Haberler

Eskişehir 2012 Enerji Verimliliği Değerlendirme Toplantısı

Eskişehir Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, 2015 yılında kamu kurum ve kuruluşlarında tüketilen enerjinin yüzde 10 düşürüleceğini söyledi.

Eskişehir Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, 2015 yılında kamu kurum ve kuruluşlarında tüketilen enerjinin yüzde 10 düşürüleceğini söyledi.

Günay, başkanlığında Valilik İl Meclis Salonu'nda yapılan Eskişehir 2012 Enerji Verimliliği Değerlendirme Toplantısı'nda, mart ayında gerçekleştirdikleri toplantıda enerji verimliliğiyle ilgili aldıkları kararların, uygulanma aşamaları hakkında bilgi verdi.

Binalarda ısı yalıtımı yapmayanları ikna edeceklerini ifade eden Günay, şöyle konuştu:

"Çünkü binalara ısı yalıtımı yapılması, yüzde 30 az enerji tüketmek demektir. Isı yalıtımının tüm binalarda uygulanması, sanayide kullanılan enerjide verimliliğin sağlanması enerji konusunda farkındalık oluşturma hedeflerimiz arasındadır. Yenilenebilir enerji konusunda da İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüştük. Bu konuda okullarda öğrencilere dersler verilmesini, enerji verimliliği konusunda kulüpler oluşturulmasını teklif ettik. 2013-2023 enerji düzenlemesine göre 2015 yılına kadar kamu kurum ve kuruluşlarında tüketilen enerji yüzde 10 düşürülecek. 2023'e kadar da yüzde 20 düşürülecek. Burada binalarda ısı yalıtımı için ne yapılması gerekiyor. Bunun etüdünü yapmamız lazım. 2015 yılında yüzde 10 düşürme hedefimiz olacak. 2015'de burada kim olursa olsun bunun hesabını verecek."

Günay, özellikle Anadolu Üniversitesi'nden enerjisini güneşten üreten

"Yeşil Bina" yapmaları talebinde bulundu.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Ümit Güney de trafik ışıklarına 6 içinde gerçekleştirecekleri bir düzenlemeyle trafik akışının sağlanıp, yakıtta tasarruf yaptıracaklarını bildirdi.

Enerji verimliliği toplantısında elektriklerin kesilmesi üzerine kurumların 2011 yılında harcadıkları elektrik, doğal gaz ve su miktarlarının yer aldığı sunum, jeneratör yardımıyla tamamlandı.

Muhabir: Yıldız Gündoğmuş / Deniz Açık

Yayıncı: Mürsel Çetin - ESKİŞEHİR

Kaynak: AA / Yerel

Ömer Faruk Günay Eskişehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title