Haberler

Dha Yurt Bülteni - 14

Bakan Eroğlu: Cumhurbaşkanlığı sisteminde her şey hızlı yürüyecekORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemi geldiği zaman Türkiye'de her şey hızlı yürüyecek.

Bakan Eroğlu: Cumhurbaşkanlığı sisteminde her şey hızlı yürüyecek

ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemi geldiği zaman Türkiye'de her şey hızlı yürüyecek. Kararlar hızlı alınacak ve Türkiye'deki gelir ve refah seviyesi hızla artacak" dedi.

Bakan Eroğlu, Kastamonu'nun Tosya İlçesi'nde 22 projenin toplu açılışını yaptıktan sonra Kastamonu'da 20 projenin toplu temel atma törenine katıldı. Kuzeykent Mahallesi'nde bulunan Pazar Yeri'nde düzenlenen törende konuşan Bakan Eroğlu, Kastamonu'da halk ne istediyse yaptıklarını söyleyerek şöyle dedi:

"Ne istediyseniz hep biz ne dedik? 'Evet' dedik. Şimdi 'Evet' deme sırası sizde. Bunu biz ne Recep Tayyip Erdoğan'ın nefsi, ne de Başbakanımız Binali Yıldırım'ın nefsi için istemiyoruz. Milletimizin bekası, devletimizin bekası, ülkemizin özellikle de milletimizin istikbali için istiyoruz. Bunun için özellikle Kastamonu hazır mı? 'Evet' demek için yüzlerce sebep var. Ama 'hayır' demek için hiç bir sebep yok. Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemi geldiği zaman Türkiye'de her şey hızlı yürüyecek. Kararlar hızlı alınacak ve Türkiye'deki gelir ve refah seviyesi hızla artacak."

Konuşmaların ardından Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak olan 19, Orman Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak olan 1 tesisin toplu temel atma töreni gerçekleştirildi. Toplam 309 milyon TL'ye mal olacak tesislerin kısa sürede bitirileceğini söyleyen Bakan Eroğlu, projelerin yakından takipçisi olacağını söyledi.

Görüntü dökümü

-------------------------------

-Bakan Eroğlu'nun Valilik önünde karşılanması

-Temel atma töreni öncesi vatandaşlar ile tokalaşması

-Bakan Eroğlu konuşması

-Toplu temel atma töreni

Haber-Kamera: Gürkan YILMAZ- Emre ÇİLOĞLU/KASTAMONU, -

=========================================

Bakan Müezzinoğlu: Türkiye otobanda koşacak (2)

GAZİANTEP'TE SGK BİNASI AÇILIŞINA KATILDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kilis'teki temaslarının ardından öğleden sonra geldiği Gaziantep'te Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü binasının açılışına katıldı. Vali Ali Yerlikaya, milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Nejat Koçer ve Ahmet Uzer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve SGK Genel Başkanı Mehmet Selim Bağlı'nın da katıldığı törende konuşan Bakan Müezzinoğlu, Türkiye'nin 17 Nisan'dan sonra stabilize yollarda yürümeyeceğini yineleyerek, şöyle konuştu:

"Şimdi artık geleceğe daha çok umutla ve güvenle yürüyen, bütün sıkıntılara ve sorunlarımıza rağmen, bu sıkıntıların ve sorunların bir çoğunu da yine bu ülkenin bu milletinin bugün yakaladığı başarılarından rahatsız olanlar çıkar. Tuzak kuruyorlar, hainlik yapıyorlar. Dışarıdaki düşmanlarımıza maşalık yapıyorlar. Bu maşalıklarla bu millete zulüm ediyorlar ve istikrarı bozmaya çalışıyorlar. Tek hedefleri var; istikrar bozulsun, peşinden ekonomik bozulsun. Ekonomik istikrar bozulursa istedikleri olacak, faizler yükselecek, enflasyon yükselecek ve krizler gelecek. Onlar sefa sürecek, millet bedel ödeyecek. Şimdi artık biz diyoruz ki millet sefa sürecek, milletin üzerinden geçinenler bedel ödeyecek. Bu ülkede bundan sonra millet ne derse o olacak. Milli iradeye tuzak kuranlar kaybedecek, ikide bir milli iradenin ümüğünü sıkarak sefa sürenler bedel ödeyecek. ve artık partilerin hükümeti değil, milletin, milli iradenin hükümeti. Bu milletin büyük çoğunluğunun, yüzde 50'sinden fazlasının vicdanı ve akli iradesinin oraya yansıdığı bir milli duruşun hükümeti kurulacak. 'Hayır'cıların dikkat ederseniz büyük korkusu, artık ipin ucunun milletin eline geçiyor olmasından korkuyorlar. Milletten korkuyorlar, milli iradenin gücünden korkuyorlar. Çünkü milli irade ne kadar dağınıksa, milli iradeyle arka plandan o dağınıktan o kadar istifade edebilme dönemlerini arıyorlar. O dönem artık geride kaldı ve inşallah 16 Nisan sabahı çok farklı bir Türkiye olacak." Konuşmaların ardından Bakan Müezzinoğlu, açılışını yaptığı SGK binasını gezdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Açılışa katılanlar

Bakan Müezzinoğlu'nun konuşması

Açılışın yapılması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Eyyüp BURUN-GAZİANTEP-DHA)

=========================================

CHP'li Hamzaçebi: Teklif kabul edilirse Türkiye anayasasız döneme girer

TBMM Başkan Vekili, CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, "Eğer halk oylamasında bu anayasa teklifi değişikliği kabul edilirse, Türkiye anayasasız bir döneme girmiş olur. Anayasasız bir dönemde özgürlükler ortadan kalkar" dedi.

Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, partisinin Zonguldak İl Başkanlığı ziyaretinde açıklama yaptı. 'Fesih yetkisi' tartışmalarına değinen Hamzaçebi, "Anayasa'da 'fesih' kavramı geçiyor mu geçmiyor mu? Bu son derece suni bir tartışma. Bütün anayasa hukuku kitaplarında ülkeyi yönetmeye yetkili olan kişinin parlamentoyu tek yanlı bir iradeyle fesh etmesinin adı fesihtir. Eğer TBMM, kendi iradesi dışında görev süresi dolmadan bir başka kişinin iradesiyle sonlandırılıyor ise, görevi sona erdiriliyor ise ortada meclisin fesh edilmesi vardır. Bu çok açıktır, bunu tartışmaya gerek yoktur" dedi.

Tek adam yönetimi olması durumunda ülkede özgürlüklerin tehlikeye gireceğini savunan Hamzaçebi, şöyle devam etti:

"A kişisinin veya B kişisinin Cumhurbaşkanı olması fark etmez, ortada bir tek adam yönetimi varsa Türkiye anayasaya veda eder. Türkiye anayasasız bir döneme girmiş olur. Kağıt üzerinde bir anayasa olabilir ama bütün kuvvetleri tek bir kişi üzerinde topluyor ise ortada 'anayasa' diye bir şey yoktur. Bu anayasaya göstermelik anayasa denir. Eğer halk oylamasında bu anayasa teklifi değişikliği kabul edilirse Türkiye anayasasız bir döneme girmiş olur. Anayasasız bir dönemde özgürlükler ortadan kalkar. Anayasa teklifine göre Cumhurbaşkanı, yasa gücünde Cumhurbaşkanlığı kararnamesi çıkarabilir."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

-Mehmet Akif Hamzeçibi'nin salona gelmesi

-Partililer

-Hamzaçebi'nin açıklamaları

Haber-Kamera: Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK,

=========================================

İntihar için çıktığı kayadan inemeyen kızı polis kurtardı

ZONGULDAK'ta ailevi sorunları nedeniyle bunalıma girerek deniz kıyısındaki kayanın üzerinde çıkarak intihara kalkışan 19 yaşındaki M.Ö.'yü polis ikna etti. Çıktığı kayadan inemeyen genç kız, botla kurtarıldı.

Yayla Mahallesi'nde deniz kıyısındaki kayanın üzerine çıkan M.Ö., yakınlarını arayarak intihar edeceğini söyledi. Gelen yakınları M.Ö.'yü ikna edemeyince, polise haber verdi. Deniz Polisi ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, kızın atlama ihtimaline karşı denizde önlem aldı. Diğer polis ekipleri de M.Ö.'nün yanına yaklaşıp yakınlarıyla birlikte kızı ikna etmeye çalıştı. Yaklaşık 1 saat süren çabayla M.Ö. ikna edildi. Ancak M.Ö., bu sefer de kayanın üzerinden inemedi. Bunun üzerine Deniz Polisi ekibi botla kayaya yaklaşıp M.Ö.'yü kurtardı. Limandan karaya çıkarılan M.Ö., sağlık kontrolü için ambulansla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Kayalıklarda kadının beklemesi

-Deniz polisi ve sahil güvenlik

-Yakınları

-Kadının botla alınması

-Botun gitmesi

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Akif Hamzaçebi Mehmet Müezzinoğlu Veysel Eroğlu Türkiye Politika Güncel Haberler

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Şimşek'in açıklayacağı kamuda tasarruf paketinin detayları netleşiyor! Kurallara uymayanlar yandı

Şimşek'in açıklayacağı kamuda tasarruf paketinin detayları netleşiyor! Kurallara uymayanlar yandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title