Haberler

İHH Filistin'e Destek Konvoyu Adana'ya Yola Çıktı

Güncelleme:

İHH İnsani Yardım Vakfı Erzurum Şubesi tarafından oluşturulan araç konvoyu, Filistin'e destek amacıyla Adana'daki İncirlik Üssü'ne gitmek üzere yola çıktı. İHH üyeleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına tepki gösterdi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Erzurum Şubesince Filistin'e destek amacıyla oluşturulan araç konvoyu, Adana'daki İncirlik Üssü'ne gitmek üzere yola çıktı.

Lalapaşa Camisi'nde bir araya gelen İHH üyeleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına tepki gösterdi.

Derneğin Erzurum Temsilcisi Ömer Onay, yaptığı açıklamada, birçok coğrafyada sivillere zulmedildiğini söyledi.

Dünyada sivil halkın gerçekleri gördüğünü ifade eden Onay, "ABD, İsrail ve onların taşeronluğunu yapan ülkelerin yöneticilerine meydan okumak için bugün İstanbul'dan ve Türkiye'nin dört bir yanından yola çıkıyoruz. 'Rotamız İncirlik,Yükümüz İnsanlık' olacak." dedi.

Onay, dünyanın dört bir yanında kitlesel eylemler yapıldığını, Türkiye'nin de Gazze için ayakta olduğunu belirtti.

Gazze ve Filistin'in bugünün meselesi olmadığını vurgulayan Onay, "Yumruklarımız sıkı, sesimiz gür, inancımız tam, amacımız net, söylemimiz tek, Filistin özgür olana kadar mazlumların yanında olmaya ve seslerini duyurmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından dualar eşliğinde 15 araçtan oluşan konvoy, İncirlik Üssü'ne gitmek üzere hareket etti.

Kaynak: AA / Dünya

İncirlik Filistin Erzurum İsrail Gazze Adana İHH Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title