Haberler

İngiltere'de "Pırlanta Yıldönümü" Kutlamaları

İngiltere Kraliçesi 2.Elizabeth'in tahttaki 60.yılı olan "Pırlanta Yıldönümü" kutlamaları, başkent Londra'da yapılan resmi geçit töreni ve Buckingham Sarayı'ndaki balkon selamlamasıyla son buldu.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in tahttaki 60. yılı olan "Pırlanta Yıldönümü" kutlamaları, başkent Londra'da yapılan resmi geçit töreni ve Buckingham Sarayı'ndaki balkon selamlamasıyla son buldu.

Kutlamaların son gününde Kraliçe 2. Elizabeth ve kraliyet ailesi mensupları, şükran günü ve 60. yıl dolayısıyla Londra'daki tarihi Aziz Paul's Katedrali'nde yapılan ayine katıldı. Ayinde, İngiltere Başbakanı David Cameron, muhalefetteki İşçi Partisi'nin lideri Ed Miliband, koalisyon hükümetindeki bakanlar ile milletvekilleri de hazır bulundu.

Katedraldeki törenden sonra Londra'nın iş merkezinden sorumlu Belediye Başkanının resmi konutu olan Mansion House'da resepsiyona katılan İngiltere Kraliçesi, daha sonra 700 kişinin davetli olduğu Westminster Sarayı'ndaki öğle yemeğine geçti.

Öğle yemeğinin ardından Westminster Sarayı'ndan atlı araba ile ayrılan Kraliçe 2. Elizabeth'e oğlu Galler Prensi Charles ile eşi Cornwall Düşesi Camilla da eşlik etti.

Geçit törenine, ayrı bir atlı arabayla Cambridge Dükü William ile eşi Cambridge Düşesi Kate ve Prens Harry de katıldı.

Yol kenarlarında sabahın erken saatlerinden itibaren bekleyen binlerce kişi, Kraliyet süvari birliği ve bandosunun eşliğinde bakanlıkların bulunduğu Whitehall caddesi, Trafalgar meydanı ve Mall caddesinden geçen Kraliçe ve kraliyet ailesi mensuplarını selamlayarak, sevinç gösterisinde bulundu.

Törenin son durağı ise Buckingham Sarayı oldu. Sarayın balkonuna çıkan Kraliçe ve kraliyet ailesi üyeleri, Kraliyet Hava Kuvvetleri (RAF) uçaklarının yaptığı gösteriyi izledi ve buradan halkı selamladı.

-Kutlamalar dört gün sürdü-

İngiltere Kraliçesi'nin tahttaki 60. yılı kutlamaları, dört gün sürdü. Kutlamaların ilk gününde Kraliçe Epsom'da at yarışlarını izledi, ikinci gününde ise Londra'daki Thames nehrinde yapılan ve binden fazla botun yer aldığı görkemli geçit törenine katıldı.

Kraliçe onuruna dün akşam ise Buckingham Sarayı'nın önüne kurulan dev sahnede konser verildi.

Kutlamaları dört gün boyunca başkent Londra'da on binlerce kişi izlerken, yiyecek, içecek, dekorasyon ve hediyelik eşyalar için milyonlarca sterlin harcandığı öğrenildi.

Bu arada Kraliçe'nin eşi Edinburgh Dükü Philip, kutlamaların son iki gününe, idrar yolu enfeksiyonu nedeniyle hastaneye kaldırılınca törenlere katılamadı.

"Pırlanta Yıldönümü" kutlamaları, İngiltere tarihinde ikinci kez yapıldı. 86 yaşındaki Kraliçe 2. Elizabeth, İngiliz monarşisinin 63 yıl tahtta kalan Kraliçe Victoria'dan sonraki en uzun süreli monarkı tarihe geçti. Kraliçe 2. Elizabeth, 1952'de 26 yaşındayken tahta çıkmıştı.

"Pırlanta Yıldönümü"nden önce, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in tahttaki 50. yılı "Altın Yıldönümü" adıyla 2002'de, 25. yılı ise "Gümüş Yıldönümü" adıyla 1977'de kutlanmıştı.

Muhabir: Aslı Aral

Yayıncı: Ömür Üzelce - LONDRA

Kaynak: AA / Dünya

Buckingham Sarayı Westminster Londra Dünya Haberler

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

Şampiyonluk son haftaya kaldı! Fenerbahçe, Galatasaray'ı deplasmanda 1-0 yendi

Şampiyonluk son haftaya kaldı! Fenerbahçe, Galatasaray'ı deplasmanda 1-0 yendi

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title