Haberler

Başbakan'a İki Ayrı İstek Paketi

Denizli'de İki Gün Boyunca Açılışlar ve Ziyaretler İçin Gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, Kentin Dört Önemli Sorununun Yer Aldığı Sorun Paketi İletildi. Denizli'de 22 Oda, Meslek Örgütü ve Sivil Toplum Kuruluşunun Oluşturduğu Denizli Platformu Tarafından Verilen Sorun ve İstekler Paketi Dışı...

Denizli`de iki gün boyunca açılışlar ve ziyaretler için gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`a, kentin dört önemli sorununun yer aldığı sorun paketi iletildi. Denizli`de 22 oda, meslek örgütü ve sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Denizli Platformu tarafından verilen sorun ve istekler paketi dışında, AKP yönetimi tarafından da 9 maddeden oluşan istek dosyası sunuldu.

Başbakan Erdoğan`ın ziyaretinin ikinci günü Denizli Polisevi`nde yapılan kahvaltılı toplantıda, bugüne kadar Denizli`de yapılan çalışmalar, Denizli`nin istek ve beklentileri değerlendirildi. Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Vali Hasan Canpolat, Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, Ticaret Odası Başkanı Mehmet Yüksel, AKP Denizli Milletvekilleri Mehmet Salih Erdoğan, Mehmet Yüksektepe, Osman Nuri Filiz, AKP İl Başkanı Şahin Tin, AKP Merkez İlçe Başkanı Mehmet Ali Özkan, İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir, AKP İl Başkan Yardımcıları ile bazı işadamlarının katıldığı toplantıda Denizli masaya yatırıldı.

Denizli Platformu`nun Dönem Sözcüsü İbrahim Tefenlili tarafından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`a sunulan Denizli`nin çözüm bekleyen sorunları 4 ana başlık altında toplandı. Dosyada Başbakan Erdoğan`dan kentte 10 bin kişiye istihdam, ihracata 600 milyon euro katkı sağlayacak 10 bin metrekare alana Organize Sera Bölgesi`nin kurulması için Jeotermal Yasası`nın çıkarılması, Denizli- Aydın ve Muğla`yı kapsayan Bölgesel Kalkınma Ajansı`nın merkezinin Denizli`de kurulması, Denizli`nin dünyayla bağlantı kurması için Denizli Organize Sanayi Bölgesi`nden İzmir Ailağa Nemrut Limanı`na kadar kesintisiz konteyner taşımacılığı yapılabilecek demiryolu hattı oluşturulması ve mevcut demiryolu ağının yenilenmesi, Bölge İstinaf Mahkemesi kurulması istendi.

Denizli AKP İl Başkanı Şahin Tin ve İl Teşkilatı tarafından verilen listede de bu 4 ana talebin dışında, Çardak Havaalanı Terminal Binası`nın tamamlanması için ödeneklerin hızlandırılması, Çameli yolunun ikinci etabının tamamlanması, Denizli- Acıpayam ve Denizli Tavas yollarının bölünmüş yol olarak yapılması, Tavas Yenidere Barajı`nın inşaatına başlanması, İnfaz Koruma Memuru okulunun Denizli`ye yapılması istendi.

Denizli Platformu Sözcüsü Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, verdikleri hizmetlerden dolayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`a teşekkür ettiklerini söyleyerek, ``Başbakan Denizli`den çok memnun. O yüzden Denizli`nin istek ve beklentilerine ayrı bir önem veriyor ve çözülmesi için gereken talimatları veriyor. Bu Denizli için de önemli bir şans. Bu gelişinde kendisine Denizli`nin en önemli gördüğümüz dört sorununun içeren kapsamlı bir dosya sunduk. Dosyayı inceledi ve özellikle Jeotermal Yasası`nın çıkarılması için gerekli çalışmaların yapılacağının sözünü verdi. Organize Sera Bölgesi, Denizli için en önemli sorunlardan biri. 10 bin kişiye istihdam sağlayacak, ihracata 600 milyon euro katkı sağlayacak. Bunun için jeotermal yasasının çıkarılması gerekiyor`` dedi.

AKP İl Başkanı Şahin Tin de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`a, Denizli`nin çözüm bekleyen sorunları için kapsamlı bir dosya sunduklarını söyleyerek, ``Başbakanımıza bugüne kadar Denizli`ye verilen hizmetler için teşekkür ettik. Çözüm bekleyen isteklerimizi dosya halinde sunduk. Hükümetimizin Denizli`ye hizmetleri aynı hızla sürecek`` diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Kanun teklifi Meclis'e geliyor! 3 kez stokçuluk yapana 6 gün kapatma cezası

Kanun teklifi Meclis'e geliyor! 3 kez stokçuluk yapana 6 gün kapatma cezası

İsrail basınından skandal Eurovision manşeti: Sayemizde reyting gördünüz

İsrail basınından skandal Eurovision manşeti: Sayemizde reyting gördünüz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title