Haberler

Brüksel: Belçika'da Siyasi Skandal

Belçika'da Fransızca ve Flamanca Yayınlanan 4 Gazete, Bahar Kimyongür Dosyasını Manşetten Vererek, Adalet Bakanı Lorette Onkelinx'in, Kimyongür'ü Türkiye'ye Teslim Etmek İçin Kendisine Komplo Hazırladığını Yazdı.

Belçika'da Fransızca ve Flamanca yayınlanan 4 gazete, Bahar Kimyongür dosyasını manşetten vererek, Adalet Bakanı Lorette Onkelinx'in, Kimyongür'ü Türkiye'ye teslim etmek için kendisine komplo hazırladığını yazdı.

Belçika'nın Fransızca yayınlanan gazeteleri Le Soir, La Libre Belgique ile Flamanca yayınlanan De Morgen ve De Standaard gazeteleri, Bahar Kimyongür dosyasını manşetten sayfalarına taşıdı. Habere 4 gazete toplam 10 sayfa ayırırken, Sabancı suikastı faili Fehriye Erdal kaçtıktan sonra İçişleri, Adalet ve İstihbarat Bakanlığı'ndan 25 kişinin biraraya gelerek bir kriz masası oluşturduğunu, toplanan heyetin, Erdal'ın kaçmasına engel olamayan Adalet Bakanlığı'nın, hiç olmazsa Kimyongür'ü Türkiye'ye iade etmesi için Kimyongür'e komplo kurduğunu yazdı. Aynı zamanda Belçika vatandaşı olan Kimyongür'ün iade edilebilmesi için ülkeden kaçmasının beklendiği ya da sağlandığı, kaçar kaçmazda yakalanarak, iade edilmesinin yolunun açıldığı belirtildi. Yeşiller Partisi'nin, 25 kişinin toplantısındaki tutanakları ele geçirdiği, daha sonrada Le Soir Gazetesi'nin raporları ele geçirdiği ve raporların basına yansıdığı ifade ediliyor.

Belçika Parlamentosu'nda topa tutulan Adalet Bakanı Onkelinx ise, bu ithamların bir karalama kampanyası olduğunu, böyle bir toplantı yapıldığını, ancak alınan kararın basına yansıtıldığı gibi olmadığını söyledi. Muhalefet ise, "Olayın varlığını inkar etmediğine göre, kim bilir daha neler saklıyorsun, özrün kabahatinden büyük" diyerek bakana çıkışta bulundu. Liberal demokratlar da, "Şayet Adalet Bakanı böyle bir komplo hazırladıysa, koalisyon hükümeti olarak görevden alınmasını sağlarız" açıklamasını yaptı. Muhalefetteki Hıristiyan Demokratlar ve aşırı sağcılar da, olaydan dolayı bakanın istifa etmesini talep ediyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title