Haberler

Bakan Çelik'in Van Temasları

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik Bir Dizi İnceleme İçin Geldiği Van'da Yeni Göreve Atanan Vali Özdemir Çakaçak ile Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Yyü) Rektörü Prof. Dr. Hasan Ceylan'ı Makamlarında Ziyaret Ederek, Hayırlı Olsun Dileklerinde Bulundu. Bakan Çelik, Cumhuriyet Caddesi Üzerindeki Esnafı da Ziyaret Ederek, Vatandaşlarla Bir Süre Sohbet Etti.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik bir dizi inceleme için geldiği Van'da yeni göreve atanan Vali Özdemir Çakaçak ile Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Ceylan'ı makamlarında ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Bakan Çelik, Cumhuriyet Caddesi üzerindeki esnafı da ziyaret ederek, vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yaptırılan Polisevi inşaatı temel atma töreni ve yeğeninin düğününe katılmak üzere Van'a gelen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bugün sabah saatlerinde valilik görevine yeni atanan Van Valisi Özdemir Çakacak'ı makamında ziyaret etti. Bakan Çelik, Van'a vali olarak atanan Özdemir Çakacak'ın güzel hizmetler yapacağına inandığını ve imkanları dahilinde her türlü desteği vereceklerini söyledi. Valilik ziyaretinden sonra yaya olarak Cumhuriyet Caddesi'nde gezen Bakan Çelik,

esnafla sohbet etti. Bakan Çelik daha sonra Şehir Parkı'nda oturarak vatandaşların sorunlarını dinledi. Karakoç Köyü Muhtarı Seferi Sürücü, Bakan Hüseyin Çelik'ten köylerine okul yapılmasını istedi. 350 öğrencisi olduğunu belirten muhtar, çocukların taşımalı eğitim ile okula gittiklerini ve bu sorunun çözülmesi için destek beklediklerini söyledi. Bakan Çelik, konuyu görüşüp gereğini yapacaklarını söyledi.

Parkta çay içerken Bakan Çelik'in yanına gelen Hamide Öztunç isimli bir bayan ise 10 çocuğundan birinin kalp, akciğer ve damar hastası olduğunu belirterek, eşi çalışmadığı için maddi imkansızlıklar yüzünden tedavi yapamadıklarını söyledi. Hamide Öztunç'un elindeki raporları alıp bir süre inceleyen Bakan Çelik, Vali Özdemir Çakacak'a 12 yaşındaki çocuğun tedavisi için gerekli yardımların yapılması talimatını verdi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, vatandaşlarla bir süre sohbet ettikten sonra YYÜ yeni Rektörü Prof. Dr. Hasan Ceylan'ı makamında ziyaret etti. Bakan Çelik, Van'ı tanıyan birinin rektör olmasından dolayı sevindiği ifade ederek, "Bildiğiniz gibi ben de Van YYÜ'de uzun yıllar görev yaptım. Yakından tanıdığım yeni rektörümüz yaklaşık 24 yıl YYÜ'de değişik birimlerde görev yapmış bir hocamızdır. Van'ı ve sorunlarını iyi bilen birinin rektör olmasından dolayı mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim. YYÜ'nin

sorunlarını halletmek için Milli Eğitim Bakanı olarak elimden geleni yapacağım" dedi.

Bakan Hüseyin Çelik, Van'daki temaslarını bitirdikten sonra Türk Hava Yolları tarifeli uçağıyla Ankara'ya döndü. Bakan Çelik'e ziyaretleri esnasında Vali Özdemir Çakacak, Belediye Başkanı Burhan Yenitürk, Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez ve çok sayıda partili eşlik etti.

(AKK-MET-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title