Haberler

Biden, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile Beyaz Saray'da bir araya geldi

Güncelleme:

ABD Başkanı Joe Biden, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile Beyaz Saray'da bir araya geldi. Görüşmede, Ukrayna-Rusya Savaşı'ndaki son gelişmeler, Ukrayna'ya destek ve gelecek ay Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta düzenlenecek NATO Zirvesi ele alındı.

- Biden, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile Beyaz Saray'da bir araya geldi

WASHINGTON - ABD Başkanı Joe Biden, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile Beyaz Saray'da bir araya geldi.

Dün diş tedavisi nedeniyle NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile olan görüşmesini erteleyen ABD Başkanı Joe Biden, bugün Stoltenberg ile Beyaz Saray'da bir araya geldi. Görüşmede, Ukrayna- Rusya Savaşı'ndaki son gelişmeler, Ukrayna'ya destek ve gelecek ay Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta düzenlenecek NATO Zirvesi ele alındı.

Stoltenberg yaptığı açıklamada, Biden'a görüşmede Ukrayna'ya verdiği destekte dahil olmak üzere liderliği ve ABD taahhütleri için teşekkür ettiğini belirterek, "Vilnius'ta Ukrayna'ya desteğimizi artıracağız. Yeni bir savunma yatırım taahhüdü ile caydırıcılık ve savunmamızı daha da güçlendireceğiz" dedi.

Stoltenberg, Biden ile yapacağı görüşme öncesi ise ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bir araya geldi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Jens Stoltenberg Beyaz Saray Joe Biden Litvanya Ukrayna Rusya Nato Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title