilçesinde yapılan 10.Ulupamir Kırgız Kültür Şölenine katıldı.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ve beraberindekiler köy girişinde ellerinde Türk bayrağı bulunan atlılar tarafından karşılandı.

Şenliklere Van Vali Yardımcısı Atay Uslu, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Erciş Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu, Erciş Kaymakamı Ramazan Fani, Rize Belediyesi Özel Kalem Müdürü Ali Osman Çelik, Çevre İl ve İlçelerden çok sayıda vatandaş katıldı.

İlçeye 26 kilometre uzaklıkta bulunan ve Kırgızlar'ın yaşadığı Van Ulupamir köyünde, Pamir Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği ile Kırgız Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği'nin öncülüğünde organize edilen kültür şöleni, atlı birliklerin misafirleri yolda karşılamasıyla başladı.

Şölende konuşma yapan Erciş Kaymakamı Ramazan Fani; " Kırgız asıllı Türk vatandaşların düzenlemiş olduğu şölenin ayrı bir anlam ifade ettiğini belirtti. Kaymakam fani, " Yurtlarından koparılarak Pakistan'a yerleşen ve oradan da Türkiye'ye göçe zorlanan kardeşlerimiz 1983 yılından günümüze kendi kültürlerini, renklerini ve güzelliklerini koruyarak, ilçemizde ağırbaşlılıklarını, çalışkan ve dürüstlükleri ile ayrı bir renk katmışlardır. Bu topraklar, özünde göçebe toplumların yaşadıkları bozkır kültürü, hayvan yetiştiriciliği ve at üstünde geçen bir hayat tarzına uygun olduğu için kardeşlerimiz adaptasyonda hiç bir zorluk çekmediler. Bu duygu düşüncelerle bizleri şenliklerde yalnız bırakmayan tüm katılımcılara teşekkür ediyorum" dedi.

Program Kırgızistan'dan gelen Kırgız Gösteri ekibi ve Ulupamir Gösteri ekiplerinin gösterilerini sunmasından sonra Kırgız çadırına geçilerek davetlilere geleneksel kımız ikramı yapıldı. Van'ın Erciş ilçesi Ulupamir köyünde yaşayan Kırgız asıllı Türk vatandaşları tarafından bu yıl 10.'su düzenlenen 'Ulupamir Kültür Şöleni' coşku içerisinde geçti.

Şenliklerin ardından Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan'ı ziyaret eden Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Başkan Arslan ve beraberindekilerle belediye tarafından yapımı devam eden otogar inşaatı ve bölgenin en büyük hayvan pazarını inşaatında incelemelerde bulundular.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı tarafından Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan'a Meşhur Rize Simiti ve Rize Çayı hediye edildi. Arslan'da Başkan Bakırcı'ya plaket ve İshakpaşa Sarayı Tablosunu hediye etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

Saadet ve Gelecek Partileri 'Abdullah Gül' iddiasını yalanladı: Gerçeklik payı yok

Saadet ve Gelecek Partileri "Abdullah Gül" iddiasını yalanladı: Gerçeklik payı yok

Erdoğan'dan Cumhur İttifakı mesajı: Fitne kazanı kaynatanların oyununa gelmeyeceğiz

Erdoğan'dan Cumhur İttifakı mesajı: Fitne kazanı kaynatanların oyununa gelmeyeceğiz

İzmir'deki yangında Çiçek Adası'nın tamamı küle döndü

İzmir'deki yangında Çiçek Adası'nın tamamı küle döndü

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title