Haberler

Bakan Yıldız Kemençe Ağası Seçildi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Giresun'un Görele İlçesi'nde Kemençe ve Horon Festivali'ne katıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Giresun'un Görele İlçesi'nde Kemençe ve Horon Festivali'ne katıldı. Festivalde kemençe ağası seçilen Bakan Yıldız, kemençe çalmayı beceremeyince, "Bunun akordu bozuk" dedi.

Görele belediye meydanında gerçekleştirilen festivalde yaklaşık 500 kişinin toplandığı alanda halka hitap eden Bakan Yıldız, ilçede olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirip şunları söyledi: " Türkiye'de 10 yılda, bu ülkenin idaresine konan irade ile her şeyimizle büyümeye başladık. Yalnızca ekonomi ile değil, yalnızca idareyle değil, yalnızca siyasetle değil, aynı zamanda beynimizle, gönlümüzle, vicdanımızla, basiretimizle, sağ duyularımızla ve sezgilerimizle büyümeye başladık. Bu obez bir büyüme değil, Türkiye her şeyiyle birlikte büyüyor. O yüzdendir ki bizlerin hangi makamda olursak olalım, ister bakan, ister vali ister belediye başkanı olalım doğru yapmak mecburiyetimiz var. Çünkü bizler doğru yaptıkça güçleneceğiz, yanlış yaptıkça zayıflayacağız. Görele'de sizlerin hakkettiği refah seviyesini yükseltmek için gece gündüz demeden çalışacağız. En kötü günleriniz böyle olsun. Her zaman gülesiniz ve horon tepesiniz, kemençe çalasınız. Ben burada merakla izleyeceğim. Çünkü bu işleri beceremem ama izleyenlerden olacağım."

Bakan Yıldız'ı kemençe ağası ilan eden Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu, eski Ak Partili İstanbul Milletvekili Hüseyin Besli ile birlikte Bakan Yıldız'a kemençe verdi. Kısa süre kemençe çalmayı deneyen Bakan Yıldız, "Bunun akordu bozuk" diyerek çalmayı denemekten vazgeçti. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız daha sonra Giresun'a gitti ve burada da Vali Dursun Ali Şahin'i makamında ziyaret etti. - Giresun / Görele

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Taner Yıldız Türkiye Giresun Görele Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title