Haberler

Banka Mağdurları Danıştay'a Başvuracak

Banka Mağdurları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Cem Yurtsever, Bakanlar Kurulu Kararının İptali İçin Danıştay'a Başvuracaklarını Bildirdi.

Banka Mağdurları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Cem Yurtsever, Bakanlar Kurulu kararının iptali için Danıştay'a başvuracaklarını bildirdi.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) Gayrettepe'deki binasının arkasında bulunan otoparkta, ellerinde Türk Bayrakları ve çeşitli pankartlarla toplanan grup adına açıklama yapan Yurtsever, 21 Temmuz tarihinde çıkan Bakanlar Kurulu kararının ardından Prof. Dr. Hayri Domaniç, avukat Münci İnci ve TMSF başkan vekili ve avukatlarıyla görüştüklerini anlattı. Yurtsever, ''Ortaya çıkan sonuç maalesef kesin bir karara varmamaları oldu. Bize verilen hiçbir sözü tutmadıkları gibi güdük tefe tüfeli bir Bakanlar Kurulu Kararı çıkardılar. Bunu da sırf insanları bölüp parçalamak, davaların geç intikal etmesini sağlamak için yaptılar'' diye konuştu.

Yurtsever, pazartesi gününe kadar TMSF'ye 4 bin 500 müracaat yapıldığını, ancak bunlardan 800'ünün geçerlilik arz ettiğini dile getirerek, ''Bu şekilde müracaat etmekle ciddi bir hak kaybına uğruyoruz'' dedi.

Bu süreçten sonra dernek olarak tüm üyeleri, özgür iradeleri ile karar vermeleri için serbest bıraktıklarını ifade eden Yurtsever, ''Parası 10 bin YTL'nin altında olanlar özgür iradesiyle karar vermekle birlikte zamandan kazanma adına fazla da bir hak kaybına uğramayacakları için müracaatlarını yapabilirler. Dava açmamış veya bir şekilde davası reddedilmiş, dava kaybına uğramış olanlar hiç beklemeden müracaatlarını yapsınlar'' tavsiyelerinde bulundu.

Yurtsever, daha önce belirtildiği gibi müracaatlar için son günün 9 Ağustos olmadığını vurgulayarak, ''Dernek olarak Bakanlar Kurulu kararının iptali için Danıştay'a başvuracağız. Tüm arkadaşlara tavsiyem Kasım ayına kadar beklesinler'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title