Haberler

Fıtch Ratıngs, Finansbank'ın Notunu Yükseltti

Uluslar Arası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch Ratings, Finansbank'ın Bireysel Kurum Notunu "C -D"den "C"ye Yükseltti.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Finansbank'ın bireysel kurum notunu "C-D"den "C"ye yükseltti.

Finansbank'ın bireysel kurum notunun yükselmesini değerlendiren Finansbank Genel Müdürü Sinan Şahinbaş, "Almış olduğumuz not, Fitch Ratings'in Türkiye'de bankalara verdiği mevcut en yüksek bireysel kurum notudur. Bu notla Türkiye'de bu ratinge sahip beş banka arasında yerimizi aldık" dedi.

Fitch Ratings tarafından yazılan raporda, Finansbank'ın bu yılın ilk yarısında yüksek kredi getirisi ve iyi marjlar elde ettiği, faaliyet karlılığını koruduğu, içsel sermaye yaratabilme gücünü devam ettirdiği ve kredi portföyünün hızlı büyümesini sürdürdüğü belirtildi. Finansbank'ın uluslar arası sermaye piyasalarına rahat erişebilmesiyle fonlama vade profilinin artırılma olanağının bulunduğu belirtilen raporda ayrıca, şube ağının genişlemesi paralelinde, bankanın artan mevduat portföyü ve NBG'nin (National Bank of Greece) potansiyel finansman desteği sağlama sorumluluğunun, olası likidite riskini rahatlattığı yazıldı.(ANKA)

(PER/NB/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title