Haberler

Ergenekon Davası'nda Beyanlar Alınıyor

Güncelleme:

Ergenekon Davası'nda tutuklu sanıkların, dosyada bulunan evraklara ve tanık ifadelerine ilişkin beyanları alınıyor.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'de görülen 67'si tutuklu 275 sanıklı Ergenekon Davası'nın 278. duruşması başladı. Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin içinde bulunan küçük salonda yapılan duruşmada CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, Tümgeneral Hıfzı Çubuklu, gazeteci Tuncay Özkan, eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin'inde aralarında bulunduğu 40 tutuklu sanık hazır bulundu.

DURUŞMAYA İLKER BAŞBUĞ KATILMADI

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, YAŞ üyesi Orgeneral Nusret Taşdeler ve emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün de aralarında bulunduğu 27 tutuklu sanık ise duruşmaya katılmadı. Odatv Davası'ndan tutuklu bu davadan tutuksuz yargılanan Yalçın Küçük'ün de aralarında bulunduğu 3 tutuksuz sanık duruşmada hazır bulundu.

"BURASI DURUŞMA SALONU DEĞİL, VURUŞMA SALONU OLDU"

Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese dosyada bulunan evraklara ve tanık beyanlarına ilişkin sanık ve avukatların beyanlarının alınacağını belirtti. Söz alan Aydınlık Gazetesi Yazarı tutuklu sanık Hikmet Çiçek, dün duruşmada yaşanan arbedeye değinerek, "Burada dün avukatlara saldırı olurken kameralar kapatıldı. Saldırganın kim olduğu tespit edilemedi. Siz orada oturuyorsunuz. Avukat Serkan Bey 'Faşizm' dedi. Üye hakim hemen bu sözlerin kayda geçmesini istedi. Mustafa Balbay'ın da dediği gibi 'Burası duruşma salonu değil, vuruşma salonu' oldu" dedi.

MAHKEME BAŞKANI ÖZESE: BU KONULARI KAPATALIM

Sanık Çiçek'in bu sözleri üzerine Mahkeme Heyeti Başkanı Özese de "Herşey kayıt altında. Kamera kayıtları incelenecek, bakılacak. Bu konuları kapatalım. 'Dünkü olaylar olduğu gibi kaldı. Hukuki durumunuzla ilgili konuşun. Konuşma hakkını kullanırken başka şeylerden konuşuyor, sonra da 15 dakika yetmiyor diyorsunuz" diye konuştu.

"15 DAKİKADA NE ANLATMAMIZI BEKLİYORSUNUZ"

Dosyada bulunan evraklara ve tanık beyanlarına ilişkin avukat ve sanıklara 15'er dakika süre verilmesini eleştiren Sanık Çiçek, "Bize şimdi 15'er dakika süre verilmesi gelecekteki savunma saatlerimizin ne denli sınırlı olacağını gösteriyor. Mahkemeniz 'Kim ne kadar konuştu' diye bir çetele tutmuş. Bu çetelenin anlamını da anlayamadım. Dosyada bulunan delillere, açık ve gizli tanıkların beyanlarına ilişkin 15 dakikada ne anlatmamızı bekliyorsunuz. Söyleyin onu anlatayım. Davada olsun işte denilen bir aşamanın figuranı olmayı kabul etmiyorum. Bizlere makul sürenin verilmesini istiyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Davanın tutuklu sanıklarından Fatma Cengiz de baro tarafından atanan avukatının duruşmalara gelemediğini belirterek, avukatım olmadan da kalemden dosyaya gelen evrakları alamadığını bu nedenle beyanda bulunamayacağını ifade etti. Öte yandan dünkü duruşmaya göre izleyici ve avukat katılımının az olduğu görüldü. Duruşma sanıkların beyanlarının alınması ile devam ediliyor.

KCK DAVASI DA GÖRÜLÜYOR

Öte yandan Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin yanında bulunan büyük salonda da salonda KCK Davası görülüyor. İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'de görülen Prof. Dr. Büşra Ersanlı ile yazar Ragıp Zarakolu'nun da aralarından bulunduğu 205 sanık hakkında açılan davanın 27. duruşması başladı. Duruşma, TRT tarafından görevlendirilen spikerler Ayla Demirtaş Çayır ile Süha Üner tarafından iddianamenin 2 bin 239'uncu sayfasından itibaren dönüşümlü olarak okunmasıyla devam ediyor.

(BB) - İstanbul / Silivri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hasan Hüseyin Özese Mustafa Balbay İstanbul Silivri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title