Haberler
BBC

Türkiye'nin Coronavac onayı Çin basınında: Çin'e duyulan güvenin göstergesi

Güncelleme:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Koronavirüs Bilim Kurulu'nun dün akşam yaptığı Coronavac aşısının onaylandığına dair açıklama, bugün Çin medyasında yer aldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Koronavirüs Bilim Kurulu'nun dün akşam yaptığı Coronavac aşısının onaylandığına dair açıklama, bugün Çin medyasında yer aldı.

Milliyetçi çizgide yayın yapan devlet gazetesi Global Times " Türkiye'nin Çin aşısını alması Çin'e duyulan güvenin göstergesi" dedi.

Gazete Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi'nin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile 14 Aralık'taki görüşmesinde Çin'in Türkiye'ye yardım etmeye hazır olduğunu söylediğini hatırlattı.

Global Times Sinovac aşısının normal buzdolabı sıcaklıklarında tutulabilmesinin, -70 derecede tutulmaya ihtiyaç duyan Pfizer/BioNTech aşılarına kıyasla büyük bir avantaj sağladığını, özellikle gelişmekte olan ülkelerde kullanım için daha uygun olduğunu yazdı.

Komünist Parti'nin yayın organı People's Daily ise "Türk Sağlık Bakanı Koca Çin aşılarının güvenli ve etkili olduğunu duyurdu" ifadelerini kullandı.

Kamu yayıncısı CCTV Türkiye'nin Şubat sonuna kadar 50 milyon doz aşı almayı planladığını aktarırken China.com sitesi "Türkiye ilk aşamada dokuz milyon kişiyi aşılayacak" ifadelerine yer verdi.

Guancha haber sitesi Brezilya'daki Butantan Enstitüsü'nün de Sinovac aşısının güvenli olduğunu açıkladığını, Türkiye'deki deneylerde de son derece az yan etki görüldüğünü yazdı.

Sinovac'ın üçüncü faz açıklaması Ocak'ta

Hong Kong gazetesi South China Morning Post ise Sinovac'ın bugüne kadar aşının güvenliği hakkında bir açıklama yapmamasına dair şu ifadeleri kullandı:

"Sinovac aşıların denendiği diğer ülkelerden verileri konsolide etmek için üçüncü faza dair açıklamasını Ocak ayına ertelemişti.

"Türkiye'nin açıkladığı veriler bağımsız kaynaklar tarafından doğrulatılamadı."

Xinhua ajansı bazı Batılı ülkelerin Çin'i "aşı diplomasisi" yürütmekle suçladığını fakat bunun temelsiz olduğunu yazdı:

"'Aşı diplomasisi' dedikleri şey Çin'in dürüst bir şekilde yürüttüğü uluslararası aşı işbirliğidir.

"Salgına karşı işbirliğini artıran Çin bu süreçte hiçbir jeopolitik hedef, ekonomik hesaplama veya siyasi talep içinde bulunmamıştır."

BBC

Çin Halk Cumhuriyeti Fahrettin Koca Koronavirüs Türkiye Haberler

Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

Fuhuş operasyonuna damga vuran kare! Yakalanan 11 şüpheliden en çok o dikkat çekti

Fuhuş operasyonuna damga vuran kare! Yakalanan 11 şüpheliden en çok o dikkat çekti

İmamoğlu'nun Türkiye Belediyeler Birliği başkanlığını kazanması AK Parti'de krize yol açtı

İmamoğlu'nun Türkiye Belediyeler Birliği başkanlığını kazanması AK Parti'de krize yol açtı

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 7-8 Haziran 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 7-8 Haziran 2024 Bursa su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 7-8 Haziran 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 7-8 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 7-8 Haziran Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 7-8 Haziran 2024 Ankara su kesintisi listesi! İçmeler Plajı nerede, nasıl gidilir ve giriş ücreti var mı? Marmaris'in en iyi plajları! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 7 Haziran günün maçları nereden izlenir? 8 Haziran Cumartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 7 Haziran burç yorumları nedir? Zuhal Topal'la Yemekteyiz'i kim kazandı? Yemekteyiz programında 75.000 TL'lik ödülü kim aldı? Kızılcık Şerbeti sezon finali bölüm izle! Kızılcık Şerbeti yeni bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Kınalıada plajı nerede, nasıl gidilir? İstanbul'da en temiz ve en iyi plajlar hangileri? Marmaris Cennet Adası Plajı nerede, nasıl gidilir ve giriş ücreti var mı? Marmaris'in en iyi ve en güzel plajları! Baby Reindeer'ın gerçek Martha'sı Fiona Harvey Netflix'e neden dava açtı? KIDEM TAZMİNATI TAVAN TUTARI NE KADAR? Kıdem tazminatı tavan kaç TL, tutar değişecek mi? Emekliler dikkat!
Çin'in en yüksek şelalesi sahte çıktı! Şimdiye kadar boruyla su vermişler

Çin'in en yüksek şelalesi sahte çıktı! Şimdiye kadar boruyla su vermişler

500

Yorumlar (1)

x:

ne güveni lan. . . resmi söylemle gayri resmi söylem arasında fark vardır. . . Biz değil bizimkiler güven duyuyor olabilir. . .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title