Haberler

Bakan Çelik, Yargıtay'ın İddianamesine 100 Sayfalık Bir Kitapla Cevap Verecek

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın AK Parti'nin Kapatılmasına Yönelik 162 Sayfalık İddianamesindeki Kendisi ile İlgili Bölümlere Yaklaşık 100 Sayfalık Bir Kitapla Cevap Verecek.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın AK Parti'nin kapatılmasına yönelik 162 sayfalık iddianamesindeki kendisi ile ilgili bölümlere yaklaşık 100 sayfalık bir kitapla cevap verecek.

Anayasa Mahkemesi'nin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Yalçınkaya'nın AK Parti'nin kapatılmasına ilişkin açtığı dava iddianamesini kabul etmesinin ardından Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de kendisi hakkındaki iddialar için harekete geçti. Bakanlık Basın Müşavirliği'ne talimat veren Çelik, iddianamede kendisine istinat edilen 9 suçlamayı mercek altına aldı. Yargıtay Başsavcılığı'nın iddianamesinde yer alan suçlamalarla ilgili olarak kapsamlı bir araştırma yapan bakanlık, her bir suçlamayla ilgili en az 10 sayfadan oluşan bir savunma metni hazırladı. Yaklaşık 100 sayfa olan metin kitap haline getirildi. Bakan Çelik'in hazırlattığı metni detaylı olarak incelediği ve önümüzdeki günlerde kamuoyuna sunacağı öğrenildi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya tarafından hazırlanan 162 sayfalık iddianamede, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in hakkında 'Laik devlet ilkesine aykırı eylem ve demeçleri' başlığı altında Açıköğretim Lisesi Yönetmeliği'nde yapılan değişiklik hakkındaki değerlendirmesi, din kültürü ve ahlak bilgisi müfredatında değişiklik yapılması, AİHM'in Leyla Şahin hakkındaki karar değerlendirmesi, CHP'nin soru önergesine verdiği cevabı ve son olarak da YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'a soruşturma açılacağına ilişkin yaptığı değerlendirmelere cevap hazırlattı. Baskı aşaması tamamlanan metnin, Bakan Çelik'in yapacağı gerekli düzenlemenin ardından basına ve kamuoyuna duyurulacağı belirtildi.

(DUY-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title