Haberler

Sabancı Vakfı "ne eğitimde ne istihdamda var olamayan kadınlar" için harekete geçti

Güncelleme:

Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, "Dünyada ve ülkemizde ciddi bir toplumsal sorunun habercisi olan, 18-29 yaş arasındaki gençleri yakından ilgilendiren NEET (ne eğitimde ne istihdamda) kavramı, ülkemiz için en büyük problemlerden biri haline geldi.

Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, "Dünyada ve ülkemizde ciddi bir toplumsal sorunun habercisi olan, 18-29 yaş arasındaki gençleri yakından ilgilendiren NEET (ne eğitimde ne istihdamda) kavramı, ülkemiz için en büyük problemlerden biri haline geldi." ifadelerini kullandı.

Sabancı Vakfı'ndan yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Güler Sabancı, her iki genç kadından biri diploma alma mutluluğunu yaşayamadığını belirterek, "Ülkemizdeki her iki genç kadından biri diploma alma mutluluğunu yaşayamıyor ya da istediği bir işte çalışamıyor.

Biz de Sabancı Vakfı olarak, uzun soluklu ve çok paydaşlı projeleri hayata geçirme kabiliyetimiz ve tecrübemizle; ülkemizde henüz yeni yeni konuşulmaya başlanan genç NEET kadınlar için harekete geçtik. Bu kapsamda 2 yıla uzanan bir araştırma ve ön hazırlık sürecinden sonra Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı 'Geleceğini Kuran Genç Kadınlar' projesini hayata geçirdik." değerlendirmesinde bulundu.

Sabancı, şunları kaydetti:

"Dünyada ve ülkemizde ciddi bir toplumsal sorunun habercisi olan, 18-29 yaş arasındaki gençleri yakından ilgilendiren NEET (ne eğitimde ne istihdamda) kavramı, ülkemiz için en büyük problemlerden biri haline geldi. Projemiz ile; genç NEET kadınların sorun ve ihtiyaçlarını gündeme taşımayı, onların ekonomik ve toplumsal hayata katılımlarını artırmayı amaçlıyoruz. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'ne özel hazırladığımız film ile bu konudaki farkındalığın artmasına destek olmak istiyoruz."

Toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda Türkiye'de kadınlar ve kız çocukları için çalışmalar gerçekleştiren Sabancı Vakfı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde yayınladığı film ile ne eğitimde ne istihdamda (NEET) yer alan genç kadınları odağına aldı.

Hazırlanan filmde Türkiye'nin, Avrupa ülkeleri içinde ne eğitimde ne istihdamda yer alan genç kadın oranıyla 'birinci' sırada yer aldığı vurgulanıyor. Bu sorunu gündemin üst sıralarına taşımak amacıyla Sabancı Vakfı; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş birliğinde, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ile "Geleceğini Kuran Genç Kadınlar" projesini hayata geçiriyor.

Kaynak: AA / Ekonomi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Güler Sabancı Türkiye Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki!
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title