Haberler

Dha Yurt Bülteni-15

İzmir'deki uyuşturucu operasyonlarına 2 tutuklamaİZMİR'de düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında, 23 kilo esrar ve gümrük kaçağı 14 bin 90 paket sigara ile ruhsatsız 2 tabanca ele geçirildi.

İzmir'deki uyuşturucu operasyonlarına 2 tutuklama

İZMİR'de düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında, 23 kilo esrar ve gümrük kaçağı 14 bin 90 paket sigara ile ruhsatsız 2 tabanca ele geçirildi. Operasyonlarda gözaltına alınan 8 şüpheliden 2'si tutuklanırken, 6'sı da adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İzmir Emniyeti Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, H.Y.'nin (70), Güneydoğu illerinden temin ettiği esrarı kamyonetle İzmir'e getireceği bilgisi üzerine harekete geçti. H.Y.'nin kullandığı kamyonetin geçen cuma günü Bornova'dan kente giriş yaptığını belirleyen ekipler, aracı Alsancak'taki İzmir Limanı yakınlarında durdurdu. Narkotik köpeği 'Leo'nun etrafında dolaştırıldığı ve tepki verdiği kamyonette yapılan aramada, 2 valizin içindeki ev eşyalarının arasına gizlenen 23 kilo esrar ele geçirildi. Sürücü H.Y. ise gözaltına alındı.

Geçen cumartesi günü de Konak ile Torbalı'da, sokakta uyuşturucu satışı yapanlara yönelik düzenlenen operasyonlarda, satışa hazır halde yüzlerce poşet içinde esrar ve metamfetamin, gümrük kaçağı 14 bin 90 paket sigara, ruhsatsız 2 tabanca, 3 şarjör, 26 fişek, susturucu aparatı, 11 tüfek fişeği ve 2 hassas terazi ile sahte sürücü belgesi ele geçirildi. Operasyonlarda H.Y. (55), C.Y. (19), D.Ş. (42), A.İ.E. (26), K.T. (24), R.B. (19) ve T.Ş. (38) gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen toplam 8 şüpheliden 1'i ev hapsi olmak üzere 2'si tutuklanırken, 6'sı da adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Durdurulan kamyondan görüntü

Kamyonda yapılan aramalardan görüntü

Ele geçirilen malzemelerden görüntü

Haber-Kamera: Davut CAN / İZMİR,

==========================================

Elektrikli araçların şarj ünitesi Erzurum'da üretilecek

DÜNYADA ve Türkiye'de yapılacak milli otomobil ve elektrikli araçların şarj üniteleri Erzurum'da üretilecek. GERSAN Elektrik A.Ş. Yönetim Kurumu üyesi Yatırım Koordinatörü Ensar Temur, kuracakları fabrika için Erzurum'da incelemelerde bulundu.

Ak Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı ile birlikte Erzurum'a gelen GERSAN Elektrik A.Ş. Yönetim Kurumu Üyesi Yatırım Koordinatörü Ensar Temur, valilik, belediye ve Atatürk Üniversitesi rektörlüğünü ziyaret etti. Milletvekili Ilıcalı ile birilkte Birinci Organize Sanayi Bölgesine giden Temur burada kuracakları fabrika için yer baktı. Erzurum'a, 30 milyon dolarlık bir yatırım yaparak burada yerli otomobiller ve Türkiye ile dünyadaki elektrikli şarj ünitelerini yapmaya karar verdiklerini ifade eden Temur şunları söyledi:

"Erzurum'da araç şarj ünitelerini yapmaya 9 ay önce karar verdik ve borsaya bildirdik. Fakat yer temini noktasında düşüncelerimiz vardı. Daha sonra Milletvekili Mustafa Ilıcalı'nın ısrarı üzerine Erzurum'a bir nebze faydamız olsun diye yatırım yapma nokasında yönetim kurulu böyle bir karar aldı. İlk etapta Erzurum'a 150 ila 200 istihdamla başlamak istiyoruz. Daha sonra büyük yatırımlarımız olacak. Valimizle birlikte toplantı yaptık.  Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ ile görüştük. İnşallah burada bugün yer ve zemin bakmak için incelediğimizde minimum bir nokta olması şartına rağmen böyle bir yerde bir an önce yatırımı başlatmak istiyoruz. Tesla ile yaptığımız stratejik iş ortaklığımızda dünyaki elektrikli araçların şarj ünitesi de bulunmakta. Çok kısa bir zamanda Erzurum'da yapmayı taahhüt ediyorum. Valimiz, belediye başkanımız yapacağımız yatırımdan sonra harcayacağımız elektrik, doğalgaz ve vb bu tür enerjilerde yüzde 30 indirimli kullanabileceğimizi bu noktada söz verdiler. Vatana millete hayırlı olsun."

'ELEKTRİKLİ ARAÇ AKSAMI GETİRİLSİN'

Ensar Temur, Türkiye'de üretilecek olan elektrikli aracın da birkaç aksamının Erzurum'a getirilmesi için destek beklediklerini söyledi. Ensar Temur, "Çünkü sadece şarj ünitesi burası için az görünüyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın ayın 16'sında ziyaret edeceği Erzurum'da bir başka aksamları da buraya getirirse daha da mutlu oluruz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ (HD)

-Erzurum yazılı tabela

-Kent merkezinde görevlilerin kar temzileme çalışması

-Yürüyen vatandaşlar

-Araçlarını kardan temizleyen vatandaşlar

-Okula giden öğrenciler

-Şehir merkezinden kar manzaraları

Haber: Turgay İPEK - Kamera: Zafer KUMRU / ERZURUM,

================================================

Devleti makemeye veren Avukat Jale Soydan'ın açıklamaları

İZMİR'in Karşıyaka ilçesinde, boşandığı eşi Salih Kapıdere tarafından 8 kurşunla vurulup ağır yaralanan Avukat Jale Soydan, hakkında koruma kararı bulunmasına rağmen devletin kendisini koruyamadığı gerekçesiyle 200 bin TL'lik maddi ve manevi tazminat davası açtı. Benzer bir dava için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin verdiği kararı da emsal gösteren Soydan'ın talebi, İdare Mahkemesi tarafından reddedildi. Ret gerekçesinde, Jale Soydan'ın kocası kendisini silahla tehdit ettiği sırada polisi aramaması kusur sayıldı.

Karşıyaka Mavişehir'de 2015 yılının Nisan ayında meydana gelen olayda, hakkında koruma kararı bulunan 2 çocuk annesi 54 yaşındaki avukat Jale Soydan, evinden çıkıp aracına binmek için otoparka doğru yürümeye başladığı sırada, eski eşinin saldırısına uğradı. Jale Soydan'ı takip eden 67 yaşındaki Salih Kapıdere, tabancayla ateş açıp, talihsiz kadını ağır yaraladı. Emekli işçi Salih Kapıdere, 13 el ateş ettiği eski eşinin öldüğünü zannedip, bıraktı. Salih Kapıdere son kurşunu kendisi başına sıkmaya çalıştı, ancak bunu yapamayınca gözaltına alındı. Tutuklanan Kapıdere hakkında dava açıldı.

Karşıyaka 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'öldürmeye teşebbüs' suçundan yargılanan Salih Kapıdere, 17 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum oldu. Salih Kapıdere, bulunduğu cezaevinden gönderdiği mektuplarda eşine yönelik tehditlerini sürdürdü. Soydan, eşinin kendisine ölüm tehdidinde bulunması nedeniyle savcılığa suç duyurusunda bulundu. Salih Kapıdere bu davada da 1.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Eski eşinin tabancasından çıkan 13 kurşundan 8'inin vücuduna isabet etmesiyle ağır yaralanan Jale Soydan, Ege Üniversitesi Hastanesi'nde 45 gün yoğun bakımda kaldı, duran kalbi doktorların 10 dakika süren çabalarıyla yeniden çalıştırıldı. İlk mucizeyi hayata tutunarak gerçekleştiren Jale Soydan, uzun tedavi sürecinde yaşama azmiyle ayağa da kalkıp, baston yardımıyla yürümeye başladı.

Avukat Jale Soydan, İzmir'in Dikili İlçesi'nde, şiddet gördüğü kocası tarafından sokak ortasında öldürülen Selma Civek'in yakınlarının başvurusunu değerlendiren Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin, vatandaşının yaşam hakkını koruyamadığı için Türkiye'yi, tazminat ödemeye mahkum ettiği kararı emsal gösterip, İçişleri Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na, 200 bin TL'lik maddi ve manevi tazminat davası açtı. İzmir 5'inci İdare Mahkemesi, hem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nı hem de kendisini korumakla yükümlü polisin bağlı bulunduğu İçişleri Bakanlığı'nı kusursuz bulup, Jale Soydan'ın tazminat talebini reddetti. Mahkeme ret gerekçesinde, Jale Soydan'ın, kocası kendisini silahla tehdit ettiği sırada, 13 dakika boyunca polisi aramadığını, bu nedenle koruma kararı kurallarına aykırı davrandığını belirtti.

Karara tepki gösteren Jale Soydan, temyiz hakkını kullanacağını söyleyip, "Kocam beni defalarca tehdit etti, yakmaya çalıştı. Elinde silahla beni tehdit eden kocamın önünde nasıl polisi arayıp yardım isteyebilirim? O korku ve panik halinde ne yapabilirdim, sadece kendisini iknaya çalıştım. Ama o da beni vurdu. Burada ben nasıl kusurlu oluyorum anlayamadım. Hakkımı sonuna kadar arayacağım" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Av. Jale Soydan ile röp.

Eşi Salih Kapıdere'nin fotoğrafı

Haber: Taylan YILDIRIM -Kamera: Mehmet CANDAN / İZMİR

=========================================

Denizli'de 'Hocalı' anması

DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi, Ermenistan askerlerinin 26 Şubat 1992'de Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ'daki Hocalı kasabasında gerçekleştirdiği soykırımın 26. yıldönümünde anma töreni düzenledi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 26 Şubat 1992'de, 106'sı kadın, 70'i yaşlı, 63'ü çocuk olma üzere toplam 613 Azerbaycan vatandaşının katledildiği Hocalı Soykırımı'nın yıldönümü dolayısıyla anma töreni gerçekleştirdi. Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin Hocalı Soykırımı anısına yaptığı Azerbaycan-Karabağ Parkı'ndaki Hocalı Soykırımı Anıtı önünde düzenlenen törene; Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı AK Partili Hüseyin Gürlesin, Merkezefendi Belediye Başkanı AK Partili Muhammet Subaşıoğlu, MHP İl Başkanı Cafer Birtürk, davetliler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşuyla başlayan törende, Başkan Osman Zolan'ın anıtan çelenk koymasının ardından Azerbaycan milli marşı ve İstiklal Marşı okundu. Başkan Zolan, kardeş ülke Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı Soykırımının 26. yılında, o acıyı unutmamak ve dünya kamuoyuna duyurmak için bir araya geldiklerini ifade etti.

Başkan Osman Zolan, 26 yıl önce gerçekleşen soykırımın unutulmayacağını vurgulayarak, "26 Şubat'ta Hocalı'da hunharca, çocuk, kadın, yaşlı demeden tamamen yok etmek üzere, vahşice, paramparça edilerek hınçla oradaki kardeşlerimiz katledilmiş ve soykırımına uğratılmıştır. Anne karnındaki bebekler bile öldürülmüş, akla hayale gelmeyecek birçok işkenceyle kardeşlerimiz öldürülmüş ve şehit olmuşlardır. Türk devletleri ile tek millet olduğumuzu hatırlama zamanıdır. Birlik ve beraberlik içerisinde tek yumruk olma zamanıdır. 26 yıl önce bu olay yaşanmış, bugün olduğu gibi, o gün de tüm dünya gözlerini yummuş, kulaklarını tıkamıştır. Soykırım görmek istiyorsanız, Hocalı'ya bakın. 2 devlet olarak, tüm kardeşlerimizle beraber omuz omuza verme zamanıdır. Hocalı hala işgal altındadır, Karabağ işgal altındadır. Eğer bu şehitlerimizin ruhu şad olacaksa, bu işgalin bir an önce son verilmesi gerekir" dedi.

Başkan Zolan'ın konuşmasının ardından katliamda ölenler için dua okunduktan sonra tören sona erdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Anıttan görüntü

Azeri ve Türk bayraklarının sallanmasından görüntü

Çelenk sunulması ve iki ülke marşlarının okunması

Öğrencilerin şiirler okuması

Başkan Osman Zolan'ın konuşması

Haber: Ramazan ÇETİN- Kamera: DENİZLİ,

=======================================

Okul yakınındaki baz istasyonuna tepki için çocukları göndermediler

BALIKESİR'de, Kızıklı Ortaokulu'nun yanına geçen hafta kurulan baz istasyonuna tepki gösteren veliler, bugün çocuklarını okula göndermedi.

Burhaniye ilçesine 5 kilometre uzaklıktaki bin 61 haneli Kızıklı Mahallesi'nde 215 öğrencinin eğitim gördüğü ortaokula 20 metre mesafeye yeni kurulmaya başlanan bir GSM şirketine ait baz istasyonu velilerin tepkisini çekti. Geçen hafta okul bahçesinde toplanan veliler, öğrencilerin sağlıklarının tehlike altında olduğunu söyleyerek, baz istasyonun başka bir yere taşınmasını istedi. Veliler aksi takdirde çocuklarını okula göndermeyeceklerini belirtti. Baz istasyonunun kaldırılmaması nedeniyle veliler bugün çocuklarını okula göndermedi.

Kızıklı Mahalle Muhtarı Ahmet Sezer, okulun yanına kurulan baz istasyonu yüzünden velilerin çocuklarını okula göndermediğini belirterek, "Buradan yetkilileri duyarlı olmaya davet ediyorum. Bir an önce bu baz istasyonu okulun yanından kaldırılmalıdır. Vatandaşlar bu duruma büyük tepki gösteriyor. Bu iş bir an önce çözülmelidir. Yoksa bu öğrenciler sınıfta kalıp, bir yılları heba olacak" dedi.

Okulda kantin işletmecisi Hayriye Cuca, "Öğrenciler okulda olmadığı için kantinde kimse yok. Bu olay ne zaman biter bilemiyorum. Bu sessizlik hiç iyi değil. Baz istasyonu okulun yanından kalksın. Öğrenciler okula gelsinö diye konuştu.

Çocuğunu okula göndermeye öğrenci velisi Sezai Eren ise, "Bugün çocuklarımız okula gelmedi. Okulumuz bomboş. Çocuklarımz derslerinden geri kalmasın. Bu şekilde yarışamazlar. Bir çözüm bulunsunö diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Kızıklı Ortaokulundan görüntü.

-Boş bahçe, koridor ve sınıflardan görüntü.

-Muhtar Ahmet Sezer ile röp.

Kantinci Hayriye Cuca ile röp.

Veli Sezai Eren ile röp.

Haber-Kamera: Sefer TALAY / BURHANİYE(Balıkesir)

=======================================

Emeklilik vaadiyle dolandırıcıya 53 bin lira kaptırdılar

BALIKESİR'in Burhaniye ilçesinde yaşayan Dudu Ayışık (62), emekli olabilmesi için kendisine yardımcı olacaklarını söyleyen 2 dolandırıcıya, 53 bin TL kaptırdığını belirterek, savcılığa şikayette bulundu.

Burhaniye'nin kırsal Şarköy mahallesinde yaşayan Hüseyin Ayışık (63) ve eşi Dudu Ayışık, kendilerini Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çalışanı olarak tanıtıp, emeklilik konusunda yardımcı olacaklarını söyleyen, biri kadın 2 kişi tarafından dolandırıldı. Dudu Ayışık, 10 gün önce evde yalnız olduğu bir sırada kapıyı çalan ve kendisini SGK çalışanı olarak tanıtan genç bir kadını içeri aldı. İddiaya göre, şüpheli kadın, Dudu Ayışık'a, emekli olabilmesi için 3 bin 600 gün sigortalılık süresini doldurması gerektiğini, emekliliğine 36 ay kaldığını ve 62 bin TL ödemesi halinde emekli olabileceğini anlattı. Dudu Ayışık, bu kadar parası olmadığını belirtince, şüpheli kadın bu kez, doğum borçlanması yapabileceğini, ilk etapta 40 bin TL ödeyip emekli olabileceğini, SGK'da birikmiş 72 bin TL emekli parasıyla birlikte Şubat ayı sonunda maaş almaya başlayabileceğini söyledi.

Şüpheli kadın ayrıldıktan sonra eve gelen eşi Hüseyin Ayışık'a durumu anlatan Dudu Ayışık, doğum borçlanmasını da sonraya bırakmamak için komşularından 10 bin TL borç aldı. Dolandırıcılar planın ikinci aşamasını devreye soktu. Adının Yunus olduğunu söyleyen bir erkek, Hüseyin ve Dudu Ayışık çiftiyle meydanda bir otomobil içinde buluşu. Ayışık çifti, otomobil içinde bu kişiye 53 bin TL teslim etti. Yunus adlı kişi, kendilerine 1 hafta sonra evrak ulaşacağını belirterek, eski garaj çıkışında çifti otomobilden indirip, uzaklaştı.

Aradan geçen 1 haftalık sürede ellerine makbuz ulaşmayan Ayışık çifti, dolandırıldığını anladı. Dudu Ayışık ve eşi Hüseyin Aşıyık, Burhaniye Adalet Sarayı'na giderek, savcıya durumu anlatıp şikayetçi oldu.

Dolandırılan Dudu Ayışık, "Parayı yaşlılığımda kimseye muhtaç olamayayım diye biriktirmiştim. Hakkımı aramaya geldim savcıya. Başka çare var mı, yokö dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Dudu Ayışık ve Hüseyin Ayışık'ın Adliye Sarayı önünde görüntüsü.

Dudu Ayışık ile röp.

Hüseyin Ayışık ile röp.

Haber-Kamera: Sefer TALAY / BURHANİYE(Balıkesir),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Osman Zolan Burhaniye Erzurum İzmir Politika Güncel Haberler

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

İsrail basınından skandal Eurovision manşeti: Sayemizde reyting gördünüz

İsrail basınından skandal Eurovision manşeti: Sayemizde reyting gördünüz

title