Haberler

CHP'li Tanal Açıklaması

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, İstanbul'un Beykoz İlçesindeki Burunbahçe mevkisinin İSPARK olarak kullanıldığını iddia ederek, bu uygulamaya son verilmesini ve oranın halka açılmasını istedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, İstanbul'un Beykoz İlçesindeki Burunbahçe mevkisinin İSPARK olarak kullanıldığını iddia ederek, bu uygulamaya son verilmesini ve oranın halka açılmasını istedi.

Tanal, düzenlediği basın toplantısında, İstanbul'un Beykoz İlçesindeki Burunbahçe bölgesinin belediye tarafından otopark yapıldığını savundu.

"Balıkçı Ahmet" diye bilinen vatandaşın 1989 yılında bu alanı oğluna miras bırakmayarak halkın ücretsiz yararlanması için Beykoz Belediyesine bağışladığını aktaran Tanal, "Balıkçı Ahmet'in vasiyeti, orada çocukların yüzme öğrenmesi, balık tutması, sağlıklı çevrede yaşaması, kitap okuması, resim yapması idi. Ancak bu yer Beykoz Belediyesi tarafından 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesine devredildi. O dönemdeki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dı." dedi.

Tanal, özellikle dar gelirli vatandaşların ücretsiz olarak giriş ve çıkış yaptığı, sahilde, ormanlık, yeşil alanda piknik yaptığı yer olan Burunbahçe'nin, şimdi İSPARK olarak kullanıldığına işaret ederek, "Oranın otopark olarak kullanılması demek, dar gelirli vatandaşın oradan yararlanamaması demek. Eğer otopark ihtiyaçları varsa başka yer bulabilirler." diye konuştu.

Yeni binalar inşa edilirken mutlaka otoparklarının olması gerektiğini, ancak bunun yapılmadığını belirten Tanal, belediyelerin de otopark paralarını başka amaçlar için kullandığını iddia etti.

CHP'li Tanal, Beykoz Belediyesinin ticari kazanç sağlamak amacıyla kamuya ait olan bir yeri paralı hale getirdiğini ileri sürerek, "Burunbahçe'deki İSPARK uygulamasına son verilsin, oradaki orman, yeşil alan park alanı olarak kullanılmasın, tekrar halka açılsın. Her şeyde 'referandum yapalım' diyorlar ya Beykoz Belediyesi orada da referandum yapsın. Halk oranın İSPARK olarak kullanılmasını kabul etmeyecektir. Bunlar 'doğayı, yeşili seviyoruz' diyorlar ama tek bir yeşili seviyorlar o da dolar yeşili" değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: AA / Politika

Mahmut Tanal İstanbul Beykoz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title