Haberler

Edebali Balkan Göçmenleriyle Buluştu

AK Parti Yıldırım Belediye Başkan Adayı İsmail Hakkı Edebali, kısa adı BAL-GÖÇ olan Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti.

AK Parti Yıldırım Belediye Başkan Adayı İsmail Hakkı Edebali, kısa adı BAL-GÖÇ olan Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti.

AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı ile teşkilat mensuplarının eşlik ettiği ziyarette konuşan Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Yüksel Özkan, Balkanların Anadolu'dan hiç bir farkının olmadığını söyledi. Özkan, "Bursa, Türkiye hepimizin. Balkanlarda Türk ve Müslümanların sayısı oldukça fazla. Sadece Bulgaristan'da 2,5 milyon Türk yaşamakta. Balkanlarda yaşayan Türklerin tek güvencesi Türkiye'dir" dedi.

AK Parti Yıldırım Belediye Başkan Adayı İsmail Hakkı Edebali ise, Osmanlı'nın kuruluşunun Yıldırım'da başladığını hatırlatarak, 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışının çıkış noktasını da bu toprakların oluşturduğuna vurgu yaptı.

Yıldırım'ı büyük Türk-Osmanlı medeniyetinin minyatürüne benzeten Edebali, şöyle konuştu:

"Ecdadımız imparatorluğun temellerini Yıldırım'da attı ve Kafkaslara, Balkanlara yürüdü. Şimdi Osmanlının torunları Yıldırım'da oturuyor. Kafkaslardan, Balkanlardan, Ortadoğu'dan ve Türkiye'nin birçok yöresinden insanımızı sokaklarda dolaşırken görebilirsiniz. Buhara'da doğan Emir Sultan ilahi bir davetle Yıldırım'a yerleşmişti, Pir Emir de yine aynı. Bize düşen bu medeniyetin mensupları gibi bir arada yaşamak… Nerede doğduğundan, nereden geldiğinden daha çok Yıldırım'a, yaşadığımız yere ne kadar değer katabiliyoruz, buna bakmalıyız. O toprakların temsil edildiği Yıldırım'ı iyi anlamamız gerekir. Birlik ve beraberlik ve kardeşliği daha iyi yerleştirdiğimizde geleceğimiz daha parlak biçimde inşa edebiliriz. Büyük medeniyetimizin minyatürünü Yıldırım'da kurgulamalıyız. Bize düşen, bu minyatürü daha yaşanabilir ve çağdaş hale getirmek". - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İsmail Hakkı Edebali Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title