Haberler

Ersanlı: Nefret Dolu Bir İddianame!

Güncelleme:

KCK davasında 9 ay sonunda tahliye olan Prof. Ersanlı'nın, cezaevi çıkışı ilk sözleri çok sert oldu.

Terör örgütü KCK davasında aralarında Prof. Büşra Ersanlı'nın da bulunduğu 16 sanık tahliye edildi. Akşam saatlerinde cezaevinden çıkan Ersanlı'nın ilk sözleri şunlar oldu:

"Arkadaşlarımızı geride bıraktığımız için hepimiz üzgünüz. Hepimiz BDP'liyiz. 9 aydır bekliyoruz. Çok uzun bir iddianame, mantığını anlayamadığımız, bizlere karşı çok nefret biriktirmiş olan bir iddianame ile karşı karşıya kaldık. Bu davada yargılanan insanların büyük çoğunluğu BDP'li. Arkadaşlarımızı geride bıraktığımız için üzgünüz. Hepimizin durumu üç aşağı beş yukarı aynı. Anadilde eğitim de anadilde savunma da çok umut ediyorum ki yakın bir gelecekte gerçekleşecek"

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampusu'ndeki İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmada savcı Ramazan Saban, avukatların tahliye talebini, tutuklu sanıkların tahliye taleplerinin, kuvvetli suç şüphesini gösteren olguların bulunması, suçun vasfı, delili durumu ve adli kontrol tedbirlerinin yeterli olmayacağı gerekçeleriyle reddetti.

Ancak Mahkeme Başkanı Ali Alçık, Prof. Büşra Ersanlı dahil 16 kişinin, mevcut delil durumu ve tutuklu kaldıkları süre göz önüne alınarak tutuksuz yargılanmalarına karar verdi. Terör örgütü yöneticiliğiyle suçlanan Ersanlı hakkında 22,5 yıl hapis isteniyor.

DAVUTOĞLU DA ERSANLI'YA ARKA ÇIKMIŞTI

Büşra Ersanlı KCK soruşturması kapsamında 1 Kasım 2011 tarihinde tutuklanmıştı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Büşra Ersanlı'nın terörist olduğuna inanmadığını açıklamıştı.

İddianamede Prof. Büşra Ersanlı'nın, PKK/KCK terör örgütünün içerisinde faaliyet yürüttüğü, PKK/KCK terör örgütünün dağ kamplarındaki silahlı militanlarına verilen örgütsel eğitimin benzerinin, şehir merkezlerinde açılan Siyaset Akademileri'nde verdiği belirtiliyordu.

Ersanlı'nın telefon görüşmelerinin yer verildiği iddianamede, Ersanlı'nın terör örgütü PKK/KCK'nın dağ kadrosundaki militanlarına verilen eğitime paralel eğitim veren Siyaset Akademisi'nde ders verdiği vurgulandı.

"TERÖR ÖRGÜTÜNÜN BASIN AYAĞI İLE YOĞUN DİYALOG İÇİNDE"

Ersanlı'nın, terör örgütünün güdümünde yayın yapan ROJ TV'de röportaj yapmak üzere teklif aldığının belirtildiği iddianamede şu ifadeler yer alıyordu:

"Şüphelinin, ROJ TV'nin Brüksel'den arayan elemanı Baki Gül ile daha önceye dayalı bir tanışıklığı olduğunun anlaşıldığı, yukarıda Gülten Çatalbay ile şüpheli arasındaki irtibat bu görüşmeyle birlikte değerlendirildiğinde şüpheli Emine Büşra'nın, terör örgütünün şehir merkezindeki militanları ve basın yayın organındaki elemanlarıyla yoğun bir diyalog halinde olduğu anlaşılmıştır.

Şüphelinin Barış ve Demokrasi Partisi'nin 12 Haziran 2011 Milletvekilliği Genel seçimi çalışmalarında fiilen görev aldığı ve bu partinin Bağımsız Milletvekilleri adı altında seçime giren adaylarının propagandasını üstlendiği, yapılan bu faaliyetin herhangi bir röportaj talebine bir öğretim görevlisinin vereceği cevap olarak değerlendirilemeyeceği, çünkü şüphelinin ROJ TV deki canlı yayına katılamaması dolayısıyla başka şahısların katılması için yoğun faaliyet yürüttüğü, ayrıca onlara hangi hususu işleyeceklerini de dikte ettiği belirlenmiştir"

İKİ AVUKATA GİZLİLİĞİ İHLALDEN SUÇ DUYURUSU

Mahkeme, iki avukat hakkında gizli tanığın kimliğini ifşa ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Duruşma, 1 Ekim'e ertelendi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Silivri Politika Güncel Haberler

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Kanun teklifi Meclis'e geliyor! 3 kez stokçuluk yapana 6 gün kapatma cezası

Kanun teklifi Meclis'e geliyor! 3 kez stokçuluk yapana 6 gün kapatma cezası

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title