Haberler

Türkiye, Doğu Akdeniz konusunda Fransa'yı uyardı: Her girişim hüsranla sonuçlanacak

Güncelleme:

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Doğu Akdeniz'de tatbikat bahanesiyle savaş uçaklarını Rum Kesimi'ne konuşlandıran Fransa'ya sert tepki gösterdi. Fransa'nın bu tutumuyla bölgede gerginliği tırmandırdığını belirten Aksoy, "Doğu Akdeniz'de Türkiye'yi ve Kıbrıs Türkü'nü dışarıda bırakmaya çalışan her girişim hüsranla sonuçlanacaktır" dedi.

Doğu Akdeniz'de Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne (GKRY) verdiği desteği göstermek amacıyla savaş uçaklarını Rum Kesimi'ne konuşlandıran Fransa'ya Dışişleri Bakanlığı'ndan çok sert tepki geldi. Bakanlık Sözcüsü Aksoy, Fransa'nın bu tutumuyla bölgede tansiyonu yükselttiğini belirterek, Doğu Akdeniz'de Türkiye'yi ve Kıbrıs Türkü'nü dışarıda bırakmaya çalışan her girişimin hüsranla sonuçlanacağını ifade etti.

"1960 ANTLAŞMALARI'NA AYKIRI"

Sözcü Aksoy, Fransız askeri uçaklarının Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne (GKRY) inmesi hakkındaki soruya yazılı yanıt verdi. Fransız askeri uçaklarının, GKRY, Yunanistan ve İtalya'yla birlikte gerçekleştirilen bir tatbikat bahanesiyle GKRY'ye inmesi ve bu uçakların geçici veya sürekli olarak adaya konuşlandırılmasının, 1960 Antlaşmaları'na aykırı olduğuna işaret eden Aksoy, şunları kaydetti:

"HÜSRANLA SONUÇLANACAK"

"Kıbrıs Adası'nın garantörü olmayan Fransa, bu tutumuyla, Doğu Akdeniz'deki mevcut gerginliklerden sorumlu olan Rum-Yunan ikilisini, tehlikeli bir biçimde gerginliği daha da tırmandırma yönünde teşvik etmektedir. Bir kez daha hatırlatıyoruz: Doğu Akdeniz'de Türkiye'yi ve Kıbrıs Türkü'nü dışarıda bırakmaya çalışan her girişim hüsranla sonuçlanacaktır."

Kaynak: AA / Dünya

Dışişleri Bakanlığı Doğu Akdeniz Türkiye Kıbrıs Haberler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

500

Yorumlar (61)

Can:

Eger Sayin Erdogan Yunan Sularinda Petrol ariyorsa, ozaman Hakksiz Kardesim! Yunan gelipde Bogazda biseyler arasa , acaba Türkiye ne yapar? ;) Akil var Mantik var yahu durduk yere Savas. Peki Ortak Paylasinlar Hem yunan hem Türk Halki faydalansin Olmasmi? Olmas Dik Kafa

4
40
yanıtYanıtla
Ardem:

Cahil adam senin hiç bir şeyden haberin yok, bir de yorum yazarsın. Türkiye kendine ait olan kara sularında arama yaparken yunan hak iddia etmekte

yanıt5
yanıt0
Mehmet:

Neden Yunan sularında arasın kardeşim bu devletin senin kadar aklı yokmu kendi kıta sahamızda arama yapıyor ayrıca şu konuda Eminimki Yunanistan gelse bizim boğazda arasa senin gibi korkaklar zerre kılını kıpırdatmaz..

yanıt6
yanıt0
Kemik:

Senin ben....

yanıt2
yanıt1
Ha_kean:

Kardeş sen nerede arandigini tam olarak haritada bi incele istersen

yanıt2
yanıt0
hasan:

hadi oradan, yunan sularıymış.

yanıt3
yanıt0
ADALET:

Bizim uluslararası karasularımız tescilli sen ne diyon hıyarto.

yanıt3
yanıt0
OSMANLI TORUNU:

Can kardeş aradığımız yerler kendi topraklarımız. yunan elçiliği yapma burnumuzun dibindeki adaları bile sizin gibi düşünenler yüzünden kaybetmedik mi. araştırıp ondan sonra yazdıklarınıza bakın

yanıt3
yanıt0
can mısın nesin:

can akıl var mantık var demişsinde. sende varmı aceba_? sen öyle bi ülke gördünmü herşeyini paylaşan. neyin kafasını yaşıyorsun bi tane bizede ver bizde yaşıyalım. can hadi gidele şurdan koçum. sabah sabah adamın canını sıkma.

yanıt1
yanıt1
Faruk:

Senin olaydan haberin bile yok buraya gelmiş laf yapıyorsun Türkiye KENDİ SULARİNDA arama yapıyor ama Yunanistan hak talep ediyor çünkü bizim faaliyetlerimiz onların zararına gelişmemizi istemiyorlar AZICIK ARAŞTIR ONDAN SONRA YORUM YAP

yanıt2
yanıt1
Tüm 61 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title