Haberler

Diyarbakır: Ak Parti Silvan Heyeti, Ankara Ziyaretini Tamamladı

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nden AK Parti İlçe Başkanı Nedim Kılıçaslan başkanlığında hafta başı Ankara'ya giden heyet, bakanlarla görüşerek destek istedi.

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nden AK Parti İlçe Başkanı Nedim Kılıçaslan başkanlığında hafta başı Ankara'ya giden heyet, bakanlarla görüşerek destek istedi.

Yaklaşık 5 gün önce Ankara'ya giden Silvan heyeti, görüşmelerini tamamlayarak ilçeye döndü. Ankara'da Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Turizm ve Kültür Bakanı Atilla Koç, Bayındırlık Bakanı Faruk Özak, Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Abdullatif Şener, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu ile ilçenin sorunlarının çözümü için görüşen heyet, gerekli yatırımların 2006-2007 yılında start verileceğini bildirildi. Silvanlı olan Milletvekili Fehmi Uyanık ile İhsan Arslan, heyetin bakanlarla görüştürebilmesi için randevu aldı.

AK Parti ilçe Başkanı Nedim Kılıçaslan, yapmış oldukları görüşmelerde 336 adet toplu konut yapımı işi için Ağustos ayında ihale yapılması ve ilçe merkezi ile köylerde yaşanan elektrik sıkıntılarının giderilmesi için bakanlığın gerekli talimatları verdiğini belirterek, "Belediyemizin başlatmış olduğu su projesini desteklemek için ilgili bakanlıktan ödeneğin çıkarılması, Milli Eğitim Bakanlığı'na yapmış olduğumuz taleplere cevap verilerek ilgili müdürlüklere gerekli talimatların verilmesi konularında ve Sağlık Bakanlığı'na yapmış olduğumuz ziyaret sırasında dile getirdiğimiz taleplerimiz karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen bakanlar, ilgili müdürlükle görüşerek 1 ay içerisinde taleplerinin karşılanmasını istedi. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından Silvan Ziraat Odası Başkanlığı'na mısır kurutma tesisinin tahsis edilmesi gibi bir çok hizmetin yapılacağı sözü verildi. Yıllardan beri ilçenin sorunları hakkında bakanlıklarla görüşmeler yapılmaktadır. Ancak hiçbir hükümet Silvan'a sahip çıkmamış, ilçeyi kendi kaderine terk etmiştir. Bu yıl bakanlıklarla ve bölge milletvekilleriyle yaptığımız görüşmelerde çok olumlu sözler aldık. Söylenenlerin gerçekleşmesi halinde, bölgenin Türkiye'nin örnek bölgesi olacağına inanıyorum. Bakanlarımız ilçenin sorunlarıyla yakından ilgilendi. Bu bir başlangıç. Silvan'a hizmet hususunda gece gündüz elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz. Beni bu görevde yalnız bırakmayan ilçede görev yapan sivil toplum örgütlerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

AK Parti İlçe Başkanı Nedim Kılıçaslan başkanlığında oluşturulan heyete Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet Kooperatif Başkanı Muhittin Kan, Ziraat Oda Başkanı Ahmet Çapan, Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Kırmaz, Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet Kooperatif Müdürü Fikret Bilmez ile AK Parti İlçe Yöneticisi Yusuf Altunterun da katılarak, Silvan'a yapılacak hizmetler konusunda sonuna kadar birlikte çalışacaklarını söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title