Haberler

"Çözüm Süreci Konferansı"

Çözüm Sürecini Değerlendirme Komisyonu Başkanı Bostancı:  "Daha çok demokrasiyle daha az kimliğin hatırlandığı, insanların birbirleriyle dayanışma içerisinde oldukları, Türkiye'nin büyümesi i...

TBMM Toplumsal Barış Yollarının Araştırılması ve Çözüm Sürecinin Değerlendirilmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu Başkanı Naci Bostancı, "Daha çok demokrasiyle daha az kimliğin hatırlandığı, insanların birbirleriyle dayanışma içerisinde oldukları, Türkiye'nin büyümesi için ter döktükleri bir geleceği akılla vicdanla merhametle ve adalet duygusuyla inşa edeceğiz" dedi.

Bostancı, Birlik Vakfı Antalya Şubesi tarafından vakıf binasında düzenlenen "Çözüm Süreci" konulu konferansta yaptığı konuşmada, 30 yıllık terörle mücadelede resmi rakamlara göre 22 bin 100 PKK'lı, 7 bin 900 güvenlik görevlisi ve 5 bin 600 sivil vatandaşın hayatını kaybettiğini söyledi.

Doğuda çözüm sürecine desteğin yüksek olduğunu ifade eden Bostancı, şöyle konuştu:

"Neden doğudan bu kadar destek çıkıyor?  Herkesin canı yandı ama en çok canı yanan onlar. Bir daha canları yansın istemiyorlar. Kimsenin canı yansın istemiyorlar. Şehit aileleri de 'Bu ülkede ne zaman bir daha kan dökülmezse bizim açımız ancak o zaman bitecek' diyorlar. Çözüm istememek demek, bütün bu acılar yaşanmaya devam etsin demektir. Acıyı çekenler bunu istemiyorlar. Ancak tuzu kuru olanlar bunu ister. Çözümün yolu varsa niçin zorlamayacaksın?"

Bostancı, önemli olanın aynı ülkede aynı eşit vatandaşlık şartlarında yaşayabilmenin yollarını bulmak olduğunun altını çizerek halkla siyaseti bütünleştiren demokratikleşmenin, bunun yollarının aranması için toplumsal iklimi kurduğunu ifade etti.

Türkiye'nin demokratileştiğini ve bürokratik vesayetin tasfiye olduğunu vurgulayan Bostancı, şöyle devam etti:

"Türkiye bir çözüm sürecinde ilerliyor. Buradan inşallah başarıyla çıkacağız. Bu acıları dindireceğiz. Bu ülkeyi normalleştireceğiz. Normal bir ülkede insanlar, sabah akşam 'ben Türküm', 'ben Kürtüm' diye düşünmez. İnşallah normalleşeceğiz, kimlikleri daha az hatırlayacağız. Daha çok demokrasiyle daha az kimliğin hatırlandığı, insanların birbirleriyle dayanışma içerisinde oldukları, Türkiye'nin büyümesi için ter döktükleri bir geleceği akılla vicdanla merhametle ve adalet duygusuyla inşa edeceğiz. Herkesi görevi bu."

Programın sonunda, Vakıf Şube Başkanı Bekir Asri, Bostancı'ya plaket takdim etti. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Naci Bostancı Antalya Türkiye Yerel Haberler

title