Haberler

Başka Sinema Ayvalık Film Festivali

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, dün başlayan "Başka Sinema Ayvalık Film Festivali" devam ediyor.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, dün başlayan "Başka Sinema Ayvalık Film Festivali" devam ediyor.

Etkinlik kapsamında düzenlenen yapım atölyesinde, yapımcılar Anna Maria Aslanoğlu, Çiğdem Mater, Nadir Öperli ve yönetmen Emin Alper "Yapımcı Kimdir ve Ne Yapar" başlığı altında geleceğin sinemacılarıyla deneyimlerini paylaştı. Daha sonra günün ilk filmlerinden Güvercin, Vural Sineması'nda izleyicilerle buluştu.

Gösterim sonrası izleyicilerle söyleşi yapan yönetmen Banu Sıvacı, filme yoğun ilgi gösterildiğini belirterek, "Filmde izlediğiniz mahallede doğup, büyüdüğüm için orayı iyi biliyorum. Aslında filmdeki karakter Yusuf, çocukluğumdan tanıdığım birini hatırlatıyor. O da hayattan soyutlardı kendini. O zamanlar anlamıyordum ama şimdi anlıyorum ki üzerinde erkek olma ve adam olma baskısı varmış. Filmde erkek olmakla suçlanan insanların küçüklüklerinden itibaren hangi baskılarla mücadele ettiğini görelim istedim. Eminim ki insanlar tutkuları ve kendileri olmak için savaşmaya devam edecekler." ifadelerini kullandı.

Etkinlik kapsamında Gulyabani, Tuzdan Kaide, Sibel, Zorba ve Ahlat Ağacı da ilçedeki çeşitli salonlarda izlenime sunuldu.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Film Festivali Ayvalık Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title