Haberler

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in Başkenti" Olarak Tanımasına Tepkiler

Amasya'da AK Parti İl Başkanlığı ve sivil toplum kuruluş tarafından ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararı protesto edildi.

Amasya'da AK Parti İl Başkanlığı ve sivil toplum kuruluş tarafından ABD'nin Kudüs'ü " İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararı protesto edildi.

Cuma namazının ardından Yavuz Selim Meydanında bir araya gelen vatandaşlar ellerinde Filistin bayrakları ve dövizler taşıyarak ABD Başkanı Donald Trump'a tepki gösterdi.,

AK Parti Amasya İl Başkanı Mehmet Ünek, yaptığı açıklamada, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın Kudüs açıklaması, insanlık vicdanını yaraladığını ve bölgedeki sorunları derinleştirdiğini söyledi.

"Kudüs'ün tüm Müslümanların kırmızı çizgisi olduğunu ifade eden Ünek, şunları kaydetti:

"Bu karar, bölgemizde barışı ve istikrarı tehdit etmeye yönelik bir adımdır, alınan kararın, İsrail ve Filistin toplumları arasındaki husumeti arttırmaktan başka sonucu olmayacaktır. Asla kabul edilemez gördüğümüz bu karardan, en kısa sürede dönülmelidir. İslam'ın sesini susturmak, kendi kurguları olan terör örgütlerini bahane ederek Müslümanların iradelerini esir etmek isteyenler, tarihte defalarca olduğu gibi, yine hüsrana uğrayacaklardır. Biz müslümanlar olarak, Kudüs davası ve ümmetin birliği için, her türlü çabayı göstermeye, her türlü fedakarlıkta bulunmaya hazırız."

Kaynak: AA / Güncel

Ak Parti Amasya İsrail Kudüs Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title