Haberler

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Bahar: "Öğretmenlik Kutsal ve Herkes Tarafından Takdir Gören Bir Meslek"

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Dekanı Prof.Dr.Mehmet Bahar, öğretmenliğin kutsal ve herkes tarafından takdir gören bir meslek olduğunu söyledi.Prof.Dr.Bahar, AA muhabirine 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, eğitimciler olarak, öğretmen yetiştiren bir kurum olarak, öğretmenler gününün kutlanmasını önemsediklerini belirterek, Türkiye'de 500 binin üzerinde öğretmen olduğunu ve bu öğretmenlerin son dönemde layık oldukları yere geldiklerini ifade etti.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Dekanı Prof. Dr. Mehmet Bahar, öğretmenliğin kutsal ve herkes tarafından takdir gören bir meslek olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Bahar, AA muhabirine 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, eğitimciler olarak, öğretmen yetiştiren bir kurum olarak, öğretmenler gününün kutlanmasını önemsediklerini belirterek, Türkiye'de 500 binin üzerinde öğretmen olduğunu ve bu öğretmenlerin son dönemde layık oldukları yere geldiklerini ifade etti.

Öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu dile getiren Prof. Dr. Bahar,

"Ülkenin ihtiyaç duyduğu çağdaş muasır medeniyetler seviyesine çıkarabilecek en önemli faktörlerden bir tanesi öğretmenlik mesleği. Bu anlamda eğitim-öğretimde kalitenin artması, öğretmen kalitesinin artmasıyla paraleldir" dedi.

Prof. Dr. Bahar, Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nin Türkiye'de saygın üniversiteler arasında olduğunu kaydederek, 5 ayrı bölümde toplam 4 bin 540 öğrencinin öğrenim gördüğünü belirtti.

Kalite raporu düzenlediklerini bildiren Prof. Dr. Bahar, şunları söyledi:

"Bu raporla tüm fakülte ve yüksekokul öğrencileriyle belli sayıda görüşmeler yaptık. Eğitimde kalite sorunları, tespitler ve çözüm önerileri üzerinde çalışmalar yaptık. AİBÜ Eğitim Fakültesi olarak Türkiye'deki en iyi sekiz fakülte arasındayız. Bu dereceden sonra yurt dışından ve başka üniversitelerden doktora alan akademisyenler geldi. İyi bir eğitim-öğretim vermek için elimizden geleni yapıyoruz. Öğrencilerle derslerin kazanımlarını ortaya koyma adına, dersleri ölçme, değerlendirme gibi farklı öğretim teknikleri kullanılıyor. Öğrencilerin mezun olduktan sonra dönüp baktıklarında 'iyi ki bu okuldan mezun olmuşum' demeleri için elimizden geleni yapıyoruz. Biz öğrenciler için buradayız. Onların aldığı eğitim kalitesini artırmaya çalışıyoruz."

Bahar, herkes tarafından takdir görülen mesleği yaptıklarını kaydederek, tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladığını ifade etti.

- BOLU

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title