Haberler

Batı Şeria'daki Gösterilere Müdahale

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Nablus kentindeki Kafr Kaddum köyünde toplanan Filistinlilerin gösteri düzenlemesi Filistin bayrakları taşıyan göstericilerin yürümesi İsrail askerlerinin gösterilere müdahalesi Filistinli gençlerin taş atarak karşılık vermesi Filistinliler yasa dışı Yahudi yerleşim yerleri ve...

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Nablus kentindeki Kafr Kaddum köyünde toplanan Filistinlilerin gösteri düzenlemesi

Filistin bayrakları taşıyan göstericilerin yürümesi

İsrail askerlerinin gösterilere müdahalesi

Filistinli gençlerin taş atarak karşılık vermesi

Filistinliler yasa dışı Yahudi yerleşim yerleri ve Ayrım Duvarı'nı protesto etmek amacıyla cuma namazının ardından Nablus ve Ramallah kentlerinde gösteriler düzenledi. İsrail askerleri, göstericileri dağıtmak için plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz kullandı.

Nablus kentindeki Kafr Kaddum köyünde toplanan Filistinlilere İsrail güçlerinin gösteriye müdahale etmesi üzerine, bazı göstericiler lastik yakarak ve taş atarak karşılık verdi.

Filistin'de 2000 yılında patlak veren Aksa İntifadası'nın (2. İntifada) ardından İsrail yönetimi, 2002 yılında "güvenlik" gerekçesiyle Batı Şeria ile İsrail arasına Ayrım Duvarı inşasına başlamıştı. Ayrım Duvarı nedeniyle Batı Şeria'daki 3 milyona yakın Filistinli, işgal altındaki Doğu Kudüs ve İsrail'e geçiş yapamıyor.

Ayrım Duvarı ve yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri inşasına karşı her hafta cuma günü düzenlenen gösterilere İsrail askerleri göz yaşartıcı gaz ve tazyikli atık suların yanı sıra gerçek ve plastik mermilerle müdahale ediyor.

Kaynak: AA / Güncel

Batı Şeria Filistin İsrail Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title