Haberler

AKP'liler "Hac" Yolcusu

AKP'li 30'u Aşkın Milletvekili, Hafta Sonundan İtibaren Hac Görevini Yerine Getirmeye Hazırlanırken, CHP ve Anavatan Partisi'nin Hacı Adayları İse Henüz Belli Olmadı.

Hac mevsiminin gelmesi ile birlikte milletvekilleri de kutsal topraklara gitmek için hazırlıklarına başladı.

Alınan bilgiye göre, AKP'liler, kutsal topraklara gitmek için bu yıl da yoğun ilgi gösterdi. AKP içinden 30'u aşkın milletvekilinin hac hazırlığı yaptığı belirtilirken, 26 AKP'li milletvekilinin ismi kesinleşti.

AKP'den hacca gidecek vekillerin isimleri şöyle:

"Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, Tokat Milletvekili Şükrü Ayalan, Mardin Milletvekili Selahattin Dağ, Kilis Milletvekili Hasan Kara, Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu, Diyarbakır Milletvekili Fehmi Uyanık, Aksaray Milletvekili Ahmet Yaşar, Aksaray Milletvekili Ali Rıza Alaboyun, Aksaray Milletvekili Ruhi Açıkgöz, Bursa Milletvekili Şevket Orhan, Karabük Milletvekili Ali Öğüten, İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem, Eskişehir Milletvekili Murat Mercan, Şanlıurfa Milletvekili Müfit Yetkin, Bolu Milletvekili Metin Yılmaz, Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Denizli Milletvekili Osman Nuri Filiz, Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman, Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Tokat Milletvekili İbrahim Çakmak, Sivas Miletvekili Osman Kılıç, Samsun Milletvekili Mehmet Kurt, Sakarya Milletvekili Recep Yıldırım, Ardahan Milletvekili Kenan Altun, Rize Milletvekili İmdat Sütlüoğlu, Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin."

Bu arada İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş'ın da Hacca gidecekler arasında adı geçiyor.

CHP VE ANAVATAN BELLİ DEĞİL

Öte yandan, CHP ve Anavatan Partisi'nden hac görevini yerine getirecek milletvekilleri henüz belli olmadı.

Hafta sonundan itibaren kutsal topraklara gitmeye hazırlanan AKP milletvekillerinden 15'inin Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonunu tercih ettiği öğrenildi. Bazı milletvekilleri ise, özel araçlarla Mekke'ye gitmeye karar verdi.

BÜTÇE SÜREYİ KISALTTI

Bütçe çalışmaları ile Kurban Bayramı ve yılbaşının kesişmesi nedeniyle milletvekillerinin hacda geçireceği süre de önceki yıllara göre azaldı. Daha önce 25 gün olarak gerçekleştirilen hac ziyaretinin bu yıl 10 gün olacağı öğrenildi.

BAYAN ÇELİK DE HAC YOLCUSU

Milletvekillerinin yanı sıra Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in eşi Şahsenem Çelik'in de bu sene hacca gideceği belirtildi. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title