Haberler

Doğan Haber Ajansı Adana Bürosu Bölge Haberleri

(13.5.GAZİANTEP Üniversitesi'nde gerçekleştirilen 'Göç.)

(13.5.2012, FOTOĞRAF)

////////////

/////////

Gaziantep'te 'Göç' masaya yatırıldı

GAZİANTEP Üniversitesi'nde gerçekleştirilen 'Göç: Türkiye'nin ve Dünyanın Gerçeği Uluslararası Sempozyumu'nda göç kavramı masaya yatırıldı.

Atatürk Kültür Merkezi'nde Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Meltem Ersan'ın başkanlığını yaptığı panelde, 20. yüzyılda hız kazanıp 21. yüzyılda da damgasını vuran ulusal ve uluslar arası göç bazında insan hareketliliklerinin çok ciddi çeşitlilik gösterdiğini söyledi.

Gazeteci-Yazar Nermin Bezmen ise göç konusunda kendi yaşamından bir kesit sunacağını ifade ederek, geçmişinin gönülsüz göçlerin vefakar, fedakar ve ardı kesilmeyen savaşlarla sorunlar yumağında doğan çocuklarla ve ergenliğe eren gençlerle, yaşlanıp ölen büyüklerle dolu olduğunu dile getirdi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Bozoğlu da, "Yaşadığımız coğrafyaya baktığımız zaman göç hareketliliğinin hem yurt içinde hem yurt dışında göç alan bir ülke noktasına gelmekteyiz. Göç bu coğrafyada kaçınılmaz ve var olan bir olgu olup, bundan sonraki dönemde de var olmaya devam edecektir" dedi.

Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercan Tatlıdil göçün tarihisel boyutu hakkında vererek, dönemsel olarak göç olgusu üzerine yapılan çalışmalara değindi. Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Banu Akadlı Ergöçmen, dünya ölçeğinde her 33 kişiden birisinin göçmen olduğunu ifade ederek, 214 milyon insan bulunduğu ülkeden başka bir ülkede yaşadığını ve son 10 yılda bu rakam 65 milyon kadar arttığını söyleyerek, Türkiye'nin göçmen oranı bakımından dünyada düşük ülkeler arasında yer almakta olduğunu ifade etti. Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Gümüş ise uzun yıllardır Adana'da düzenli olarak anket yaptığını ve bu anketler sonunda Adana'nın doğu tarafından şehre girişinde daha çok ülkemizin doğu kesiminden göç edenlerin bulunduğunu anlattı.

AVRUPA'DAKİ TÜRK GÖÇMENLER

Oxford Üniversitesinden Dr. Mohammad Talib 'Avrupa'daki Türk Göçmenler' konulu başkanlığını yaptığı panelde ise her ülkenin kendi vatandaşına nasıl davranılmasını istiyorsa, kendi ülkesindeki göçmenlere de öyle davranması gerektiğini kaydetti. Avrupa'ya göçüm birtakım bürokratik engellere takıldığını söyleyen Tulane Üniversitesinden Prof. Dr. Raymond Taras ise, bürokrasilerin çok katı yöntemlerinin olduğunu ve göçmenlerin durumunu zorlaştırdığını belirtti.

40 yıl önce Almanya'ya gittiğini söyleyen Köln Üniversitesinden Dr. Hıdır Çelik, Almanların yapmak istemediği işler için işçilerin Türkiye'den çağrıldığını, Türkiye'de o zamanlar ekonomik açıdan durgun olduğu için sanki Almanya'ya işçileri göndermek zorundaymış gibi bir izlenim oluştuğunu dile getirdi.

DÜNYADA GÖÇ

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Hüseyin Bağcı 'Dünyada Göç' panelinde, insanların düşüncelerinin engellenemeyeceğini belirterek, devletlerin bu konuda güçsüz kaldığını söyledi. Çatışmaların, insanların güven sorunu yaşamalarının göçü başlatan etkenler arasında yer aldığını belirten Regent's Collega'dan Prof. Dr. İbrahim Sirkeci, göçün bir noktada çatışmadan tetiklendiğini, göçün daha sonra da çatışmayı tetiklediğini ifade etti. Göç ve medeniyet ilişkisine dikkat çeken Orta Doğu Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Nuri Yurdusev, çağımızda dünyada göç olgusunun küreselleştiğini belirterek, tek kültürlü toplumların günümüzde pek fazla kalmadığını, bütün toplumların çok kültürlü hale geldiğini dile getirdi.

GAZİANTEP, (DHA)

(12.5.2012)

///////////////////

Sokaktan kurtulup meslek sahibi oluyorlar

MERSİN'de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı Çocuk ve Gençlik Merkezi Müdürlüğü'nde (ÇOGEM) eğitim alan çocukların meslek sahibi olması için PVC Plastik Pencere doğrama kursu açıldı.

Çeşitli nedenlerden dolayı sokakta çalıştırılırken ÇOGEM tarafından eğitime alınan çocukların meslek eğitimine yönlendirilmesi için ÇOGEM, Halk Eğitim Merkezi, SOYADA ve İŞKUR işbirliği ile Atatürk Endüstri Meslek Lisesi atölyesinde eğitim başlatıldı.

Kursu gezerek çalışmalar hakkında bilgi alan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Selahattin Bulut "Doğal Gaz kursundan sonra bu yıl ikincisini açtığımız PVC kursuda piyasada eleman arayan önemli mesleklerden biridir. Bu kursları bitiren çocukların meslekleriyle ilgili alanlarda iş kurdular veya işe girdiler. Bu gün burada eğitim alan çocuklar da kurs sonunda mesleği ile ilgili işlere yerleşecek" dedi.

ÇOGEM Müdürü Mustafa Sarı ise, ilk aşamada PVC kursuna 15 çocuğun katıldığını ifade ederek, şu bilgileri verdi: "Doğal Gaz kursu ile birlikte 30 çocuğun mesleki eğitime devam etti. Önümüzdeki günlerde yeni meslek kursları açmayı planlıyoruz. Bu kurslarda çocuklar hem meslek öğreniyor hem de günde 15 TL alarak aile bütçelerine katkı sağlıyorlar. ÇOGEM öncülüğünde açılan meslek kurslarında belge alan çocuklarımızın sayısı 270'e ulaştı. Kurs açılmasına katkı veren Halk Eğitim Merkezi, İş-Kur ve SOYADA vakfı yetkililerine teşekkür ediyoruz."

MERSİN, (DHA)

(12.05.2012, FOTOĞRAFLI)

/////////////

Engelsiz yüreklere teleferik keyfi

TÜRKİYE'nin dört bir yanından gelerek 'Engelsiz Yürekler 2. Gaziantep Buluşması' etkinliğine katılan engelliler için Şahinbey Belediyesi organizasyonu ile Şahinbey parkı ve teleferik gezisine düzenlendi. Türkiye'nin değişik illerinden gelen 105 engelliyi öğle yemeği ile karşılayan Şahinbey Belediyesi, daha sonra konuklarını bölgenin turizm merkezi haline gelen Şahinbey Parkı'na getirdi. Şahinbey Parkı içerisindeki aktiviteleri gezen engelsiz yürekler park üzerinde teleferik turu yaptı.

GAZİANTEP, (DHA)

(12.5.2012)

//////////

Projeler görücüye çıktı

MERSİN Üniversitesi İleri Teknoloji Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (MEİTAM) tarafından düzenlenen Ar-Ge Proje Pazarı etkinliğinde seçilen 6 proje, Bölgesel Proje Pazarı'nda üniversite ve kenti temsil etme hakkı kazandı. Alternatif Enerji, Bilişim, Elektrik-Elektronik Teknolojileri, Gıda-Tarım Teknolojileri, Makine Teknolojileri ve Diğer Alanlar başlıkları altında 25 proje arasından belirlenen projeler, öğretim elemanları ve öğrencilerle Mersinli sanayici ve işadamlarını buluşturan etkinlikte tanıtıldı. Etkinliğe katılan Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süha Aydın, bundan önceki proje pazarlarında çok güzel sonuçlar elde ettiklerini belirterek "Bundan sonra da Bölgesel Proje Pazarı'nda derece alacağınıza eminim. Ödül almasanız bile bu deneyimleriniz sizlere, çalışma ve araştırma-geliştirme becerisi sağlayacaktır. Bizim için de önemli olan bu" diye konuştu.

Bölgesel Proje Pazarı'nda yarışmaya hak kazanan projeler şunlar: Sevil Baytok'un "Hidromobil", Hatice Sancar Tokmak'ın "Simülasyon Ortamlarında 3 Boyutlu Serbest Dolaşım Sistemi", Arif Şimşek, Ramazan Üstün, İsmet Berk İzgi, Esma Gül ve Ferhat İnan'ın "Meyve Suyu Karışımı ve Paketleme Otomasyonu", Mikail Altun'un "Reklam Tanıtım Robotu", Hüreda Miniksar'ın "Keçiboynuzu Pekmez Posasından ve Unundan Ham Lif Eldesi", Ahmet Yatcı ve Hayati Aslan'ın

"İleri Teknoloji Optik Zeytin Ayırma" projeleri.

MERSİN, (DHA)

(12.5.2012)

//////////////

Yalnız bırakmadılar

MERSİN'de bulunan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın eşi Songül Çağlayan ile Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nun eşi Ayşe Güzeloğlu, anasınıfı öğrencileri ve yaşlılarla bir araya geldi. Songül Çağlayan ile Ayşe Güzeloğlu, ilk olarak Ahmet Hocaoğlu Anaokulu'nu ziyaret etti. Ziyarette, anaokulu öğrencileri tarafından halk oyunları gösterileri sunuldu. Çocuklarla yakından ilgilenen Songül Çağlayan ile Ayşe Güzeloğlu, onlara çeşitli hediyeler verdi. Çağlayan ile Güzeloğlu daha sonra Toroslar İlçesindeki Yardım-İyilik Vakfı Huzurevi'nde ziyaret etti.

MERSİN, (DHA)

(12.5.2012, FOTOĞRAFLI)

//////////////

Alman imparatorunun anıtı yer değiştirdi

MERSİN'in Silifke-Mut karayolu üzerinde duble yol çalışması nedeniyle araç ve yaya trafiğine kapanan Alman İmparatoru Fredrich Barbarossa'nın anıtı yeni yerine dikildi.

Ordusu ile Filistin'e giderken Göksu Nehri'nden geçmeye çalıştığı sırada boğulan Roma-Germen İmparatoru Friedrich Barbarossa'nın anıtı Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği'nde görev yapan Elçi Prof. Dr.Pascal Hector ile Adana Almanya Eski Fahri Konsolosu ve Akdeniz Türk-Alman İşadamları Derneği Başkanı Teyfik Kısacık'ın girişimleriyle yeni yerine dikilip çevre düzenlemesi yapıldı. Kısacak, inanç turizmi açısından son derece önemli olan Fredrich Barbarossa'nın anıtını ve anıt çevresinde çevre düzenlemesini yaptırmaktan dolayı mutlu olduklarını kaydetti. Kısacık anıta konu olan Alman imparatoru hakkında şu bilgileri verdi:

Selçuklu Sultanı II. Kılıç Arslan ile barış içinde serbest geçiş için bir anlaşma yapan Barbarossa'nın Haçlı Seferi'nde Filistin'e giderken Göksu Nehri'nde boğulmuştur. Barbarossa 3 bini tam zırhlı toplam 15 bin askeriyle ülkesinden 11 Mayıs 1189'da çıkmış, 10 Haziran 1190 tarihinde ulaştığı Silifke'deki Göksu Nehri'ni geçerken üzerindeki zırhların ağırlığı nedeniyle 67 yaşında boğularak ölmüş. Yöremizin inanç turizmi açısından bu anıtın yapılması çok önemliydi ve yaptığımız çalışmalar neticesinde bunu gerçekleştirdik."

Mehmet OKUR / SİLİFKE(Mersin),(DHA)

(12.5.2012)

////////////////

Engelli gençlerin askerlik heyecanı

OSMANİYE'de 13 engelli genç askerlik heyecanı yaşadı. Garnizon Komutanlığında düzenlenen törene Vali Celalettin Cerrah, Garnizon Komutanı ve 39. Mekanize Piyade Tugay Komutan Yardımcısı Kurmay Albay Uğur Özbek, Belediye Başkan Vekili Faruk Öz, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının İl Müdürleri ve engelli gençlerin aileleri katıldı.

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşma Topçu Üsteğmen Caner Aladağ tarafından yapıldı. Üsteğmen Aladağ, "Bugün burada 13 vatan evladının, 13 Mehmetçiğin temsili askerlik törenini icra etmek için bulunuyoruz. Sizleri 1 günlüğüne de olsa aramızda görmekten, kışlamızda misafir etmekten memnun olduğumuzu ifade etmek isterim" dedi. Konuşmanın ardından engelli gençler, ellerini silah ve Türk Bayrağı üzerine koyarak yemin etti. Daha sonra, Piyade Er Salih Erdoğan yaş kütüğüne dönem plaketi çaktı. Yapılan tören geçişinin ardından, engelli gençler Vali Celalettin Cerrah, protokol üyeleri ve aileleriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

( 12.05.2012 FOTOĞRAFLI)

///////////////

Çukurova GİAD'da kadın platformu

20'nci yılını kutlayan Çukurova Genç İşadamları Derneği (Çukurova GİAD), Kadın Platformu oluşturdu. Platformun başkanlığına Çukurova GİAD Üyesi Gonca Saygılı getirildi. Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, toplumsal gelişimin dengeli ve doğru olabilmesi için sosyal sorumluluk projeleri de gerçekleştirdiklerini söyledi. Sakarya, "Sosyal sorumluluk yardımlaşma ve dayanışma konularında daha aktif bir dernek olabilmek adına Çukurova GİAD Kadın Platformu kurulmuştur" dedi. Çukurova GİAD Kadın Platformu üyeleri, ilk toplantılarını yaptı. Platform Başkanı Gonca Saygılı ile birlikte Bengü Yurdaer, Efsun Erkemen, Didem Görgün, Zehra Sakarya, Nevra Milli, Meram Çelik ve Meral Sevim'in katıldığı toplantıda platformun yol haritası belirlendi.

ADANA,(DHA)

///////////////-

Engeliler hünerlerini sergiledi

MERSİN'de Hüseyin Polat Eğitim Uygulama Okulu ve İş Merkezi'nde eğitim alan engelliler yaptıkları yağlı boya resim çalışmaları sergiledi. Sergi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Sanat Galerisi'nde izlenime sunuldu. Açılışa Vali Yardımcısı Kadir Okatan, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Dağ, Okul Müdürü Hüseyin Polat, resim öğretmeni Serap Tıraş ve sanatseverler katıldı. Sergide zihinsel engelli Aslı Demirci, Gökhan Eren, Murat Dağ, Özgür Keni, Selma Kurum ve Zafer Metin'in toplam 28 resmi beğeniye sunuldu.

Sergi hakkında bilgi veren resim öğretmeni Serap Tıraş "Yağlıboya tablolar, röprodüksiyonlar, temel sanat eğitimi tasarımlar, çizgi çalışmaları, renk çalışmaları öğrenciler tarafından üstün başarı gösterilerek tuvallere yansıtılmıştır. Sanat çalışmalarında engelin olmadığını zihinsel engelli bireyleri sanatsal çalışmalarla rehabilite edilerek, topluma kazandırılabileceklerini düşünüyorum, bir yağlı boya sergisinin 6 ay gibi kısa bir sürede olması gerçekten gurur duyulacak bir iştir" dedi.

Görkem SERPİN /MERSİN/DHA

////////////////

İş dünyasına TTK anlatıldı

MERSİN'in Tarsus ilçesinde işadamları ve şirket yöneticilerine yönelik konferansta Türk Ticaret Kanunu anlatıldı. Konferansın açılışını Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Mehmet Karagözlü yaptı. Daha sonra Ankara Üniversitesi Ticaret Hukuku Öğretim Görevlisi Doç Dr. Korkut Özkorkut, yeni Türk Ticaret Kanuna yönelik açıklamalarda bulundu. Özkorkut, ağırlıklı olarak internet sayfası yükümlülüğü ve şirket ortaklarının şirkete borçlanma yasağı maddeleri üzerinde durdu. Özkorkut, internet sayfası yükümlülüğünde şirketlerin bilançolarını, finansal durumlarını ve gelir tablolarını internet sayfalarında yayınlamak zorunda olduklarını söyledi. Özkorkut şirketlerin buna karşılık nakit akışlarını ve öz kaynak durumlarının internette yayınlanmayacağını anlatarak, şöyle devam etti:

"Alt düzenlemelerle bu sistem yerine oturacak. Zaten finansal raporlamayı sisteme uygun yapmıyorsanız hapis cezası önemli. İnsanların cebine bir ceza maddesi kitapçığı koysak kimse evden çıkamaz. Ceza maddeleri caydırıcı maddelerdir. Bu yeni kanuna uyumunun sağlanması açısından da önemlidir."

Özkorkut, şirket ortaklarının Şirkete Borçlanma Yasağı maddesinde pay sahibinin şirkete borçlanamayacağını ve ortaklar cari hesabının tarih olduğunu dile getirerek, "Yeni kanunda pay sahibi şirkete borçlanamaz. Ortaklar cari hesabı dediğimiz hesap tarih oldu" diye konuştu.

Tolunay DUMAN / TARSUS(Mersin),(DHA)

(12.5.2012, FOTOĞRAFLI)

//////////////

Çukurova GİAD'dan Kızılot buluşması

Hürriyet Gazetesi Yazarı Prof. Dr. Şükrü Kızılot, Çukurova Genç İşadamları Derneği'nin (Çukurova GİAD), geleneksel etkinliklerinden olan, 'Bilgi Güçtür' toplantılarının konuğu olacak. 18 Mayıs'ta saat 18.30'da Adana Hiltonsa'da yapılacak toplantıda, "Yeni Türk Ticaret Kanunu ve İş Hayatına Yansımaları" konusu ele alınacak. Prof. Dr. Kızılot, şirketlere bir dizi yeni yükümlülükler getiren yeni Türk Ticaret Kanunu'nu masaya yatıracak, Adana iş dünyasını bu konuda bilgilendirirken, katılımcıların sorularını da cevaplandıracak.

ADANA,(DHA) - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Basri Güzeloğlu Gaziantep Çağlayan Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler!
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title