Haberler

BDP'liler Canlı Kalkan Oldu

Güncelleme:

BDP'liler PKK operasyonlarına karşı canlı kalkan olmak için yola çıktı.

Diyarbakır'ın Lice ve Kulp ilçesi kırsalında güvenlik güçlerinin PKK'lılara yönelik operasyon yaptığı gerekçesiyle aralarında milletvekillerinin de bulunduğu Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) mensupları bölgede canlı kalkan eylemi yaptı.

Aralarında Van bağımsız milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Genel Başkan yardımcısı Aysel Tuğluk, BDP milletvekilleri Nursel Aydoğan ve Ayla Akat Ata'nın da bulunduğu grup, sabah saatlerinde BDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünden hareket ederek operasyon bölgesine yola çıktı.

Dağlık kesime çıkmaya çalışan eylemciler, yolun kardan kapalı olması nedeniyle geceyi köyde geçirme kararı aldı. Van bağımsız milletvekili Aysel Tuğluk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a çağrı yaparak operasyonların durdurulmasını istedi.

Bingöl'ün Abalı mevkiinde yolu demir bariyerlerle kapatan askerler, ilk etapta araçların geçişine izin vermedi. Bunun üzerine konvoydaki araçlardan inen partililer slogan atarak yolda yürümeye başladı. Bir süre yürüyen kalabalık daha sonra araçların güvenlik kontrolünden geçirilmesi ve serbest bırakılmasıyla araçlara bindi.

KAR ENGELİNE TAKILDILAR

Yaklaşık 2 saat dağ yolunda seyreden konvoy, Tapantepe Dağı'nı geçtikten sonra Zengesor Bölgesi'nde kar nedeniyle mahsur kaldı. Grubun, geceyi köyde geçireceği ve yarın operasyon bölgesine devam edeceği açıklandı.

Aysel Tuğluk, iki gündür bölgede operasyon yaşandığını belirterek şunları söyledi:

"Özellikle dün akşam çatışmaların çok yoğunlaştığına dair yoğun bilgilendirmeler oldu. Halk, kimyasal kullanılabileceğine dair kaygıları olduğunu bildirdi. Kürt meselesinin barışçıl çözülmesini isteyen, diyalogla çözülmesini isteyen kurumsal yapılar olarak bu operasyonlara sessiz kalmayacağımızı, gençlerimizin öldürülmesine göz yumamayacağımızı halk olarak bu operasyonlara karşı durmak gerektiğine duyduğumuz ihtiyaç dolayısıyla buraya geldik.

"GERİLLA OLANLAR, BU COĞRAFYANIN ÇOCUKLARI"

Bu topraklarda gerilla olanlar bu coğrafyanın çocuklarıdır. Bu halk kendi çocuklarına sahip çıktığı için onların cenazelerini karşılamak değil onların özgürce yaşamalarını sağlamak için irade ortaya koydular. Bugün buraya gelen annelerimiz şunu söylediler; Onların yerine gelip bizi öldürsünler. İsteğimiz bir an önce bu sorunun demokratik çözümü için müzekere ve diyalog sürecenin başlatılmasıdır. Artık bu halkın tek bir evladını dahi yitirmeye tahammülü kalmamıştır.

Biz buna mücadele ve eylem biçimi olarak devam edeceğiz. Artık kendimizi o tankların, silahların önüne koyacağız. Eğer öldürmekle bitireceklerine inanıyorlarsa gelsin o silahları kullansınlar. Sayın Başbakan'a operasyon bölgesinden söylüyoruz; eğer birazcık barışa, kardeşliğe inançları varsa bu operasyonları durdursunlar. Bu halkın çocuklarına silah kullanmasınlar. Başbakan, Kürtler'e teslimiyeti, biat etmeyi dayatmasın. Kürtler bu kadar mücadeleyi, teslim olmak için vermediler"  

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Kulp Lice Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title