Haberler

Eczacıbaşı Grubu Şirketi İpek Kağıt 300 Milyon TL Yatırımla Yurtdışında Beş Yılda Dört Kat...

Türkiye'de temizlik kağıdı sektörünün önde gelen şirketlerinden İpek Kağıt, kuruluşunun 45. yılında 300 milyon TL'lik yatırımla kapasitesini yüzde 65 artırmaya ve Kazakistan'da inşası süren yeni tesisleri ile bölgesel gücünü pekiştirmeye hazırlanırken, Selpak markası ile de "kişisel medikal hijyen" kategorisine giriş yaptı.

Türkiye'de temizlik kağıdı sektörünün önde gelen şirketlerinden İpek Kağıt, kuruluşunun 45. yılında 300 milyon TL'lik yatırımla kapasitesini yüzde 65 artırmaya ve Kazakistan'da inşası süren yeni tesisleri ile bölgesel gücünü pekiştirmeye hazırlanırken, Selpak markası ile de "kişisel medikal hijyen" kategorisine giriş yaptı.Toplam 300 milyon TL'lik yatırımla Manisa ve Kazakistan'da yeni tesisler kurarak üretim kapasitesini artıracağını duyuran İpek Kağıt, üretim, teknoloji ve pazarlama alanında yapacağı yeni yatırımlarla, beş yıl içerisinde yurtdışında dört kat büyümeyi ve toplam cirosunu ikiye katlamayı hedeflediğini açıkladı.

İpek Kağıt Genel Müdürü Sertaç Nişli, 300 milyon TL'lik yatırımda en büyük payın Türkiye'deki yatırım olacağını,İpek Kağıt'ın yeni coğrafyalara açılarak büyümesini sürdüreceğini belirterek, " Yeni dönemde mevcut pazarlarımız olan Kafkasya ve Orta Asya pazarlarının yanı sıra Balkanlar, Doğu Avrupa ve Orta Doğu ağırlıklı olmak üzere yeni hedef pazarlara odaklanacağız"dedi. İpek Kağıt'ın yeni yatırımlarla Türkiye'de yıllık üretim kapasitesi 110 bin tondan 2015 sonunda 180 bin tona ulaşacak.

-"AMİRAL GEMİMİZ SELPAK'A GÜVENİYOR VE BÖLGESEL GÜÇ OLMAYI HEDEFLİYORUZ"-

Eczacıbaşı Holding CEO'su Erdal Karamercan'ın da katıldığı ve İpek Kağıt'ın yeni yatırımlarını duyurduğu toplantıda konuşan İpek Kağıt Genel Müdürü Sertaç Nişli, 2012 yılının İpek Kağıt için bir dönüm noktası olduğunu ve yabancı ortaklığın sonra ermesinin ardından yüzde 100 Eczacıbaşı kuruluşu olarak atağa kalktıklarını belirterek şunları söyledi:

"2012'den beri İpek Kağıt'ın ve markalarının potansiyelini daha yukarılara taşıma hedefiyle; yeni ürünlerle, yeni pazarlara açılma yolunda çalışmalarımızı hızlandırdık. Geçtiğimiz iki yılda hızlı bir büyüme ivmesi yakaladık, ihracatımızı beş kıtada 50 ülkenin üzerine çıkardık. Önümüzdeki beş yılda ise aynı ivmeyle yurt dışında dört kat büyürken, yurtiçi ve yurtdışı toplam ciromuzu ikiye katlamayı hedefliyoruz. Uluslararası pazarlarda markalaşma konusunda amiral gemimiz Selpak'a çok güveniyoruz. Sadece ürün ihracatı yaparak değil, tüketici araştırmasından ürün geliştirmeye bütünsel bir pazarlama yaklaşımıyla seçtiğimiz pazarlarda liderliği hedefliyoruz."

-"YENİ COĞRAFYALAR BÜYÜMEMİZİN KAYNAĞI OLACAK"-

Nişli, yeni dönemde İpek Kağıt'ın büyümesinde itici gücün yeni coğrafyalar olacağını belirterek,şu bilgileri verdi:

"Mevcut pazarlarımız olan Kafkasya ve Orta Asya pazarlarının yanı sıra Balkanlar, Doğu Avrupa ve Orta Doğu ağırlıklı olmak üzere yeni hedef pazarlara odaklanacağız. Yaptığımız çalışmalarla Kafkasya ve Kazakistan pazarlarında Selpak markamızla en yüksek marka bilinirliğine ve segmentimizde lider konuma ulaştık. Üstün kaliteli ve yenilikçi ürünlerimizle hedef pazarlarımızda da kısa sürede ilk üç oyuncudan biri olmayı ve önümüzdeki 10 yıllık dönemde 20 ülkede Selpak ile lider konuma ulaşmayı hedefliyoruz. Şu anda Yalova, Manisa ve Kazakistan'daki üretim tesislerimizde tam kapasite ile çalışıyoruz. Hızlı büyüme planlarımız önemli bir ek kapasite ihtiyacı doğuruyor. Temizlik kağıdı kapasite ihtiyacını karşılamak ve kişisel hijyen alanında yeni kategorilerle büyümek üzere, üç yeni yatırım yapıyoruz."

-MANİSA YATIRIMI İLE TOPLAM KAPASİTE 180 BİNE ÇIKACAK-

Toplantıda Sertaç Nişli'nin verdiği bilgiye göre İpek Kağıt'ı yatımları üç alanda olacak.

Manisa'da kurulacak yeni kağıt üretim tesisi, İpek Kağıt'ın üretim kapasitesini yüzde 65 artışla, yıllık 110 bin tondan 180 bin tona çıkaracak. En yeni ve ileri teknolojilerin kullanılacağı belirtilen yeni tesis 2015'in ikinci yarısında üretime başlayacak. Ana tedarikçi olarak Valmet firmasının seçildiği bu yatırımın en önemli bölümünü oluşturan Advantage DCT 200TS model yeni kağıt makinesi, 5,60 metre genişliği ve 2200 m/dakika hızıyla, üretim kapasitesi artışının en önemli ayağı olacak.

-ASTANA BÖLGESEL YATIRIMLARDA MERKEZ-

Genel Müdür Nişli,Astana'da inşa edilen yeni ve modern tesislerin bölgesel gücü pekiştirmeyi amaçladığını belirterek, İpek Kağıt'ın, ikinci yatırımını Orta Asya'daki liderlik hedefi doğrultusunda Kazakistan'da gerçekleştireceğini söyledi. Nişli'nin verdiği bilgiye göre, Almati'deki fabrika, başkent Astana'da inşa edilecek modern tesislere taşınacak. 2015 yılında tamamlanacak olan yeni fabrika, üretim kapasitesini artırırken modern teknolojisiyle maliyetlerin de düşmesi hedefleniyor.Nişli, yeni tesislerin, Orta Asya operasyonunun uzun vadede genişlemesine de olanak sağlayacağını belirterek " Üstün ürün kalitesi ile Kazakistan, Azerbaycan ve Gürcistan başta olmak üzere bulunduğu pek çok pazarda Selpak markasıyla sınıfında lider olan İpek Kağıt, önümüzdeki 10 yılda liderliğini bölgedeki 20 ülkeye yaygınlaştırma hedefiyle çalışacak." açıklamasında bulundu.

-SELPAK İLE YENİ BİR KATEGORİ-

İpek Kağıt'ın üçüncü yatırımını ise amiral gemisi Selpak ile yeni bir kategoriye girmek için yaptığını ifade eden Nişli, Selpak ile "Kişisel Medikal Hijyen" kategorisine güçlü bir şekilde giriş yapacak olan İpek Kağıt'ın, tüketicilerine hijyen ve konforu birlikte sunacağını söyledi. Nişli, bu alanda büyük bir ihtiyaç olduğunu ve İpek Kağıt olarak uzun bir hazırlık sürecinin ardından kişisel medikal hijyen alanına girdiklerini belirterek " Aslında burada büyük bir buz dağı var. İhtiyaçlar dışarıya yansıtılmadığı için gerçek pazarın büyüklüğü tam olarak bilinemiyor. Biz yakın bir gelecekte pazarın çok büyüyeceğini ve 200 milyon TL'lik bir büyüklüğe ulaşacağını tahmin ediyoruz" dedi. İdrar kaçırma (inkontinans) sorununa özel olarak tasarlanan ürünler ve medikal bakım sağlayan tamamlayıcı ürünlerle Selpak'ın bu kategoride de liderliğe oynayacağını söyleyen Nişli, belbantlı yetişkin bezi, mesane pedi, mesane gardı, yatak koruma örtüsü, vücut temizleme havlusu, perine bölgesi temizleme havlusu ve saç yıkama bonesinden oluşan tam bir portföy ile yeni kategoride yol alınacağını bildirdi.

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Kazakistan Türkiye Ekonomi Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm!
Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title