Haberler

Adnan Köşker Yeni Projeleri Değerlendirdi

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, bugüne kadar yaptığı ve bundan sonra yapacağı projelerle ilgili sunum gerçekleştirdi.

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, bugüne kadar yaptığı ve bundan sonra yapacağı projelerle ilgili sunum gerçekleştirdi.

Gebze Ener Old Castle Resort Hotel'de gerçekleştirilen sunuma Köşker'in yanı sıra, başkan yardımcıları Nilay Ayran, Orhan Sipahioğlu, Ahmet Kispet, başkan danışmanı Şaki Bitmez katıldı. Gebze'ye 3 buçuk yıllık bir sürede 80 milyon TL değerinde yatırım yaptıklarını belirten Köşker, " Gebze'nin en büyük ihtiyacı asfalt. Şuana kadar 23 milyon TL'lik asfalt ihalesi yaptık. Bu, altyapı ihtiyaçlarının yapıldığını, alt yapının ardından üst yapının da tamamlandığını gösteriyor. 3 buçuk yılda 80 milyon TL yatırım yaptık. İnsanlar yalan söyleyebilir ama rakamlar asla yalan söylemez, bu korkunç bir rakam. Bu yıl da 40 milyon TL'lik daha yatırım yapacağız" diye konuştu.

2013'de yapacakları 40 milyon TL'lik yatırımla, 5 yılda 115 milyon TL'lik bir yatırım yapmış olacaklarını söyleyen Köşker, "Toplamda 5 yıl içerisinde 115 milyon TL gibi bir yatırım yapmış olacağız. 5 yıl içerisinde bu yapılan yatırım en büyük yatırımdır. Gebze'ye girdiğinizde asfaltsız bir sokak bile bu yıl bulamayacaksınız. Gebze'nin en ücra köşesinde bile çamurda yürümüyorsunuz. Eksikliklerimiz olabilir, kimse dört dörtlük değil ama eksiklikler hiçbir zaman bitmez" dedi.

Kocaeli'nin ilçesi olmaktan memnun olduklarını ifade eden Köşker, TOKİ ile birlikte 800 konutluk bir projelerinin olduğunu belirterek şöyle konuştu;

"Biz Kocaeli'nin ilçesi olmaktan memnunuz. Hızlı bir göç ve hızlı bir çarpık yapılaşma artıyor. TOKİ ile birlikte bir ay içerisinde projesi tamamlanacak olan 800 konutluk sosyal konut yapacağız. Seçimler öncesinde bunu bitirmeyi planlıyoruz. Ödüllü bir belediye haline geldik. Birçok ülkede ödüller aldık. Gebze Belediyesi artık ismini duyurabilen bir ilçe haline geldik. Artık Gebze kötü olumsuz şeylerle anılmıyor. Daha önce Gebze hava kirliği, kanser ve her türlü kötülüklerin olduğu yer olarak biliniyordu. Kendi kendimize ayağımıza kurşun sıkarmış gibi biz bunları ortaya çıkardık. Ama kimseyi Gebze'yi karalamasına gerek yok diye düşünüyorum."

Gebze'ye yapılan 60 bin metrekarelik kent meydanının Türkiye'de bir benzerinin olmadığına dikkat çeken başkan Köşker, "Kent meydanı yaptık. Bunun Türkiye'de bir benzeri yok. 60 bin metrekare trafiğe kapalı bir alan. Büyükşehir Belediye Başkanımız gibi valimiz de haftada bir gün burada olacak" dedi. İstanbul'un fetih kutlama programlarının Gebze'den başlayacağını söyleyen Köşker, "İstanbul'un fethi artık Gebze'den başlayacak. Kutlamalar 3 Haziran'da bizim ilçemizde başlayacak ve son olarak da İstanbul'da törenler bitecek. Kavgasız dövüşsüz Kirazpınar'da vatandaşla beraber kentsel dönüşüm kapsamında yıkım yapıyoruz. Gelinen noktada binalar yapıldı ve vatandaşa teslim edildi. Vatandaş kendi dönüşümünü kendisi yapacak" diye konuştu.

Eskihisar'a Türkiye'nin sayılı macera ve aksiyon parkı yapacaklarını açıklayan Köşker, "Eskihisar'da macera ve aksiyon parkı yapacağız. Burada 3, buçuk yıldır uğraşıyoruz. Bu gibi projelerin gecikmesinin nedeni bu alanların sit alanlarının olmasından kaynaklanıyor. Projede, iki aşamalı şekilde ihaleye çıkacağız. Bu alanda bir adet de teleferiğimiz olacak" dedi.

Son olarak en büyük projelerinin halkı mutlu etmek olduğunu söyleyen Köşker şöyle konuştu;

"5 yıl içerisinde toplam 115 milyonluk yatırımla Gebze'ye en büyük yatırımı yapmış olduk. Gebze halkını mutlu etmek en büyük projemiz. Halkımızı mutlu etmek için çalışıyoruz. En ufak proje bile en büyük projedir diyerek yola çıktık. Bunu başarabiliyorsak bizlere ne mutlu. Gebze halkını mutlu edebildiysek ne mutlu bize."

(UU)

21.12.2012 13: 26: 50

TSI

NNNN - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adnan Köşker Türkiye Gebze Yerel Haberler

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Bakmadan Geçme

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title