Haberler

CHP Mersin İl Başkanı Özyiğit'ten AK Parti ve Hdp'ye Ziyaret

CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, AK Parti ve HDP Mersin İl başkanlarını ziyaret etti.

CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, AK Parti ve HDP Mersin İl başkanlarını ziyaret etti.

Özyiğit, beraberinde parti yöneticileriyle AK Parti İl Başkanı Cesim Ercik'e yaptığı ziyarette, Türkiye'nin geçtiği önemli süreçte, ülkedeki herkesin birlikte yaşadığı gerçeğinin unutulması gerektiğini söyledi.

Birlik ve beraberliğin önemine işaret eden Özyiğit, "Ülkemizi bir gemiye benzetecek olursak bugün su almaktadır. O arızayı hep birlikte gidermemiz gerekiyor. Ondan sonra eksikliklerimizi, fazlalıklarımızı konuşacağız." dedi.

Özyiğit, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ndeki çağrılarını hatırlatarak, "Yaptığımız kentimizin sorunlarını, yerelini, ülkenin genelini ilgilendiren konularda görüş alışverişi ve ülkenin bekası için birlikte davranma noktasında bir ziyarettir." diye konuştu.

Bir gazetecinin ziyaretler kapsamında HDP'ye de gideceğini belirtmesi üzerine Özyiğit, "Şunu unutmayalım, bu ülkenin sorunları TBMM çatısı altında çözülecektir. Bunun dışındaki yaklaşımlar sonuç vermiyor, bunları örnekleriyle gördük. Bu ülkede barış ve huzur ortamının sağlanması için HDP'ye de çok görevler düşüyor. Ziyaretimizde onlara da bunu aktaracağız." ifadesini kullandı.

Ercik ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şöyle konuştu:

"15 Temmuz'daki darbe girişiminden sonra tüm siyasetçilerde aynı samimiyeti görmüş olduk. Bu birliktelik bir daha Türkiye'de sergilenmiş oldu. İster AK Partili, ister CHP'li, isterse de MHP'li olun, mevzubahis vatansa gerisinin teferruat olduğunu bizler 15 Temmuz'da yaşamış olduk. Belki de bunun için bundan sonraki süreçte birlik ve beraberliğin temelini atılmış olduğunu bizden sonraki nesile göstermiş olacağız. Bu süreçte bütün arkadaşlarımızla bunun üzerinden vurgu yaptık. Bizden sonraki nesillere, ister AK Partili, ister CHP'li, isterse de MHP'li olsun güzel bir hatıra bıraktığımızı düşünüyorum. İsterse de HDP'li olsun, sonuçta HDP'li kardeşlerimizi de gördük alanlarda. Her ne kadar genel başkanları katılmış olmasa da sonuçta insanların hepsi oradaydı; sonuçta birlik ve beraberliği yaşamış olduk."

Bir gazetecinin, HDP ziyareti olup, olmayacağını sorması üzerine Ercik, "Hem Cumhurbaşkanı'mız, hem de Genel Başkan'ımızın ifadeleri var. PKK ile arasına net bir çizgi koyması gerektiğini belirtmişlerdi. Aslında halk gereken mesajı meydanlarda verdi. İnşallah bundan sonraki süreçte de HDP de en azından bu milletin vermiş olduğu mesaja uyar da arasına net bir çizgi koyar. Bizler de daha sonraki süreçte hem HDP il başkanlarını, hem yönetimlerini ziyarete gideriz, hiç sıkıntı yok." dedi

HDP ziyareti

Özyiğit, HDP İl Eş Başkanı Sadun Doğan'a yaptığı ziyarette ise CHP olarak siyasette uzlaşma kültürünü egemen kılmak, diyaloğu arttırmak ve sorunlara çözüm üretmede TBMM çatısını esas aldıklarını söyledi.

Mersin'in her kesimden insanla bir mozaik olduğunu ve Türkiye'yi yansıttığını belirten Özyiğit, burda sağlanacak bir barış ortamının tüm ülkeye yayılacağını ifade etti.

Doğan da siyasette bu tür ziyaretlerin olması gerektiğini düşündüklerini vurgulayarak, inanç ve siyasi düşünce ne olursa olsun önemli olanın bir arada durabilmek ve Türkiye'nin geleceği için siyaset üretebilmek olduğunun altını çizdi.

HDP'nin dışlanması veya ona oy veren seçmenlerin iradesinin tanınmaması durumunda ülkede sağlıklı bir barışın sağlanamayacağını dile getiren Doğan, "Seçilenler olarak bizim yapmamız gereken, Türkiye'nin ve çocuklarımızın geleceğidir. Biz nasıl bir siyaset yürüteceğiz, Türkiye halklarını bir arada nasıl tutabileceğiz? Ötekileştirmeden. Kadınıyla, genciyle, inancı ve düşüncesi ne olursa olsun bir arada durabilirsek Türkiye'yi güzelleştirebiliriz." dedi.

Bu arada, Özyiğit'in MHP'ye ziyaretinin ise İl Başkanı Sabahattin Kılıç'ın Ankara'da olması nedeniyle daha sonra gerçekleştirileceğini bildirildi.

Kaynak: AA / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu AK Parti Türkiye Mersin Politika Güncel Haberler

title