Haberler

Büyük Zafer'in 90. Yıl Dönümü

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla, CHP'li bir grup, Sivas'ta Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla, CHP'li bir grup, Sivas'ta Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Kent meydanında sabah saatlerinde düzenlenen resmi programın ardından, CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, CHP İl Başkanı Ulaş Karasu ve bir grup partili, Kent Meydanı'na geldi.

Buradaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunan grup adına konuşan Milletvekili Özdemir, böyle anlamlı bir günde, coşkudan çok üzüntü içerisinde olduklarını belirtti.

30 Ağustos'un, uluslararası emperyalizme karşı Sivas'ta başlatılan Ulusal Kurtuluş Mücadelesinin taçlandığı bir gün olduğunu dile getiren Özdemir, şöyle konuştu:

"Bu anlamlı günde devlet töreninden sonra CHP olarak sadece Sivas'ta değil Türkiye'nin her tarafında Atatürk'ü Anma ve Atatürk Anıtı'na çelenk koyma adına bir alternatif program geliştirmiş olmamız bizim değil, bu ülkeyi yöneten AKP iktidarının ayıbıdır. Bütün ulusumuzun 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyorum. İçinde bulunduğumuz bu emperyalizmin adeta bir oyununa, tezgahına düşecek bir noktada yürütülen dış politikayı bir kere daha te'lin ediyoruz" diye konuştu.

CHP İl Başkanı Ulaş Karasu da, 30 Ağustos'un Türk toplumu, Anadolu halkı için önemli bir tarih olduğunu belirterek "30 Ağustos'a giden süreçte bu coğrafyada insanlar mezhebine, diline, dinine, ırkına bakmaksızın emperyalist güçlere karşı bir savaş vermişlerdir. 30 Ağustos, o savaşın taçlandığı gündür. Halkımız bugün ülkemiz üzerinde oynanan oyunlara karşı yeniden gerekirse aynı birlik ve beraberlik içinde aynı savaşları vermeye daima hazırdır" dedi.

Muhabir: Seyit Ahmet Eksik

Yayıncı: Cemal Coşkun - SİVAS

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk ULAŞ KARASU Türkiye Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title