Haberler

Çözüm Süreci

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, çözüm süreci ile ilgili "(Başbakan Recep Tayyip Erdoğan) Şimdi bu barış sürecini esasında başkanlık yolunda bir araç olarak kullanıyor" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, çözüm süreci ile ilgili "(Başbakan Recep Tayyip Erdoğan) Şimdi bu barış sürecini esasında başkanlık yolunda bir araç olarak kullanıyor" dedi.

Oran, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'i ziyaretinde yaptığı konuşmada, Ankara'nın havasının kasvetli olduğunu ifade ederek, "Ama buraya geldiğimiz zaman insanın her şeyiyle gönlü, gözü açılıyor. Nedeni, burası sosyal demokrat bir kent. Burada iyi bir usta var. Sizin burada yapmış olduğunuz çok güzel çalışmalar var" diye konuştu.

Yeni anayasa çalışmalarına ilişkin değerlendirmede bulunan Oran, şunları kaydetti:

"Yeni anayasa da yine bir başbakan tarih koydu süreyle ilgili. Normalde böyle bir müdahalede de bulunmaması lazım. Anayasa Komisyonu'nun bağımsız bir şekilde çalışması lazım. Bu sonra da Meclis Komisyonu'na ardından Genel Kurul'a gelecek. Oradaki prosedür öyle. Böyle bir komisyonun kurulması, her partiden de eşit temsil üye verilmesinin amacı siyasi partilerin müdahil olmamaları açısındandır. Orası katılımcı, çoğulcu, özgür bir şekilde kararlarını ortaya koyabilsin, uzlaşma, tartışma yapabilsin ama Başbakan buna müsaade etmiyor. Başbakan orada bir tarih koydu, sonra o tarihi uzattı. Bu çok yanlış birşey."

Oran, çözüm sürecinin son dönemde Türkiye gündemini meşgul ettiğini hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Bugün konuşulan barış süreci, bahane. 10 yıldır sen terörle mücadele edememişsin, hiçbir başarı sağlayamamışsın, bölgeye bir kalkınma getirememişsin, yatırım götürememişsin. Tek başına iktidarsın, bütün güç elinde. Orada hala eğitim, sağlıkla ilgili sorunlar devam ediyor. Şimdi bu barış sürecini esasında başkanlık yolunda bir araç olarak kullanıyor."

Oran, Tekirdağ Belediyesi'nde, "ihaleye fesat karıştırma ve yolsuzluk" iddialarıyla ilgili düzenlenen operasyona ilişkin ise "Tekirdağ milletvekilimiz onunla uğraşıyor. Belediyemize baskın yapmışlar" dedi.

Bunun üzerine konuşan Büyükerşen de "Başka baskın yapmadıkları kaldı mı-" diye sordu.

Büyükerşen, Türkiye'nin bir tünelde ilerlediğini savunarak, "İnşallah iyi olur da, ölmeden Türkiye'de gerçek demokrasiyi bir gün görürüz" ifadesini kullandı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: AA / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Eskişehir Umut Oran Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title