Haberler

Antalya Zararlı Böceklerle Mücadele Ediyor

Antalya’da zararlı böceklerle mücadele kapsamında hazırlanan Turunçgil ve Nar Unlu Bitine Karşı Biyolojik Mücadele Projesi başladı.

Antalya'da zararlı böceklerle mücadele kapsamında hazırlanan Turunçgil ve Nar Unlu Bitine Karşı Biyolojik Mücadele Projesi başladı. Proje kapsamında 7 bin 500 turunçgil ve 20 bin nar ağacında zararlılarla mücadele edecek olan faydalı böcekler doğaya salındı.

Konyaaltı Belediyesi ve Batı Antalya Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Alt Yapı Hizmetleri Birliği (BATAB), Antalya Tarım İl Müdürlüğü ve Konyaaltı Tarım İlçe Müdürlüğü, Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (BATEM) işbirliğiyle gerçekleştirilen Turunçgil ve Nar Unlu Bitine Karşı Biyolojik Mücadele Projesi başladı. Proje kapsamında Çakırlar Mahallesi'nde Sosyete Pazarı mevkiinde 7 bin 500 turunçgil ve 20 bin nar ağacında zararlılara karşı mücadele edecek olan faydalı böcekler doğaya salındı. Turunçgil ve nar bahçelerinin ana zararlılarından olan turunçgil unlubitine (Planococcus citri) karşı Leptomastix Dactyopii ve Cryptolaemus Montrouzieri isimli faydalı böcekler kullanarak biyolojik mücadele edilecek. Konyaaltı Belediyesi ve BATAB Başkanı Muhittin Böcek, 800 dekar arazide uygulanacak olan proje kapsamında doğaya bırakılan faydalı böceklerle, turunçgil ve nar bahçelerinin ana zararlılarından olan turunçgil unlu bitine karşı mücadele edeceklerini söyledi.

"7 bin 500 turunçgili ve 20 bin nar ağacına bir uygulamamız olacak"

Doğaya faydalı böcek salımı yapacaklarını belirten Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, "Antalya'nın tarımda çok önde olduğunu ama geçen süre içinde tarım, ticaret ve turizm de de Antalya'nın çok gelişmiş olduğunu belirttim. Konyaaltı ilçesinde köylü ve muhtarlarla birlikte özel bir projeye destek veriyoruz. 7 bin 500 turunçgili ve 20 bin nar ağacına bir uygulamamız olacak. İnşallah bunun sonucunu da alacağız. Eko-tarımla ilgili ilaçsız tarımı hedefliyoruz" diye konuştu.

"Ağaçlara 10 tane yararlı böcek bırakarak zararlı böceklerle mücadele edilecek"

Zararlı böcekler mücadele konusunda doğaya yararlı böcekler bıraktıklarını dile getiren Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve BATEM Biyolojik Mücadele Başkanı Ali Öztop, "Leptomastix dactylopii bunlar turunçgil ve narda bulunan un bitine karşı zararlı böcekleri yiyerek yaşıyorlar. Bu böcekler bitkilerde oluşan zararı ekonomik zararın eşiğinin altında tutuyorlar. Yani herhangi bir ilaç kullanmadan önemli zararlılara karşı biyolojik yolla başarı sağlamaktadır. Bu yararlı böcekler yumurtalarını zararlı böceklerin içine bırakarak zararlıyı öldürmekte. Ağaçlara 10 tane yararlı böcek bırakarak zararlı böceklerle mücadele edilecek" dedi.

"Yararlı böcekler sayesinde yaz boyuncu hiçbir ilaç kullanılmayacak"

Yararlı böcekler sayesinde yaz boyuncu hiçbir ilaç kullanılmadan turunçgil ve nardaki zararlı böceklerle biyolojik yolla mücadele edileceğini söyleyen Öztop, "Burada ilaç kullanılmıyor, ne çevre ne de insanlar zarar görüyor. Tüketiciler zararsız gıda tüketmiş olacak. Kurum olarak 20 yıldır yararlı böcek üretiyoruz. Devlet de bu yönde destekler sağlıyor" şeklinde konuştu.

Programa Konyaaltı Belediye ve BATAB Başkanı Muhittin Böcek, BATEM Biyolojik Mücadele Bölüm Başkanı ve BATEM Müdür Yardımcısı Ali Öztop, Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Mehmet Şen, Konyaaltı İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Murat Şirin, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Vahap Tuncer ve bölgedeki köylüler katıldı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Muhittin Böcek Konyaaltı Akdeniz Antalya Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek! Öğretmenler il içi atama takvimi 2024! Öğretmenlerin il içi tayin ne zaman? İsteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman, nasıl yapılır?
Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title