Haberler

Ankara: DSP'den Baykal'a "Erken Seçim" Tepkisi

SHP Genel Saymanı Hasan Suna, "Baykal, Meclis'te Başbakan Erdoğan ile 'El Ele', 'Kol Kola' Hareket Ettiğini Bir Kez Daha Gösterdi" Dedi.

SHP Genel Saymanı Hasan Suna, "Baykal, Meclis'te Başbakan Erdoğan ile 'el ele', 'kol kola' hareket ettiğini bir kez daha gösterdi" dedi.

Suna, yazılı olarak yaptığı açıklamada, TBMM'nin 12 Ekim tarihli gece oturumunda, seçim tarihi 4 Kasım 2007 olarak kabul edildiğini hatırlatarak, şu ifadelere yer verdi:

"Ancak, gerek Fransız Parlamentosu'nun sözde Ermeni soykırımıyla ilgili kararı, gerekse Orhan Pamuk'un Nobel Ödülü'nü alması gibi gelişmeler nedeniyle konu gündemde yeterince yer bulmadı. Seçilme yaşının 25'e indirilmesiyle ilgili Anayasa değişikliği görüşülürken, AK Parti seçim tarihinin 4 Kasım 2007 olması konusunda CHP'nin kapısını çaldı. CHP'nin de uygun görmesi üzerine, bağımsız adayların oy pusulasında yer almasını içeren yasa teklifinin görüşülmesi sırasında, 20 Temmuz gününün seçimin başlangıç tarihi, Kasım ayının ilk Pazar gününün ise oy verme günü olarak belirlenmesine ilişkin önerge verilerek kabul edildi. Seçim tarihi CHP'nin desteğiyle 4 Kasım 2007 olarak kesinleşti. Meydanlarda 'erken seçim' isteyen Baykal, 4 dakikada erken seçime 'hayır' dedi. Böylece aslında erken seçim istemediğini, 'zamanında seçimi' AK Parti ile ittifak halinde kabul ederek göstermiş oldu. Baykal, Meclis'te Başbakan Erdoğan ile 'el ele', 'kol kola' hareket ettiğini bir kez daha ortaya koydu. Bu durum Baykal'ın iki yüzlü politikasını açıkça yansıtıyor."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe Beko - AS Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe Beko - AS Monaco maçından görüntüler! Survivor'da dün akşam kim elendi? 9 Mayıs Survivor elenen isim kim? KOÇ METALURJİ ne zaman halka arz olacak? Koç Metalurji kaç lot verir? İstanbul'da bugün yağmur yağacak mı? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak, sıcak mı, yağmurlu mu? 9 Mayıs Perşembe hava durumu! 10 Mayıs Cuma günü okullar tatil mi? 10 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi? İOKBS BURSLULUK SINAV SONUÇLARI 2024! İOKBS bursluluk sınav sonuçları ne zaman, hangi tarihte açıklanacak? SURVIVOR FURKAN KIZILAY KİMDİR? Furkan Kızılay kaç yaşında, nereli? Furkan elendi mi? 9 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? SURVIVOR'DA KİM ELENDİ? Survivor All Star'da elenen yarışmacı kim oldu? Afrika çöl tozu Türkiye'ye geliyor 9-10 Mayıs: Çöl tozu hangi illere yağacak, kaç gün sürecek? Meteorolojiden Arabistan ve Afrika çöl tozu uyarısı! GELİNİM MUTFAKTA 9 MAYIS 2024 İZLE | Gelinim Mutfakta bugün kim birinci oldu, çeyrek altın aldı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 9 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 9 Mayıs 2024 Perşembe TV YAYIN AKIŞI: Televizyonda bugün neler var? Kanal D, Star TV, ATV, Show TV, TRT1, NOW TV MÜGE ANLI CANLI İZLE! #128204 9 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Resmi Gazete bugün (9 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title