Haberler

Görevden Alınan Savcı: Soruşturma Yapmam Engellendi

Güncelleme:

2. dalga operasyonda soruşturma dosyası elinden alınan savcı Muammer Akkaş "Cumhuriyet Savcısı olarak soruşturma yapmam engellenmiştir." dedi.

Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının ikinci dalgasıyla ilgili dosya elinden alınan Savcı Muammer Akkaş açıklama yaptı. Savcı Akkaş açıklamasında ‘Cumhuriyet Savcısı olarak soruşturma yapmam engellenmiştir' dedi.

DOSYA SAVCIDAN ALINDI

Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının dün ortaya atılan ve çok daha büyük olacağı söylenen 2. dalgası savcılık ve emniyet arasındaki sürtüşme nedeniyle gerçekleşmemişti.

Bugün ise 2. dalga ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Bazı bakanların çok yakınındaki isimler ile son yıllarda büyük ihaleleri alan işadamları bulunduğu, bu kişilerin iş yaptığı bürokratların yer aldığı isimlere yönelik olduğu iddia edilen soruşturmayı yürüten TMK Savcısı Muammer Akkaş’tan dosya alındı.

Savcı Akkaş bu gelişmeler üzerine bomba açıklamalar yaptı. Akkaş, "Tarafımca yürütülen soruşturmada karşılaştığım baskılar nedeniyle açıklama yapmak gereği ortaya çıktı.

"DOSYA, GEREKÇE GÖSTERİLEMEDEN ELİMDEN ALINDI"

Bugün itibariyle bu soruşturma dosyasının içinde yer alan arama, el koyma ve gözaltı kararlarıyla birlikte gerekçe gösterilmeden uhdemden alındığını öğrendim. Bundan sonra sorumluluk İstanbul Cumhuriyet başsavcısı ve Başsavcı vekilliğindedir.

"SORUŞTURMA YAPMAM ENGELLENDİ"

Tüm meslektaşlarım ve kamuoyu bilmelidir ki soruşturma yapmam engellenmiştir."

Savcı Akkaş'ın açıklamasının tamamı şöyle:

"Tarafımca yürütülen soruşturmada, karşılaştığım baskılar nedeniyle aşağıdaki açıklamayı yapma zarureti olmuştur.

Uzun bir süredir, içinde kamuoyu tarafından yakından tanına kişiler ime bir kısım kamu görevlileri hakkında önemli iddiaların bulunduğu, çıkar amaçlı suç örgütü kapsamında ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet, nüfuz ticareti, sahtecilik, tehdit, 2863 sayısı yasaya muhalefet gibi suçlara ilişkin 2012/656 sayılı soruşturmayı yürütmekteydim. Kanunun emri gereği gizli olarak yürütülmesi gereken soruşturmanın deşifre edilip basına yansımaya başlaması ve delillerin karartılmasına yönelik olarak önlem alındığını tespit etmem üzerine harekete geçmeden önce dosyayı 24.12.2013 günü sayın Başsavcım Turan ÇOLAKKADI ve Başsavcı vekilim Oktay ERDOĞAN’a ayrıntısı ile arz ettim.

"EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNE GÖZALTILAR İÇİN BİLGİ GÖNDERDİM, AMA.."

Suçlarla ilgili delillerin karartılmadan bir an önce toplanabilmesi için Nöbetçi Hakimlikten soruşturma ile ilgili alınan arama ve elkoyma kararları ile gözaltına ama kararını dün sabah itibariyle İstanbul Emniyet Müdürlüğüne, gereğinin yerine getirilmesi için gönderdim. Bilahare basın yayın organlarında ve internet sitelerinde gözaltına alınacak bazı isimlerin yer aldığını ve delillerin karartılmaya başladığını tespit etti. Aynı gün saat 19:00 sıralarında operasyonda görev alacak Şube müdürleri ile adliye binasında yaptığım görüşmeye rağmen mahkeme kararının ve gözaltı kararının yerine getirilmediğini belirledim. 

Bugün itibariyle bu soruşturma dosyasının içerisinde yer alan arama, elkoyma ve gözaltı kararları ile birlikte gerekçe gösterilmeden uhdemden alındığını öğrendim. Bundan sonra sorumluluk İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı ve Başsavcı Vekilindedir. Tüm meslektaşlarım ve kamuoyu bilmelidir ki; bir Cumhuriyet Savcısı olarak soruşturma yapmam engellenmiştir.

"YARGIYA AÇIKÇA BASKI YAPILDI"

Dolayısıyla hem Başsavcılık üzerinden hem de yargılama kararlarını uygulama durumunda olan Adli Kolluk üzerinden yargıya açıkça baskı yapılmış ve mahkeme kararlarının uygulanması önlenmiştir. Mahkeme kararlarını uygulamayarak sıralı amirler suç işlemiştir. Şüphelilerin önlem alması, kaçması ve delil karartmasına imkan verilmiştir.

"HUKUK CAMİASINDAN YARGI BAĞIMSIZLIĞINA SAHİP ÇIKMASINI BEKLİYORUM"

Devletin üç temel erkinden biri olan, bağımsız ve tarafsız bir şekilde görev yapması beklenen yargı erkinin bir mensubu olarak bizlerden beklenen, mevzuatın bize vermiş olduğu yetki çerçevesinden işlenen suçlar ve işleyenler hakkında gereğinin yapılmasıdır. Görevimiz, baskılardan korkarak ve çekinerek milletin hukukunu çiğnetmek değil, milletimizin hukukunu koruma yolunda görevimiz hakkıyla yerine getirmeye çalışmaktır.

Bu zorlu süreçte, en başta meslek büyüklerimiz olmak üzere sütün hukuk camiasından yargı bağımsızlığına sahip çıkmalarını bekliyorum.

Saygılarımla"

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Muammer Akkaş İstanbul Güncel - Operasyon Güncel Haberler

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500

Yorumlar (265)

murat buyuklumuratbuyuklu@gmail.com:

cemaat adına çalışan bir hukukçusun sen.

92
34
yanıtYanıtla
şahinonuriso@hotmail.com:

murat buyuklu cemaat savcısı dahi olsa delilsiz ve asılsız bir soruştırmadan neden korkasın.ayrıca ergenekon sürerken kimseye cemaat savcısı demiyordunuz...

yanıt0
yanıt0
ömer yıldızaintep.entep@hotmail.com:

ulan cemaat ulan fettullah gülen sayenizde huzur içinde olan memleket ne hale geldi size allaha havele ediyorum nsl ölürsün çok merak ediyorum hoca efendiymiş

55
24
yanıtYanıtla
AYSEGÜLgurbetci_genc66@hotmail.com:

SONUNA;KADAR:AK:PARTI

54
21
yanıtYanıtla
cemilcemoyaman@gmail.com:

Allahına kurban ayse İNADINA AK PARTİ

yanıt0
yanıt0
vedatvedatkarim@yahoo.com.tr:

SONUNA KADAR SOYGUN SONUNA KADAR HIRSIZLIK YÜRÜ BE AYŞEGÜL

yanıt0
yanıt0
yamanyamancilar@gmail.com:

YÜRRÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜ ÇAPULCU CHP Lİ SAVCI SENİ YÜRÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜ

56
9
yanıtYanıtla
Emre Nezuy.emretoktas@gmail.com:

olm siz neyin kafasını yaşıyorsunuz harbi çok merak ediyorum bu savcının chpli olduğunu düşünmek gerçekten çok düşük seviye zeka ister

yanıt0
yanıt0
TURK VATANDAŞIbayq1@hotmail.com:

DEVLET BİTMİŞTİR. KANUN YOK. YASA YOK. BAŞBAKAN NE DİYORSA O. EY TÜRK HALKI UYAN UYAN VE KURTUL BUNLARDAN.

53
11
yanıtYanıtla
Kuvayı milliye ruhuEroklu@hotmail.com:

Milli mücadele esnasında asla....bundan kurtul kim var ? umum müdürümü,...zaza ya bak cevap vermiş

yanıt0
yanıt0
Tüm 265 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title