Haberler

"Balkan Diplomasisi" Tam Gaz

Ankara, Romanya Dışişleri Bakanı Diaconescu'nun Ardından Yarından Başlayarak Kosova Dışişleri Bakanı İskender Hüseyini'yi de Ağırlayacak. Dışişleri Bakanı Davutoğlu Hafta Sonunda Slovenya'yı Ziyaret Edecek.

Türkiye'nin "Balkanlar diplomasi" iyice hızlandı. Ankara, Romanya Dışişleri Bakanı Christian Diaconescu'nun ardından yarından başlayarak Kosova Dışişleri Bakan İskenden Hüseyni'yi da ağırlayacak. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise, Cumartesi günü Slovenya'ya gidiyor.

Kosova Dışişleri Bakanı İskender Hüseyni, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun konuğu olarak 28-29 Ağustos tarihlerinde Türkiye'ye resmi bir ziyarette bulunacak. Böylece, Kosova Cumhuriyeti'nin bağımsızlığının ilan edildiği Şubat 2008'den bu yana ilk defa Kosova'dan Ankara'ya Dışişleri Bakanı düzeyinde bir ziyaret gerçekleşecek. Türkiye, Kosova bağımsızlığını tanıyan ilk ülkeler arasında yer aldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin tarafından kabul edilecek Hüseyni ile yapılacak görüşmelerde ikili konuların yanısıra bölgedeki durum üzerinde de durulacak.

Kosova'nın kurumsal yapılanmasını tamamlamasına ve uluslararası toplum ile bütünleşmesine büyük önem veren Türkiye'nin bu ülkeye yönelik desteğini daha da artırmasının gündeme gelmesi bekleniyor.

-DAVUTOĞLU SLOVENYA YOLCUSU-

Bu arada, Dışişleri Bakanı Davutoğlu, 2004 yılından bu yana AB üyesi olan Slovenya'ya bir ziyarette bulunacak. Slovenya mevkidaşı Samuel Zbogar'ın daveti üzerine 29-30 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek ziyaret sırasında Davutoğlu Slovenya Cumhurbaşkanı Danilo Türk, Ulusal Meclis Başkanı Pavel Gantar ve Başbakan Borut Pahor tarafından da kabul edilecek.

İkili konuların yanısıra uluslar arası ve bölgesel konuların ele alınacağı ziyaret sırasında Türkiye'nin AB süreci üzerinde durulması bekleniyor.

Bu arada, Davutoğlu, 30 Ağustos'ta Bled Stratejik Forumu'na katılacak ve Forum çerçevesinde Liderler Paneli'nde "21. Yüzyılda Küresel Yönetişim" konulu bir konuşma yapacak. (ANKA)

(CN/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title