Haberler

Dha Yurt Bülteni - 17

Eskişehir'de kadınlar cinsel istismar önergesini yırttıESKİŞEHİR'de aralarında CHP'lilerin de bulunduğu kadınlar, cinsel istismara uğrayan birey ile failin evlenmesi durumunda, failin cezasının geri bırakılması veya ertelenmesini içeren önergeyi protesto etti.

Eskişehir'de kadınlar cinsel istismar önergesini yırttı

ESKİŞEHİR'de aralarında CHP'lilerin de bulunduğu kadınlar, cinsel istismara uğrayan birey ile failin evlenmesi durumunda, failin cezasının geri bırakılması veya ertelenmesini içeren önergeyi protesto etti. Kadınlar eylemde, önerge metninin yazılı olduğu kağıtları yırttı.

İsmet İnönü Caddesi'ndeki Kanatlı Alışveriş Merkezi önünde akşam saatlerinde toplanan yaklaşık 50 kadın, cinsel istismara uğrayan birey ile failin evlenmesi durumunda, failin cezasının geri bırakılması veya ertelenmesini içeren önergeyi protesto etti. 'Çocuk İstismarcılarını Aklatmayacağız' yazılı pankart açan grup adına Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu İl Temsilcisi Büşra Gündoğdu basın açıklaması yaptı. Gündoğdu, "Buradan AKP'li ve MHP'li kadınlara sesleniyoruz. Bu önergeye imza atmayın, bunu onaylamayın. Bunun vebali çok ağır olur. Bunun altından kalkamazsınız" dedi.

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Figen Kahya da cinsel istismar önergesine tepki göstererek şunları söyledi:

"İnsanlık onurunun ayaklar altına alındığı bir teklif ile AKP, cinsel istismar suçlarında mağdur ile failin evlenmesi durumunda cezanın ertelenmesini öngören önergeyi Meclis'e sundu ve bu önerge AKP'li vekillerin oyları ile kabul edildi. Kadınlara yönelik şiddetin arttığı, kadın cinayetlerinin her gün acı bir şekilde yaşandığı, ülkenin dört bir yanından çocuk istismarlarının ve iğrenç sapkınlık haberlerinin geldiği bir ortamda AKP'nin çözüm bulduğu zihniyet tecavüze ve bu suça ortak olmaktır. Kadınlar olarak bu yasayı asla kabul etmiyoruz."

Yapılan konuşmaların ardından kadınlar, cinsel istismar önerge metninin yazılı olduğu kağıtları yırtarak yere attı. Çeşitli sloganlar atan kadınlar daha sonra dağıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------

-Kadınların slogan atması,

;-Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu İl Temsilcisi Büşra Gündoğdu'nun konuşması,

-CHP İl Kadın Kolları Başkanı Figen Kahya'nın konuşması,

-Kadınların önerge metninin yazılı olduğu kağıtları yarmasından çekilen görüntüler

Haber-Kamera: Eyüp KELEBEK-ESKİŞEHİR,

================================

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Kavlak Erdemir'e seslendi

TÜRK Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikası (Erdemir) ile yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin biran önce sonuçlanması gerektiğini söyleyerek, "Bizi, Türk Metal'i, Türkiye'de en iyi bilen işyeri Erdemir'dir. Ne yapacağımızı, ne yapabileceğimizi en iyi siz bilirsiniz. Bakın, 3 lira bizim masadaki rakamımızdır. Pazarlık edeceğimiz rakamdır. Onun için, daha fazla uzatmayalım." dedi.

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde faaliyet gösteren Erdemir ile Türk Metal Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden sonuç çıkmamasının ardından gittiği Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde işçilerle sendikaya ait otelde düzenlenen, birlik ve beraberlik gecesine katıldı. Kavlak yaptığı konuşmada, Erdemir'in işçilere yaptığı teklifin kabul edilemez olduğunu söyledi. Kendileri için en iyi sözleşmenin masada imzalanan sözleşme olduğunu her fırsatta dile getirdiklerini ifade eden Kavlak, şöyle konuştu:

"Bugüne kadar sizinle çok tartıştık. Kıran kırana çok pazarlık ettik ama hiç kavga etmedik. Diyaloğu hiç kesmedik. Sonunda da hep uzlaştık, el sıkıştık. Kalıcı çözümlere böyle ulaştık. Erdemir'i bir istikrar adası haline böyle getirdik. Ama bizim iyi niyetimizi lütfen zorlamayın. Genel Müdürün sahaya indiğini duyuyorum. İşçi kardeşlerime aba altından sopa gösteriyormuş. Buradan açıkça söyleyeyim. Sizin muhatabınız biziz. Sendikadır. Türk metaldir. Muhatabınızı şaşırmayın. Madem konuşmak istiyorsunuz, keşke masada konuşsaydınız. Orada susup burada konuşmak kusura bakmayın ama size yakışmıyor. Onun için vakit geçirmeden gelin masaya oturun. Aramıza fitne fesat girmesine, soğukluk girmesine izin vermeyelim. Bizi, Türk Metal'i, Türkiye'de en iyi bilen işyeri Erdemir'dir. Ne yapacağımızı, ne yapabileceğimizi en iyi siz bilirsiniz. Bakın, 3 lira bizim masadaki rakamımızdır. Pazarlık edeceğimiz rakamdır. Onun için, daha fazla uzatmayalım."

"PAZARTESİ GREV KARARI ALACAĞIZ"

Pazartesi günü grev kararını alacaklarını ve grev uygulama kararını da almak için fazla beklemeyeceklerini kaydeden Kavlak, "Bunun anlamını biliyorsunuz. Erdemir'deki iki fırınımızdan birinin adı Ayşe, ötekinin Zübeyde. Ayşe tatile çıktığında Kıbrıs harekatı başlamıştı. Dünya durmuştu. Şimdi biz, Ayşe'yle birlikte bir de Zübeyde'yi tatile gönderirsek, yer yerinden oynar. Emin olun taş üstünde taş kalmaz. Erdemir'in değerli yöneticileri, bizim için sözleşme, üretimin, kalitenin, verimliliğin mührüdür. İş barışı, huzur ve adalet için bir fırsattır. Onun için gelin siz de bu fırsatı iyi değerlendirin. Vicdanınızla cüzdanınız arasına sıkışmadan aklın yolunu izleyin. Bizi, sakın, başkalarıyla karıştırmayın." dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------

-Pevrul Kavlak'ın salona alkışlarla girmesi

-Pevrul Kavlak'ın konuşması

-İşçilerin slogan atmaları

-Pevrul Kavlak'ın işçileri selamlaması

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),

========================================================

Kaybolan alzheimer hastası yaylada bulundu

KONYA'nın Ereğli İlçesi'nde öğle saatlerinde ekmek almak için evden çıkan ve bir daha da haber alınamayan Alzheimer hastası 84 yaşındaki Arif Şanal, evine 4 kilometre uzaklıktaki yaylada bulundu.

Ereğli İlçesi Belkaya Mahallesi'nde yaşayan Alzheimer hastası Arif Şanal, bugün saat 14.30 sıralarında ekmek almak için evden çıktı, bir daha da geri dönmedi. Şanal'ın durumundan şüphelenen yakınları, jandarmaya haber verdi. İhbar üzerine AFAD ve jandarma ekipleri Şanal'ı bulmak için harekete geçti. Yapılan arama çalışmalarında Arif Şanal, gece saatlerinde evinden 4 kilometre uzaklıkta Mutlular Yaylası'nda bulundu.

Sağlık ekipleri tarafından ilk muayenesi yapılan Şanal'ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Haber: Tolga YANIK / KONYA,

===========================

Bolu'da 100 polisle huzur operasyonu

BOLU'da, 100 polisin katıldığı huzur operasyonunda 2'si aranan, 9 kişi gözaltına alındı.

Bolu İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, 8 grup halinde kentin çeşitli noktalarında huzur operasyonu düzenledi. Geniş güvenlik önlemleri altında 29 farklı noktada 100 polisin katıldığı operasyonda eğlence mekanları, kafeteryalar, internet kafeler ve umuma açık yerlerde bulunan toplam 595 kişiye Genel Bilgi Taraması (GBT) yapıldı. Bir internet kafede üzerinde kimlik bulunmayan kişiler, polis merkezine götürüleceğini öğrenince 'Şaka mı yapıyorsunuz?' diyerek tepki gösterdi. Yapılan uygulamada aranan 2 kişi ile üzerinde kimliği bulunmayan 7 kişi gözaltına alındı. Çeşitli eksiklikleri bulunan 3 araca ise cezai işlem uygulandı.

;İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, huzur operasyonlarının belirli zamanlarda yeniden yapılacağını açıkladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------

-Polis uygulamasından görüntüler

-Kimlik kontrolleri

-Kimlikleri bulunmayan kişilerin tepkileri

-Meraklı kalabalık

-Detaylar

Haber-Kamera: Mutlu YUCA-Murat KÜÇÜK/BOLU,

=============================================

Gaziantep'te 250 polisle huzur operasyonu

GAZİANTEP'te, 250 polisin katımıyla kafelere yönelik huzur operasyonu düzenlendi.

Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde Terörle Mücadele, Özel Harekat, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele şubelerinde görevli 250 polis, zabıta, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Maliye ekiplerinin katılımıyla kafelere yönelik huzur operasyonu düzenlendi. Narkotik köpeği Alex'in de kullanıldığı operasyonda, çok sayıda mekanda arama yapıldı. Şüpheli kişilerin üstleri arandı, kimlik sorguları yapıldı. Bazı işyerlerine cezai işlem uygulandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------

Polis araçları

Üst aramasının yapılması

Kimlik kontrolü

Polis ekipleri

Genel ve detay görüntüler

Haber: Metin Faruk TAMER-Kamera: Ahmet ÖZER -GAZİANTEP-DHA)

===============================================

Elazığ'da FETÖ'den 20 kişi tutuklandı

ELAZIĞ'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltanı alınan 31 kişiden, 20'si tutuklandı.

Elazığ Cumhuriyet Savcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında geçtiğimiz günlerde, aralarında veteriner, doktor ve eczacıların da bulunduğu 31 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından şüpheliler, bugün sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki sorgularının ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 20'si tutuklandı, 11'i ise adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

ELAZIĞ,

==================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Eskişehir Ereğli Bolu Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm!
Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title