Haberler

Dünya Gelecek Konseyi, İstanbul Sözleşmesi'ne "Vizyon" Ödülü Verdi

Dünya Gelecek Konseyi, "İstanbul Sözleşmesi" olarak da bilinen Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi, Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi'ne, "Vizyon" ödülü verdi Avrupa Konseyi Eşitlik ve İnsan Onuru Direktörü Ruotanen: "Türk yetkililer, bu sözleşmenin hazırlanmasında çok önemli rol üstlendiler.

Dünya Gelecek Konseyi (WFC), "İstanbul Sözleşmesi" olarak da bilinen Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi'ne, Geleceğin Politikası 2014 "vizyon" ödülü verdi.

İsviçre'nin Cenevre kentinde düzenlenen ödül töreninde, İstanbul Sözleşmesi'ne verilen vizyon ödülünü, Avrupa Konseyi Eşitlik ve İnsan Onuru Direktörü Marja Ruotanen aldı.

Törene Türkiye'nin Birleşmiş Miletler (BM) Cenevre Ofisi nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mehmet Ferden Çarıkçı ve İsviçre'deki görevine resmen başlayan Avrupa Konseyi'nin Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi nezdindeki Daimi Gözlemcisi Murat Adalı da katıldı.

Routanen ödül töreni sonrasında AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, "Türk yetkililer, bu sözleşmenin hazırlanmasında çok önemli bir rol üstlendiler. Biz şimdi bu sözleşmenin uygulanması üzerinde çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Ruotanen, "Yakında, sözleşmenin uygulamasını denetleyecek bağımsız bir grup kuracağız ve sözleşmeyi onaylayan ilk ülke olan Türkiye, bu bağımsız grupta yer alacak" dedi.

Türkiye'deki kadın hakları hakkında da görüşlerini dile getiren Ruotanen, "Türkiye'da kadın hakları açısından büyük bir ilerleme var. Ülkede kadın haklarının gelişmesi için uygun şartlar oluşmuş durumda ve güçlü kadınlar bu mücadelenin içine girerek fırsatları değerlendiriyor" ifadelerini kullandı.

Ruotanen, "Türk yetkililerin, kadınların sorunlarına öncelik verdiklerini ve gündemde tuttuklarını görüyoruz" şeklinde konuştu.

İstanbul Sözleşmesi, kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddetin önlenmesi konusunda taraf devletlere geniş kapsamlı sorumluluklar getiriyor. - Cenevre

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Cenevre Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title