Haberler

Emek Partisi: "Bütün İş Yasaları Feshedilmeli"

Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nedim Köroğlu, Hükümetin Dört Buçuk Yıllık İktidarı Boyunca Gençlere Güvenli Bir Gelecek Sağlayamadığını ve Bu Sorunu Gidermek İçin Varolan İş Yasalarının Feshedilmesi Gerektiğini Savundu.

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkan Yardımcısı Nedim Köroğlu hükümetin dört buçuk yıllık iktidarı boyunca gençlere güvenli bir gelecek sağlayamadığını ve bu sorunu gidermek için varolan iş yasalarının feshedilmesi gerektiğini savundu.

Nedim Köroğlu, yazılı açıklamasında çalışma koşullarının iyileştirilmesi için mevcut iş yasalarının feshedilmesi gerektiğini öne sürdü. Köroğlu, AKP'nin iktidar olduğu dört buçuk yılın sonunda, genç nüfusun önemli bir bölümünün işsiz olduğunu ya da kayıt dışı ve sigortasız olarak ağır iş koşullarında çalıştığını dile getirdi. Sosyal güvencesiz çalışma koşullarının uygun zamanda emekli olabilmeyi imkansız kıldığını da anımsatan Köroğlu, AKP döneminde kabul edilen iş yasalarının işverene imtiyaz sağladığını savundu.

Köroğlu, şunları kaydetti:

"Çocuklarımızın geleceği için IMF ile ilişkilerin kesilmesi şarttır. Düzen partilerinin çıkardığı bütün iş yasaları feshedilmeli, esnek çalışma ve çocukların çalıştırılması yasaklanmalıdır. Sigortasız işçi kalamamalı, herkesin sosyal güvencesi olmalıdır."(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title