Haberler

Ankara: Şehit Pilotlara Emniyet Genel Müdürlüğü'nde Tören

Antalya'da yaşanan helikopter kazasında şehit olan 5 polisten Pilot Emniyet Amiri Hakan Kaya ve Pilot Başkomiser Kudret Çalık için Emniyet Genel Müdürlüğü'nde bir tören düzenlendi.

Antalya'da yaşanan helikopter kazasında şehit olan 5 polisten Pilot Emniyet Amiri Hakan Kaya ve Pilot Başkomiser Kudret Çalık için Emniyet Genel Müdürlüğü'nde bir tören düzenlendi.

Emniyet Genel Müdürlüğü önünde düzenlenen törene, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Milli Savunma eski Bakanı Sabahattin Çakmakoğlu, Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Şahabattin Harput, Ankara Valisi Kemal Önal, Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, Emniyet Genel Müdür Yardımcıları, Daire Başkanları, çok sayıda üst düzey asker, şehitlerin aileleri ve meslektaşları katıldı. Şehit pilotlar Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bir skorsky helikopterle getirildi. Pilot meslektaşları şehit pilotları helikopterden alarak tören alanına kadar omuzlarında götürdü.

Burada düzenlenen törende bir konuşma yapan İçişleri Bakanı Aksu, şehitlere Allah'tan rahmet dileyerek başladığı konuşmasında, Türk milletinin eşi ve benzeri görülmeyen hasletlerindin birinin de vatan ve bayrak için en kıymetli varlığı olan canını gözünü kırpmadan vermesi olduğunu kaydetti. Şehitlerin, arızalanan helikopteri, binalara çarpmaması için özel bir gayret sarfettiğini vurgulayan Bakan Aksu, "Ateş en çok düştüğü yeri yakar, ateş bize de düştü. Bizim de içimiz yanıyor" dedi.

Şehit yakınlarına da seslenen Bakan Aksu, "Sizler asla yalnız kalmayacaksınız, hem devletin hem milletin kolları şefkatle sizi saracaktır" diye konuştu.

Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner ise, "Onların rütbelerini söylemiyorum, onlar rütbelerin en büyüğü şehitlik rütbesine ulaştılar. Onlar müjdelendiler" dedi. Aydıner, 10 gün içinde 4 arkadaşlarının daha şehit verdiklerini hatırlatan "Bu meslek risk mesleğidir. Şehidi , gazisi olacaktır. Onlar köklü tarihimizin şeref sayfalarıdır" açıklamasında bulundu.

Şehitlerin teşkilat mensuplarına örnek oluşturduğunu kaydeden Aydıner, bundan böyle kanlarını akıtmaya devam edeceklerini ifade etti. Okunan duanın ardından şehitlerin tabutları Polis Bandosu eşliğinde bir süre meslektaşlarının omuzlarında taşındı. Bu sırada şehit pilot Kudret Çalık'ın annesi Ayşe Çalık ile şehidin kardeşi tabuta sarıldı. Düzenlenen töreni ardından şehit Pilot Emniyet Amiri Hakan Kaya memleketi Balıkesir'in Gönen İlçesi Danışment Köyü'ne Pilot Başkomiser Kudret Çalık ise Denizli'nin Çivril İlçesi'ne gönderildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? ALES sonuçları açıklandı mı 2024! ALES sonuç sorgulama ekranı, linki! Bacak Damar Tıkanıklığı Nedir? Bacak damar tıkanıklığı kalbi etkiler mi? EUROVISION 2024 ne zaman? Eurovision nerede (hangi ülkede) gerçekleşecek? YKS SINAV YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? 2024 AYT, TYT, YDT sınav yerleri açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (8 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? 8 Mayıs Boğa Yeniayının Burçlara Etkisi: Yeni Başlangıçlar, Fırsatlar ve Yenilenme Zamanı FED faiz kararı toplantısı ne zaman, saat kaçta açıklanacak 2024? FED faiz kararı ne olur? 10 Mayıs hangi burç? 10 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 10 Mayıs tarihi hangi burç olur? 18 Mayıs tatil mi? 18 Mayıs'ta okullar tatil olacak mı? 18 Mayıs hangi güne denk geliyor? GALATASARAY, ZAHA'YI GÖNDERİYOR MU? Okan Buruk kararını verdi: ZAHA TRANSFER Mİ OLUYOR? #9917 Amasya Belediyesi hangi parti? Amasya Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bekçilik alımı ne zaman 2024? 1. Dönem bekçilik alım başvuru şartları nedir, başvuru tarihi belli oldu mu? TRABZONSPOR İLK 11'LERDE KİM VAR? Trabzonspor, Fatih Karagümrük maçında ilk 11'ler kim? #9917 TRABZONSPOR - FATİH KARAGÜMRÜK MAÇI SAAT KAÇTA? #9917 Trabzonspor Fatih Karagümrük maçı HANGİ KANALDA? CANLI İZLE! AÖF SINAV GİRİŞ BELGESİ açıklandı mı? #128204 AÖF final sınavları ne zaman?
title