Haberler

Balıkesir: Turizmci Muhtar Almanlara Dutluca'yı Sevdirdi…

- Balıkesir'in Burhaniye İlçesi'nde Yaptığı Çalışmalarla Köyünü Turizm Köyü Haline Getiren Dutluca Köyü'nün 2,5 Yıllık Muhtarı İsmail Durmaz Büyük Takdir Topladı. Köye Gelen Turistlere Kendi Eliyle Çay ve Gözleme Servisi Yapan Muhtar Durmaz, Turistlerin Dutluca'yı Çok Sevdiğini Söyledi.

- Balıkesir’in Burhaniye İlçesi’nde yaptığı çalışmalarla köyünü turizm köyü haline getiren Dutluca Köyü’nün 2,5 yıllık Muhtarı İsmail Durmaz büyük takdir topladı. Köye gelen turistlere kendi eliyle çay ve gözleme servisi yapan Muhtar Durmaz, turistlerin Dutluca’yı çok sevdiğini söyledi.

İlçeye 9 kilometre uzaklıktaki Dutluca Köyü’nün 43 yaşındaki Muhtarı İsmail Durmaz, köyünü turizm köyü haline getirdi. Köy sokakları ile meydana parke taş döşeten Muhtar Durmaz, deliktaş kaya sunağının etrafını ağaçlandırarak, 120 dut fidanı dikti.

Köyde her hafta sonu Alman turistleri ağırlamaya başlayan ve turistlere kendi eliyle çay ve gözleme servisi yapan Muhtar Durmaz, turistlerin de büyük sevgisini kazandı. Dutluca Köyü’nün Edremit körfezine kuşbakışı konumu ile çok güzel bir manzaraya sahip olduğunu belirten Muhtar İsmail Durmaz, turistlerle çok iyi anlaştıklarını söyledi.

Köyde turizmi geliştirmek için yoğun bir çalışma içine girdiklerini beliren Muhtar Durmaz, “Önceki yıl Kaymakam Bekir Şahin Tütüncü’nün öncülüğünde yaptığımız çalışmalarla köyümüzün çehresini değiştirdik. Köy sokakları ile meydan ve deliktaş kaya sunağı çevresini parke taş döşedik. Deliktaş kaya sunağı yanına bir de kafeterya yapıldı. Bu düzenlemelerden sonra köyümüzü yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çekmeye başladı. Yaz boyu alman turistleri ağırladık. Yaz geçmesine karşın Alman turistler her hafta sonu gelmeye devam ediyorlar. Sabahın erken saatlerinde otobüslerle köye gelen Almanlar, Kestanelik Deresi’ndeki 6 kilometrelik yürüyüş parkurunda yürüdükten sonra Deliktaştaki kafeteryaya geliyorlar. Bu arada biz de gözleme ve çay hazırlıyoruz. Turistleri ağırlamak için köy halkı elbirliği ile çalışıyoruz. Turistler de hem memnun ayrıldığından her hafta sonu başka gruplar geliyor. Bizde turistleri memnun etmek için canla başla çalışıyoruz. Köyümüzdeki yeşilliği artırmak için de çalışıyoruz. Köy tüzel kişiliğine ait 80 dekar alana zeytin ve fıstıkçamı fidanı dikeceğiz. Deliktaş kaya sunağı çevresini ağaçlandırdık. Ayrıca 120 adet dut fidanı diktik” dedi.

Alman turistlerin Dutluca’yı çok sevdiğini belirten turist rehberi alman Jochen Lemke, “Dutluca çok güzel manzarası olan bir köy. Bunun için alman turistlerin büyük ilgisini çekiyor. Ören’deki Orient otele gelen her grubu Dutluca’ya götürüyoruz. Dutluca’daki yürüyüş yolu ve Deliktaş kaya sunağındaki manzara çok güzel. Kısacası Almanlar Dutluca’ya bayılıyorlar. Doğa çok güzel. İnsanlar çok sıcak. Muhtar İsmail Durmaz’ı çok seviyoruz. Bize çok iyi davranıyor. Biz de kendisini çok seviyoruz. Örnek bir insan” dedi.

(AT-KT-İHS)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title