Haberler

"Afgan Kızı" Sahte Kimlik Taşıma Gerekçesiyle Tutuklandı

Güncelleme:

12 yaşındayken National Geographic fotoğrafçısının fotoğrafıyla dünyada "Afgan kızı" olarak nam salan Şerbet Gula, sahte kimlik taşıdığı gerekçesiyle Pakistan'da tutuklandı.

AFP'nin haberine göre, 12 yaşındayken National Geographic fotoğrafçısının fotoğrafını çektiği ve dünyanın "Afgan kızı" olarak tanıdığı Şerbet Gula, sahte kimlik taşıdığı gerekçesiyle Pakistan'da tutuklandı. Afganistan sınırındaki Peşaver kentinde yürüttüğü soruşturmayı, iki yıllık çalışma neticesinde tamamlayan Pakistan Federal Araştırma Dairesi, Gula'ya sahte kimlik veren üç Pakistanlı yetkilinin halen arandığını açıkladı.

"AFGAN KIZI" OLARAK TANINMIŞTI

Şu an 44 yaşında olan Gula'nın, söz konusu dolandırıcılık tespit edildiğinden beri kaçtığı öne sürüldü. Tutuklanarak evinden alınan Gula'nın, suçlu bulunması halinde yedi yıldan 14 yıla kadar hapis cezasıyla karşılaşabileceği belirtildi. Gula ayrıca 3 bin ila 5 bin dolar arasında da para cezası alabilir. 1984 yılında Steve McCurry tarafından fotoğrafı çekilen ve ertesi sene National Geographic'in Haziran sayısına kapak olan "Afgan kızı" Şerbet Gula tüm dünyada tanınmıştı.

2002 YILINDA ULAŞMAYI BAŞARDILAR

Meşhur fotoğraf çekildiğinde 12 yaşında olan Gula'nın hikayesi Sovyetler Birliği ve Afganistan arasındaki savaş sırasında öksüz kalmasıyla başladı. Tüm dünyada meşhur olan fotoğrafı çekildikten sonra uzun yıllar Gula'nın kim olduğu bulunamadı. 2002 yılına gelindiğinde fotoğrafı çeken McCurry'nin de aralarında bulunduğu bir National Geographic ekibi Gula'yı bulabilmek için Afganistan'a gitti. Ekip, Afganistan'ın ücra bir bölgesinde Gula'ya ulaşmayı başardı.

ÜNLÜ DERGİYE KAPAK OLMUŞTU

Yıllar sonra izi bulunan Gula'nın yaşlanmış hali tekrar National Geographic dergisine kapak olmuştu.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Afganistan Pakistan Peşaver Magazin Yaşam Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

8 Mayıs Boğa Yeniayının Burçlara Etkisi: Yeni Başlangıçlar, Fırsatlar ve Yenilenme Zamanı FED faiz kararı toplantısı ne zaman, saat kaçta açıklanacak 2024? FED faiz kararı ne olur? 10 Mayıs hangi burç? 10 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 10 Mayıs tarihi hangi burç olur? 18 Mayıs tatil mi? 18 Mayıs'ta okullar tatil olacak mı? 18 Mayıs hangi güne denk geliyor? GALATASARAY, ZAHA'YI GÖNDERİYOR MU? Okan Buruk kararını verdi: ZAHA TRANSFER Mİ OLUYOR? #9917 Amasya Belediyesi hangi parti? Amasya Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bekçilik alımı ne zaman 2024? 1. Dönem bekçilik alım başvuru şartları nedir, başvuru tarihi belli oldu mu? TRABZONSPOR İLK 11'LERDE KİM VAR? Trabzonspor, Fatih Karagümrük maçında ilk 11'ler kim? #9917 TRABZONSPOR - FATİH KARAGÜMRÜK MAÇI SAAT KAÇTA? #9917 Trabzonspor Fatih Karagümrük maçı HANGİ KANALDA? CANLI İZLE! AÖF SINAV GİRİŞ BELGESİ açıklandı mı? #128204 AÖF final sınavları ne zaman? Talasemi nedir? Talasemi hastalığı tedavisi nedir? Antalyaspor'un yeni teknik direktörü kim oldu? Alex de Souza ile anlaştılar mı? İnci Taneleri hangi gün? İnci Taneleri dizisi ne zaman, hangi kanalda yayınlanıyor? İnci Taneleri yayın bilgileri! Buse Varol kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buse Varol kaç yaşında, nereli? Buse Varol biyografisi! Fenerbahçe en son ne zaman şampiyon oldu? Fenerbahçe en son şampiyon olduğunda altın ne kadardı? Dolar ve euro kaç TL'ydi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title